Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Παπούλιας: «Τρομοκρατήσατε τους Ουκρανούς»!

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν οι Έλληνες διεθνείς και δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής.

Η πρώτη ατάκα του πρώτου πολίτη της χώρας ήταν: «Τρομοκρατήσατε τους αντιπάλους σας. Κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα, μετά από αυτό που πετύχατε, ότι δεν τα δίνετε όλα. Κανείς δεν μπορεί να σας αμφισβητήσει» και συνέχισε: «Ήμουν στη Λιουμπλιάνα και σας έβλεπα από εκεί. Είχα αγωνία. Μαζί με εμάς γιόρτασαν και οι Σλοβένοι, γιατί απέκλεισαν και εκείνοι την Ρωσία».

Στη συνέχεια, ο κ. Παπούλιας ρώτησε: «Που είναι ο Ότο;» (σ.σ.: για προσωπικούς λόγους είναι στη Γερμανία) και απάντησε ο Κώστας Κατσουράνης: «Πήγε στο σπίτι του. Τον κυνηγάει η γυναίκα του».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Γιατί έχει μάθει τίποτα;» και ο μέσος του Παναθηναϊκού του απάντησε: «Πρέπει να πάρει άδεια…».

Μετά πήρε τον λόγο ο Κώστας Χαλκιάς: «Σας περιμένουμε στη Νότιο Αφρική», είπε στον κ. Παπούλια και εκείνος με τη σειρά του είπε: «Σίγουρα θα είμαι εκεί. Πιστεύω πάλι θα έχουμε ένα 2004. Είναι καλές οι προοπτικές».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ρώτησε: «Υπάρχει σύμπνοια;» και ο Κατσουράνης πήρε τον λόγο: «Ναι, είμαστε μία ομάδα».

Σε εκείνο το σημείο πήρε μία φανέλα με το νούμερο «4» του Νίκου Σπυρόπουλου, υπογεγραμμένη από όλους τους ποδοσφαιριστές και μία μπάλα. Μόλις τα παρέλαβε, ανέφερε: «Να δοξαστώ και εγώ λίγο». Μετά είπε: «Μπράβο σας. Περάσαμε και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση. Να το γιορτάσουμε. Αποδείχθηκε ότι όλα γίνονται στον αθλητισμό και φυσικά όλα μπορούν να γίνουν εκεί».

Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής, Τάκης Φύσσας, λέγοντας: «Να μας πει ο Σαλπιγγίδης πως πέτυχε το γκολ».

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού ήταν λίγο τρακαρισμένος και δεν μίλησε. Ο κ. Παπούλιας πήγε στον παίκτη και του είπε: «Τον ζάλισες, ε; Σκόπευσες;» και ο «Σάλπι» απάντησε χαμογελώντας: «Ναι, αυτό είχα σκοπό να κάνω» και συμπλήρωσε ο Κατσουράνης: «Αν το είχε κάνει με το δεξί, θα είχε βάλει δύο γκολ στην ίδια φάση».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανανέωσε το ραντεβού για τη Νότιο Αφρική και σχολίασε: «Όλα γίνονται, όταν παλεύετε όπως παλέψατε. Μπορείτε να κερδίσετε οποιονδήποτε, εάν συνεχίσετε έτσι. Ραντεβού στο γήπεδο!».

Στην πρώτη φωτογραφία με τους Έλληνες διεθνείς και τα στελέχη της ΕΠΟ, είπε: «Είμαι και εγώ στην αποστολή», ενώ ρώτησε: «Γιατί απουσιάζουν ο Γιώργος Καραγκούνης (σ.σ.: «που είναι ο Γιώργος;», είπε) και οι υπόλοιποι διεθνείς;».

Ο αρχηγός της Εθνικής ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ οι διεθνείς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ταξίδεψαν στην Ολλανδία για το παιχνίδι με την Άλκμααρ και οι υπόλοιποι έχουν υποχρεώσεις με τις ομάδες που αγωνίζονται στο εξωτερικό.

Η αντιπροσωπεία των Ελλήνων διεθνών που παρευρέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο είναι η εξής: Χαλκιάς, Κατσουράνης, Σεϊταρίδης, Τζιόλης, Σηφάκης, Νίνης, Βύντρα, Σαλπιγγίδης, Σπυρόπουλος, Μάκος, Τζόρβας και Τζαβέλλας. Το «παρών» έδωσαν, επίσης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής, Τάκης Φύσσας, ο συνεργάτης του Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης, ο γυμναστής της ομάδας, Νεκτάριος Πανατζής και άλλα στελέχη της «γαλανόλευκης».

Πιλάβιος: «Παράδειγμα η Εθνική»

Κατά την έξοδο των διεθνών από το Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, δήλωσε: «Η Εθνική είναι υπόθεση όλων. Μας αφορά όλους και μας κάνει περήφανους. Θεωρώ ότι η ψυχική ανάταση και δύναμη που έδειξαν τα παιδιά είναι παράδειγμα για το πόσα μπορούμε όλοι να καταφέρουμε. Αυτό είναι το μήνυμα», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Ηταν δικαίωση των ποδοσφαιριστών που είναι οι πρωταγωνιστές. Να συνεχίσουν να λειτουργουν έτσι οι Ελληνες ποδοσφαιριστές».

Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Τζόρβας τόνισε: «Από τη στιγμή που καταφέραμε να προκριθούμε σε τελικά Μουντιάλ ύστερα από τόσα χρόνια, νομίζω πως αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διασκεδάσουμε τον θεσμό και ό,τι προκύψει. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στους Ελληνες και να κάνουμε τα πάντα για να τους προσφέρουμε ένα ευχάριστο θέαμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: