Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΟΚ Το ντέρμπι στα…. παρασκήνια


Το ντέρμπι χθες στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη τα είχε όλα. Θέαμα με πολλά γκολ, δοκάρια, ένταση, φανατισμό, διαπληκτισμούς και "ιδιαίτερες" προσωπικές ιστορίες. Γκαρσία:"Ήθελα να πανηγυρίσω με τους φανατικούς οπαδούς".
Ο Δικέφαλος πέτυχε με αυτό το 4-1 μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκη στις αναμετρήσεις ΠΑΟΚ-Άρη. Όπως ήταν φυσικό η ικανοποίηση στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ για τη νίκη είναι μεγάλη. Μία νίκη όχι μόνο γοήτρου αλλά και με μεγάλη βαθμολογική αξία μετά και τα «στραβοπατήματα» των δύο πρωτοπόρων.

Η χαρά ήταν τέτοια που αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας πήγε στα αποδυτήρια κα έδωσε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. «Μας κάνατε υπερήφανους με αυτήν την νίκη. Να συνεχίσουμε έτσι γιατί μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια στην συνέχεια. Και πάλι μπράβο για την εμφάνιση.

Το πέναλτι του Βιτόλο

Ο αγώνας αυτός ήταν ιδιαίτερος για έναν παίκτη που τόσα πολλά γράφτηκαν και ακουστήκαν κατά την διάρκεια της μεταγραφής του. Ο Βίκτορ Βιτόλο που αγωνιζόταν πέρσι ως δανεικός από τον Άρη, έγινε το «κόκκινο» πανί από τους φιλάθλους του Άρη επειδή φέτος πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός φαίνεται πως «ξέσπασε» με το πέναλτι που εκτέλεσε. Την στιγμή που ο συνήθης εκτελεστής Βλάνταν Ίβιτς ετοιμαζόταν να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών ο Ισπανός ζήτησε από τον Σέρβο μέσο την μπάλα και τελικά αυτός εκτέλεσε το πέναλτι όπου και σημείωσε το 2-0.

"ΠΑΟΚ μέχρι θανάτου"

Ο Βιτόλο ήταν αρκετά δυσαρεστημένος μετά το τέλος του αγώνα για την συμπεριφορά κάποιων πρώην συμπαικτών του. Ένας από αυτούς, ο Σταύρος Λαμπριάκος με το που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο τον χτύπησε δυνατά με τον Βιτόλο να έχει υποστεί αιμάτωμα. "Αξίζω τον σεβασμό τον Άρη, γιατί όταν έπαιξα για την ομάδα έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό. Αγωνιζόμουν σκληρά σε κάθε ματς και μάλιστα τραυματίστηκε σοβαρά πέρσι, γιατί πάλευα με όλη μου την δύναμη για το καλό της ομάδας.

Τώρα όμως αγωνίζομαι σε άλλη ομάδα και όλοι οι άνθρωποι πεθαίνουν για το φαγητό της οικογένειας τους. Τώρα φοράω την φανέλα με τον Δικέφαλο και θα υπερασπιστώ αυτό το σήμα και στην ομάδα μου τον ΠΑΟΚ μέχρι θανάτου", δήλωσε ο Βιτόλο.

Το "αυτογκόλ" του Λαμπριάκου

Ο Σταύρος Λαμπριάκος που μετά το τέλος του αγώνα είχε συνομιλία με το διοικητικό μέλος του ΠΑΟΚ, τον Παναγιώτη Ποικιλίδη, με τον δεύτερο να του λέει πως δεν έπρεπε να κάνει τις δηλώσεις που έκανε. Δηλώσεις που φαίνεται πως τελικά αποδείχτηκαν "αυτογκόλ" για τον Λαμπριάκο, καθώς δυναμίτισε το κλίμα λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι κάτι που σίγουρα ποτέ δεν βολεύει τον φιλοξενούμενο.

Μάλιστα ο Έκτορ Κούπερ "πιάστηκε" αδιάβαστος για το τι συνέβη τις προηγούμενες ημέρες και ενώ όλη η Τούμπα απαιτούσε με ειρωνική διάθεση να μπει στον αγωνιστικό χώρο ο Λαμπριάκος, ο προπονητής του Άρη τον έβαλε μέσα στον αγωνιστικό χώρο στο τέλος του αγώνα και σε ένα σημείο όπου όλα είχαν κριθεί. Με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ να "ξεσπούν" σε χειροκροτήματα κατά την είσοδο του στο γήπεδο.

Η τέταρτη κίτρινη του Γκαρσία

Στο μεταξύ ο Πάμπλο Γκαρσία δέχθηκε εχθές την τέταρτη κίτρινη κάρτα του στο πρωτάθλημα, και θα πρέπει να εκτίσει ποινή τιμωρίας σε έναν από τους επόμενους τέσσερις αγώνες.

Ο Ουρουγουανός έκανε δηλώσεις για τους έξαλλους πανηγυρισμούς, μετά την επίτευξή του γκολ που πέτυχε.

"Δεν έχω την ευκαιρία συχνά να πανηγυρίσω ένα γκολ με τους φιλάθλους και τώρα που έκατσε η φάση, ήθελα να πανηγυρίσω μαζί με τους φανατικούς οπαδούς μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: