Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Συνθήματα στο "Ολίμπικο" κατά Μπαλοτέλι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Όλη η ποδοσφαιρική Ιταλία περιμένει με ανυπομονησία το ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής (5/12) μεταξύ της Γιουβέντους και της Ίντερ, όμως φαίνεται πως αυτό ξεκίνησε δύο εβδομάδες νωρίτερα...

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της "βέκια σινιόρα" με την Ουντινέζε που βρήκε νικητές τους Τορινέζους με 1-0, η εξέδρα των οργανωμένων δεν ασχολήθηκε μόνο με το παιχνίδι αυτό καθ'αυτό αλλά "έπιασε στο στόμα της" και τον Μάριο Μπαλοτέλι, εκτοξεύοντας συνθήματα εναντίον του.

Συνθήματα όπως "εάν τους γ......με, ο Μπαλοτέλι θα πεθάνει" ακούγονταν τόσο δυνατά στο γήπεδο, αναγκάζοντας ακόμα και τον εκφωνητή να κάνει δύο φορές έκκληση από τα μεγάφωνα για να αποφεύγονται τα ρατσιστικά συνθήματα με επίκεντρο τον Ιταλογκανέζο επιθετικό των "νερατζούρι".

"Είμαι εναντίον κάθε προσβολής και ρατσιστικής διάκρισης, αλλά αν πάμε σε γήπεδα δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε καθώς υπάρχουν προσβολές παντού.

Υπήρξα και εγώ παίκτης και θυμάμαι ακόμα το σύνθημα "αφήστε το Βεζούβιο να τους κάψει όλους".

Το θυμάμαι και με πληγώνει. Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος πληρώνει εισιτήριο, όμως δεν έχουν κανένα δικαίωμα να προσβάλλουν ανθρώπους", δήλωσε αμέσως μετά το ματς ο τεχνικός των "μπιανκονέρι", Τσίρο Φεράρα, αναφερόμενος στο άσχημο συμβάν με τον Μπαλοτέλι.

Υπενθυμίζεται ότι στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι της Γιουβέντους με την Ίντερ (1-1) οι φανατικοί της Γιούβε είχαν "στολίσει" με πάρα πολλά τραγούδια ρατσιστικού περιεχομένου τον Μάριο Μπαλοτέλι, με την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να μην χαρίζεται στους Τορινέζους και να αναγκάζονται να παίξουν με κλειστές τις πόρτες κόντρα στην Αταλάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: