Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

«Απώλεια ο Διαμαντίδης, αλλά πάμε για τη νίκη»

Σημαντική μεν χαρακτηρίζουν Αργύρης Πεδουλάκης και Ρόκο Λένι Ούκιτς την απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη από το ματς με την Αναντολού Εφές, ωστόσο δεν παύουν να πιστεύουν πως η νίκη είναι εφικτή.

«Απώλεια ο Διαμαντίδης, αλλά πάμε για τη νίκη»
Οι «πράσινοι» στοχεύουν στο 2/2 στο Top 16, έστω και χωρίς τον λαβωμένο αρχηγό τους. «Αντιμετωπίζουμε μια πλήρη ομάδα. Η Εφές μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη αν επιβάλει το ρυθμό της. Εμείς πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι αντίπαλοί μας παίζουν γρήγορα στο ανοικτό γήπεδο, αλλά και σε σετ παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι σωματικά και πνευματικά», ανέφερε ο προπονητής της ομάδας και πρόσθεσε: «Θα παίξουμε χωρίς τον Διαμαντίδη, που αποτελεί απώλεια καθώς είναι ένας παίκτης που συμβάλει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού μας: άμυνα, επίθεση, δημιουργία και εκτέλεση. Από την άλλη ο Σχορτσανίτης θα είναι μαζί μας, ενώ έχουμε στη διάθεσή μας και τα νέα παιδιά, που πρέπει να αποκτήσουν εμπειρία και να καταλάβουν καλύτερα τη φιλοσοφία μας».

Ο Κροάτης γκαρντ ανέφερε στο ίδιο μήκος κύματος: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο, ενώ θα μας λείψει ο Διαμαντίδης. Όλοι θα προσπαθήσουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω γιατί είναι ο ηγέτης μας και σίγουρα δεν θα είναι εύκολο να καλύψουμε το κενό του. Έχουμε όμως αποδείξει πως μπορούμε να παίξουμε καλά και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε αν αυξήσουμε τα διαστήματα που παίζουμε καλό μπάσκετ. Αν το κάνουμε αυτό, μπορούμε να πετύχουμε καλά πράγματα στην Τουρκία. Η Εφές αποδίδει καλά στην έδρα της και θα είναι μία δύσκολη πρόκληση για μας. Στηρίζονται πολύ στον Φάρμαρ και τον Βούγιατσιτς, στη δημιουργία και το επιθετικό ταλέντο που διαθέτουν και σίγουρα θα είναι πρώτος μας στόχος να τους περιορίσουμε. Διαθέτουν πολλούς ποιοτικούς παίκτες, συνεπώς δεν μπορούμε να πούμε πως αν κλείσουμε έναν παίκτη θα κερδίσουμε. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για 40 λεπτά για να πάρουμε τη νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: