Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

«Σε 3 χρόνια ξανά στην κορυφή»

Την βεβαιότητα πως η Μίλαν θα επιστρέψει στην κορυφή του κόσμου εξέφρασε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του Μιλάνου. Ωστόσο ζήτησε υπομονή από τους οπαδούς της ομάδας.

«Σε 3 χρόνια ξανά στην κορυφή»
Μπορεί στο μυαλό του να βρίσκονται οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές της Ιταλίας, οι οποίες από τους περισσότερους χαρακτηρίζονται ως οι κρισιμότερες των τελευταίων δεκαετιών, αλλά και η νέα του σύντροφος, Φραντσέσκα Πασκάλε, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ωστόσο δείχνει να σκέφτεται και την ομάδα της οποίας ηγείται. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, ανάμεσα στις υποχρεώσεις του, κατάφερε να βρει χρόνο για να μιλήσει για τη Μίλαν σε ραδιοφωνική εκπομπή του Μιλάνου.

«Είμαι σίγουρος πως θα ανοίξουμε ξανά έναν κύκλο επιτυχιών. Το καλοκαίρι αναγκαστήκαμε να αποχαιρετήσουμε πολλούς παίκτες, λόγω προχωρημένης ηλικίας και αυτό μας ανάγκασε να στραφούμε σε νεαρούς, αλλά πολλά υποσχόμενους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αρχίζουν να δείχνουν τις δυνατότητές τους. Στόχος μας είναι να τους πλαισιώσουμε με νέους και καλούς αθλητές, ώστε σε μια περίοδο τριών ετών να καταφέρουμε να χτίσουμε μια ομάδα ικανή να πρωταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπόσχομαι στους οπαδούς μας πως μετά από τρία χρόνια, θα βλέπουν πάλι μια μεγάλη ομάδα», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι.

Μπορεί αυτό να γίνει μέσα από μια πολιτική λιτότητας; «Για 25-26 χρόνια απολαύσαμε την περίοδο των… παχέων αγελάδων. Είναι, όμως, αδύνατον να απολαμβάνεις για μια ζωή. Τώρα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Για αυτό θεωρώ πως μας χρειάζονται 3 χρόνια. Για να αποκτήσουμε τους νεαρούς εκείνους που θα μας οδηγήσουν στην κορυφή», απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός.

Αυτό μπορεί να γίνει, να επιστρέψετε στην κορυφή, αν παραχωρήσετε τον Πάτο και τον Ρομπίνιο; «Ελπίζω πως ένας από τους δύο θα μείνει, τελικά. Ειδικά ο Πάτο με στενοχωρεί πολύ, αφού μέχρι να τραυματιστεί ήταν ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο πως μας έγιναν προτάσεις 40 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσουμε και τις απορρίψαμε όλες. Αν βρει την ηρεμία του και ξεπεράσει τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν, είμαι σίγουρος πως θα επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο», σημείωσε ο ιδιοκτήτης της Μίλαν.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Μίλαν για τον Ντρογκμπά. «Οι παρατηρητές της ομάδας εξετάζουν περισσότερους από 100 ποδοσφαιριστές από 18 μέχρι 20 ετών. Για εμάς αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε. Θα αποκτήσουμε τους… Ντρογκμπά του μέλλοντος. Για την ώρα ας απολαύσουμε τον Ελ Σααραουΐ, που είναι ο επιθετικός της επόμενης δεκαετίας», απάντησε αινιγματικά ο Μπερλουσκόνι, χωρίς, ωστόσο να διαψεύσει πως ο Ιβοριανός επιθετικός δεν είναι στο στόχαστρο της Μίλαν.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: