Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Θετικό το πρόσημο του 2012 για τον Αλέγκρι!!

Θετική ήταν η χρονιά που φεύγει για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «Gazzetta dello sport», αν και οι δυσκολίες που αντιμετώπισε ήταν αρκετές.

Θετικό το πρόσημο του 2012 για τον Αλέγκρι
Το καλοκαίρι είδε τους περισσότερους έμπειρους και ικανούς ποδοσφαιριστές του να… κουνούν μαντήλι, αφήνοντας τη Μίλαν με πολλούς νεαρούς και άγνωστους παίκτες. Η συνέχεια ήταν μια επιβεβαίωση πως η χρονιά για τους «ροσονέρι» θα είναι δύσκολη, αφού τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Με τον καιρό, όμως, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι κατάφερε να βρει τις ισορροπίες και να παρουσιάσει ένα σύνολο ικανό να προκριθεί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και να «σκαρφαλώσει» στη βαθμολογία, σε θέσεις που αρμόζουν περισσότερο στην ομάδα του.

Το δύσκολο 2012 φεύγει σε λίγες ώρες και ο Αλέγκρι κλήθηκε από τη «Gazzetta dello sport» να κάνει έναν απολογισμό. «Η Μίλαν αποφάσισε να ποντάρει στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, με τους οποίους θα χτίσει την ομάδα του μέλλοντος, καταφέρνοντας, ταυτόχρονα, να εξυγιανθεί οικονομικά. Αυτός είναι ο ενδεδειγμένος δρόμος, ειδικά στην περίοδο που ζούμε. Με γνώμονα αυτό, λοιπόν, θεωρώ πως η χρονιά που φεύγει είναι πετυχημένη», έκρινε ο Αλέγκρι.

Στην αρχή της περιόδου, ωστόσο, τα αποτελέσματα ήταν τόσο άσχημα, που θα μπορούσαν να σας κοστίσουν τη θέση σας στον πάγκο της Μίλαν. «Ποτέ δεν αισθάνθηκα φόβο ή ανασφάλεια. Ήξερα πως η ομάδα έχει δυνατότητες, χρειαζόταν, όμως, χρόνο. Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Μετά, οι σχέσεις μου με τον Αντριάνο Γκαλιάνι, αλλά και με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είναι τόσο καλές που ήμουν σίγουρος πως θα με εμπιστεύονταν, όταν τους διαβεβαίωνα πως η ομάδα θα βρει το ρυθμό της και να ανεβεί», σχολίασε ο προπονητής των «ροσονέρι».

Ποια είναι η γνώμη σας για τον Αντόνιο Κόντε, με τον οποίο φέρεται να είστε στα… μαχαίρια; «Ο Κόντε έχει κερδίσει ένα πρωτάθλημα και… μισό, οπότε σε θέματα δουλειάς δεν μπορώ, παρά να τον συγχαρώ. Όσο για τις σχέσεις μας, αυτές είναι τυπικές. Δεν αληθεύει πως είμαστε τσακωμένοι, ο καθένας κοιτάει την ομάδα του και θέλει το καλό της. Από εκεί μπορεί να προκύπτουν κάποιες δηλώσεις που ξέφυγαν από τα όρια. Αλλά, επαναλαμβάνω, δεν έχω κάτι εναντίον του», απάντησε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: