Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Πιτζάμα και νοσοκομείο; Μακριά κι αγαπημένοι!!

Ποια είναι η ευχή του Νίκου Αλέφαντου, μέσω του sportdog, για το 2013; Τι πρέπει να κάνουν οι δυνατοί της Γης τη νέα χρονιά; Πώς τρέφεται και στα 74 έχει υγεία 25χρονου; Οι απαντήσεις μόνο στον σκύλο...
Μου είπε ο Σινάνογλου ότι άρεσε το θέμα των Χριστουγέννων που ασχολήθηκα με τους πολιτικούς στην Ελλάδα, και μου ζήτησε να το συνεχίσω εξωαθλητικά αφού είναι γιορτές. Πριν πω τι εύχομαι για τη νέα χρόνια, να πω τούτο: Ο πολιτικός με τη λίστα, δεν θα τη γλιτώσει, θα δικαστεί… Ένα υποκείμενο είναι!
Για το νέο χρόνο ένα πράγμα εύχομαι: Να ανακαλυφτεί το φάρμακο για τον καρκίνο. Έλα ρε με τους δυνατούς της γης, τι δίνουν τόσα δισεκατομμύρια και πάνε στο διάστημα, τι να το κάνεις το διάστημα, ο Γκαγκάριν πριν από σαραντατόσα χρόνια πήγε στο φεγγάρι, και τι έγινε.
Να αφήσουν τις αηδίες με τα όπλα και τα λεφτά που ξοδεύουν, πεθαίνει ο κοσμάκης, πρέπει να βρεθεί το φάρμακο για τον καρκίνο. Όλα τα άλλα τα βρήκανε. Και για το Aids βρήκανε, και για τη φυματίωση είχαν βρει παλιά, και για την λέπρα, για όλα. Λιώνουν σαν το κεράκι άνθρωποι, βογκάει ο κοσμάκης, όλοι φοβόμαστε μην χτυπήσει η κακιά αρρώστια και το δικό μας σπίτι...
Θερίζει ο καρκίνος και θα θερίσει ακόμα πιο πολύ τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα λόγω της στεναχώριας και των προβλημάτων. Η ευχή μου είναι για το καλό της ανθρωπότητας να πέσουν όλοι οι δυνατοί με τα μούτρα να βρεθεί το φάρμακο για τον καρκίνο.
Τώρα θα πω κάποια άλλα πράγματα για να βοηθήσω, διότι είμαι 74 χρονών και δεν έχω τίποτα! Ούτε πίεση, ούτε χοληστερίνη, ούτε ζάχαρο, το αίμα μου ρέει σαν μικρού παιδιού από τις καρωτίδες, πήγα για τα μάτια μου σε έναν κορυφαίο οφθαλμίατρο χειρουργό, τον Ραλάτο, και τρελάθηκε ο άνθρωπος. Με έβαλε να διαβάσω κάτι μικρά γραμματάκια, τα διάβασα και μου είπε «σταμάτα, μην μας κομπλεξάρεις άλλο, η όρασή σου είναι σαν 25 χρονών»! Όλες οι ιατρικές μου εξετάσεις είναι καθαρές.
Σκεφτείτε αυτά που θα σας πω, γιατί είναι κρίμα νέοι άνθρωποι να φοράνε την πιτζάμα… Είναι κρίμα σαραντάρηδες και πενηντάρηδες να ταλαιπωρούνται στα νοσοκομεία με την πιτζάμα που εύχομαι ποτέ να μην φορέσετε. Παίζει ρόλο και το DNA βέβαια, παίζει ρόλο όμως και το τι κάνετε εσείς οι ίδιοι στους εαυτούς σας.
Συμβουλή πρώτη: Μην κάθεστε, πρέπει να ασκείστε. Χρόνια ατελείωτα κάνω προπόνηση, έτρεχα χιλιόμετρα καθημερινά, τώρα που μεγάλωσα κάνω γρήγορο περπάτημα 3 χιλιόμετρα κάθε μέρα. Και από τον Μάιο ως το Νοέμβριο κολυμπάω κιόλας, 700 μέτρα, ύπτιο, με βατραχοπέδιλα . Ενίοτε κάνω και κανένα χιλιάρι τζόκινγκ, με προσοχή όμως να μην ανεβάζω σφυγμούς πάνω από τους 120. Και κοιλιακούς κάνω, και γενικώς ασκήσεις που κρατάνε σε εγρήγορση όλες τις βασικές μυϊκές ομάδες.
Συμβουλή δεύτερη: Μην καπνίζετε, τσιγάρο στο στόμα δεν έβαλα ποτέ. Ούτε πίνω ποτά, τίποτα.
Συμβουλή τρίτη: Μην σαβουριάζετε λαίμαργα, σεβαστείτε τον εαυτό σας, μην τον αφήνετε να πέφτει σε καταχρήσεις. Μην σκάτε στο φαγητό, μην βουλώνετε τις αρτηρίες σας.
Πολύ σημαντικό το φαγητό. Καταρχήν, πίνω 3 μπουκάλια νερό κάθε μέρα. Εμφιαλωμένο νερό, όχι από τη βρύση, έχει πολλά άλατα το νερό της βρύσης.
Κόκκινο κρέας δεν τρώω, μόνο κανένα κατσικάκι το Πάσχα. Γαλοπούλα και κοτόπουλο χτυπάω αβέρτα, βρασμένα χωρίς αλάτι και χωρίς τις πέτσες. Ρύζια πολλά επίσης. Φακή κρύα ανακατεμένη με ρύζι για να κρατάει ο οργανισμός το σίδερο. Και φασόλια με ρύζι ή αρακά με ρύζι ή ρεβίθια με ρύζι. Βρασμένα χωρίς αλάτι. Και με μπρόκολο ή με μαρούλι.
Το βράδυ δημητριακά αλλά όχι με γάλα. Με νερό. Και σταφίδες μέσα και ακτινίδιο, και ένα ξερό δαμάσκηνο. Γάλατα και τυριά ποτέ. Και μια χούφτα καρύδια το πρωί. Από ψωμιά, μαύρο ελαφρύ με προζύμι, τις φέτες που φτιάχνουν τοστ. Λίγο βούτυρο μπεσέλ επίσης. Γλυκά ποτέ. Και κάνα ζυμαρικό, αλλά χωρίς αλάτια και τυριά, με αγνή κόκκινη σάλτσα ντομάτα. Κρεμμυδάκι και σκορδάκι ναι.
Ένα φάρμακο για τα έντερα θα σας πω που μου το έχει πει κορυφαίος γιατρός: Πάρτε μήλα φούτζι και βράστε τα. Χωρίς να ρίξετε ζάχαρη. Θα βγάλει το μήλο τη δική του ζάχαρη. Αφού τα ξεφλουδίσετε, κόψτε μεγάλα κομμάτια, πετάξτε τα κουκούτσια, βράστε τα κομμάτια και αφήστε τα να κρυώσουν. Βάλτε τα στο ψυγείο. Έτσι να τα τρώτε, φάρμακο για τα έντερα.
Για τα όσπρια που είπα πριν, μην σας απασχολούν τα… αέρια. Υγεία είναι! Ο οργανισμός πρέπει να καθαρίζει από τις τοξίνες. Όπως και με το πολύ νερό, καλό είναι να πηγαίνετε στην τουαλέτα συχνά, το σώμα πρέπει να ξεπλένεται από μέσα, να καθαρίζει.
Κάτι ακόμα: Πλέον που δεν δουλεύω σε ομάδες, απαραίτητα ύπνος 4-6 το μεσημέρι, μου δίνει ενέργεια. Εντολή στη γυναίκα μου είναι ότι 4-6 δεν θα με ξυπνήσει για οποιονδήποτε και αν πάρει, εκτός από δύο πρόσωπα: Τον Κόκκαλη και τον… πρωθυπουργό. Μόνο για τον Κόκκαλη επιτρεπόταν να με ξυπνήσει. Με τον Κόκκαλη έχουμε ίδια ηλικία, είμαστε και οι δύο γεννημένοι το 1939, το είχαμε συζητήσει αυτό κάνοντας μεταξύ μας πλάκα.
Μετά τις 6.00 το απόγευμα, όλες τις ώρες, μέχρι αργά πολύ μετά τα μεσάνυχτα, οποιοδήποτε ματς σε οποιοδήποτε κανάλι, βλέπω όλα τα ματς, δώσε μου μπάλα και πάρε μου την ψυχή.
Οι μεγάλοι στην ηλικία πρέπει να εξετάζονται απαραίτητα μία φορά το χρόνο στον προστάτη. Είναι πολύ ύπουλο σημείο αυτό για τους άντρες. Έχω κορυφαίο γιατρό, φανατικό Ολυμπιακό, που μου τα έχει πει όλα για τον προστάτη πόσο ύπουλος είναι, γενικός διευθυντής σε μεγάλο νοσοκομείο, ο Απόστολος Ιωαννίδης.
Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο, αυτό είναι το σημαντικότερο απ’ όλα. Με τη βοήθεια του Θεού, όμως να προσπαθούμε και εμείς να προσέχουμε τον οργανισμό μας.


πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: