Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Καλύτερα να μασάς…!

«Ανθολόγιο» με τις χαρακτηριστικότερες ατάκες της χρονιάς που φεύγει δημοσίευσε η «Gazzetta dello sport», αποδεικνύοντας πως για μερικούς είναι καλύτερο να παίζουν παρά να μιλούν.

Καλύτερα να μασάς…
Κάθε τέτοια εποχή, στα διάφορα αφιερώματα της χρονιάς που φεύγει, είθισται να κυκλοφορούν βίντεο με αστείες στιγμές, με τις καλύτερες φάσεις ή με τα ωραιότερα γκολ. Η «Gazzetta dello sport» είχε την ιδέα να μαζέψει μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές δηλώσεις των πρωταγωνιστών, από τις οποίες επιλέξαμε τις πιο επιτυχημένες.

Οι περιπέτειες του Αντόνιο Κόντε με την αθλητική δικαιοσύνη και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε την ποινή του, οδήγησαν τον προπονητή της Γιουβέντους σε μια απίστευτη ατάκα. «Έχω καλυφθεί ολόκληρος με βαζελίνη και έτσι όσα μου ρίχνουν, γλιστρούν εύκολα από πάνω μου».

Η προσωπική ζωή του Μάριο Μπαλοτέλι έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Ο ίδιος θέλοντας να δικαιολογήσει κάποιες από τις επιλογές του, έκανε μια μοναδική δήλωση. «Πιστεύω πως είμαι πιο έξυπνος από το μέσο άνθρωπο, αλλά ορκίζομαι πως δεν με ενδιαφέρει να το αποδείξω».

Οι καλές εμφανίσεις των Ιταλών κολυμβητών στις διεθνείς διοργανώσεις, έχει μια… λογική εξήγηση, για τη δημοσιογράφο Κριστίνα Βέρε. «Οι επιτυχίες μας στην κολύμβηση οφείλονται στο γεγονός πως η Ιταλία είναι νησί»(!)

Στην προσπάθειά του να μειώσει την αξία της Ίντερ, ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ δήλωσε κάτι απίστευτο. «Περισσότερο από την Ίντερ φοβάμαι την Αταλάντα», είπε μία μέρα πριν το ντέρμπι του Μιλάνου. Τελικά οι «νερατζούρι» νίκησαν με 1-0 τους «ροσονέρι», δίνοντας διαφορετική έννοια στον όρο «δικαίωση».

Η είσοδος των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης στη ζωή των αθλητών, οδήγησε σε νέα ορολογία, όπως φάνηκε από ερώτηση του δημοσιογράφου Ντανιέλε Κάιολα σε αθλήτρια. «Είσαι περισσότερο τουϊτερομανής ή φεϊσμπουκόβια;»(!!!)

Ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι γνωστός σε όλους και ακόμα περισσότερο στη δημοσιογράφο Βέρα Σπαντίνι, την οποία ρώτησε με… ευγένεια ο Σουηδός. «Τι στο διάολο κοιτάς;», μετά από αγώνα της Μίλαν.

Μιλώντας για τη Μίλαν, δεν γίνεται να παραληφθεί η… διάγνωση του γιατρού της ομάδας σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Πάτο. «Κάτι έχει συμβεί, αλλά τι ακριβώς, δεν έχω την παραμικρή ιδέα»(!!!)

Ο Ράιαν Μπάμπελ έχει να δώσει χρήσιμες συμβουλές στους συναδέλφους του. «Αν σας πιάσουν να κοιμάστε κατά τη διάρκεια της δουλειάς, απλά σηκώστε σιγά-σιγά το κεφάλι και ψιθυρίστε… Αμήν».

Ο Τζοβάνι Τραπατόνι προπονεί την εθνική του Έιρε. Πόσο έχει προσαρμοστεί στις συνθήκες του νησιού, φαίνεται από την παρακάτω δήλωση. «Στο Δουβλίνο βρέχει μόνο δύο φορές την εβδομάδα. Μία από τη Δευτέρα ως την Τετάρτη και μία από την Πέμπτη ως την Κυριακή».

Κλασική έμεινε η ατάκα του Φερνάντο Αλόνσο μετά τη νίκη του στη Γερμανία. «Ένας Ισπανός, οδηγώντας Ιταλικό αυτοκίνητο, σχεδιασμένο από Έλληνα, νίκησε στη Γερμανία».

Τελευταία επιλέξαμε την ατάκα που έκανε ο «Ίμπρα» όταν οι διοικούντες την Μίλαν του έκαναν γνωστό πως δεν μπορούν να του πληρώνουν το συμβόλαιο και για αυτό θέλουν να τον παραχωρήσουν στην Παρί Σεν Ζερμέν. «Σοβαρά δεν έχετε χρήματα; Να σας κόψω μια επιταγή;»

Μετά από όλα αυτά, αποκτά μεγαλύτερη αξία η... ρήση «καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς». Αν και μερικοί έγραψαν… ιστορία με τις ατάκες τους. Και του χρόνου…


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: