Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ψάχνει... το φλουρί η Άρσεναλ!!

Με το... αριστερό μπήκε στο 2013 η Άρσεναλ, καθώς έμεινε ισόπαλη 1-1 εκτός έδρας με την Σαουθάμπτον.

Ψάχνει... το φλουρί η Άρσεναλ
Αν η καλή χρονιά φαίνεται από την αρχή, τότε το 2013 προμηνύεται δύσκολο για την Άρσεναλ. Οι Λονδρέζοι ήταν άνοστοι και φλύαροι, έμειναν στο 1-1 με τη Σαουθάμπτον στον αγγλικό Νότο και έχασαν κι άλλο έδαφος στην προσπάθειά τους να μπουν στην πρώτη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ. Πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού οι «Άγιοι».

Ο Αρσέν Βενγκέρ είχε όρεξη για πειραματισμούς και αλλαγές, αλλά οι παίκτες του έδειξαν ότι είχαν το μυαλό τους στις …γιορτές.

Το 1-1 με τη Σαουθάμπτον αφήνει την Άρσεναλ τέσσερις πόντους πίσω από την Τσέλσι, η οποία έχει δύο παιχνίδια λιγότερα και, μόλις, ένα μπροστά από τις Έβερτον και Γουέστ Μπρομ.

Τρομερό πάθος και δύναμη από τη Σαουθάμπτον, η οποία βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ακυρωθέντα γκολ και για τις δύο ομάδες.

Το ματς

Η Άρσεναλ πήρε από νωρίς τα ηνία του ματς, αλλά μόνο όσον αφορά το ρυθμό και την κατοχή μπάλας, αφού οι ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες ήταν λίγες. Οι Λονδρέζοι έφταναν εύκολα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, αλλά χωρίς φρεσκάδα και δημιουργικότητα στην τελική προσπάθεια δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τον –εμφανώς ανέτοιμο- Μπόρουτς. Αντίθετα, η Σαουθάμπτον κατάφερε να πάρει το προβάδισμα εκμεταλλευόμενη την τραγική αμυντική λειτουργία της Άρσεναλ και την κακή ημέρα στην οποία βρίσκονταν ο Μπακαρί Σανιά. Το γκολ του Ραμίρες στο 34΄θα μπορούσε να στείλει τους «Αγίους» με το προβάδισμα στα αποδυτήρια, αν ο Γκάλι δεν έβαζε το πόδι του και δεν ισοφάριζε με αυτογκόλ, μετά το φάουλ του Γουόλκοτ.

Ο Βενγκέρ προχώρησε σε αλλαγές στο δεύτερο μέρος, βλέποντας τον Ποντόλσκι να μην μπορεί να φανεί απειλητικός από την κορυφή της επίθεσης. Ο Ζιρού ανέλαβε αυτό το ρόλο, αλλά οι Γουίλσιρ και Καθόρλα δεν είχαν τον τρόπο να του περάσουν τις μπαλιές, ενώ και ο Ζερβίνιο δεν κατάφερε να κάνει πολλά πράγματα. Και οι δύο ομάδες είδαν το διαιτητή να τους ακυρώνει γκολ, ενώ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται και για χέρι που δεν καταλογίστηκε υπέρ τους, ως πέναλτι.

Στο τέλος του αγώνα, ο Θίο Γουόλκοτ αποθεώθηκε από τους οπαδούς της Σαουθάμπτον, οι οποίοι δεν ξάχασαν το πέρασμά του από το σύλλογο.

Οι συνθέσεις του ματς:

Σαουθάμπτον: Μπόρουτς, Κορκ, Φοντέ, Γιοσίντα, Σο, Πάντσεον, Σνοντερλέν, Ντέιβις, Γκάλι (Ντε Ρίντερ 83’), Ραμίρες (Γουόρντ-Πράους 77’), Λάμπερτ (Ροντρίγκες 74’)

Άρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Γκιμπς, Αρτέτα, Γουίλσιρ, Τσάμπερλεϊν (Ζερβίνιο 74’), Καθόρλα (Ράμσεϊ 74’), Ποντόλσκι (Ζιρού 58’), Γουόλκοτ

Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: