Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Μαρκόπουλος: «Περήφανος για τους παίκτες μου»

Ικανοποιημένος με την προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν, εμφανίστηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Μαρκόπουλος: «Περήφανος για τους παίκτες μου»
Ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά» τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας πως είναι υπερήφανος για τη διάθεση που δείχνουν οι παίκτες του, καθώς έχουν δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, το οποίο έχει περιθώρια βελτίωσης, όπως είπε.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σούλη Μαρκόπουλου στο paokbc.gr:

-Ο ΠΑΟΚ έδωσε 29 επίσημους αγώνες το 2012. Μπορείτε να ξεχωρίσετε την χειρότερη ήττα, αλλά και την καλύτερη νίκη;

«Δεν υπάρχει διαχωρισμός καλύτερης ή χειρότερης ήττας. Όλες οι ήττες είναι το ίδιο, σε προβληματίζουν και ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο έρχονται. Για τον κόσμο πολλές φορές κάποιες ήττες σημαίνουν κάτι περισσότερο, το ίδιο ισχύει και στις νίκες, αλλά για τον προπονητή όλοι οι αγώνες είναι το ίδιο και κάθε ήττα του δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα και τον προβληματίζει για το τι δεν έγινε καλά και θα πρέπει να διορθωθεί. Μερικές φορές μάλιστα μία ήττα μπορεί να βοηθήσει περισσότερο, εάν σε βοηθήσει σε εντοπίσεις λάθη και να τα διορθώσεις. Και η νίκη μερικές φορές, ίσως κι από τον τρόπο με τον οποίο έρχεται, μπορεί να δημιουργήσει προβληματισμό, αλλά και εκεί δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει διαχωρισμός. Φυσικά και όταν έχεις ένα μεγάλο αποτέλεσμα υπάρχει ικανοποίηση, αλλά μεγαλύτερη ικανοποίηση υπάρχει όταν βλέπεις ότι γίνονται στο γήπεδο αυτά που έχεις προσπαθήσει να περάσεις μέσα στις προπονήσεις».

-Λένε ότι οι ομάδες του Μαρκόπουλου παίζουν καλύτερο μπάσκετ από το Δεκέμβριο και μετά. Αν το αποδέχεστε αυτό, τι μπορεί να περιμένουμε από τον ΠΑΟΚ τη νέα χρονιά;

«Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό το πράγμα, έτσι απλά όπως λέγεται. Όλες οι ομάδες άλλωστε, θέλουν στο τέλος της κανονικής περιόδου να βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση και σίγουρα στην πορεία είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι στο ξεκίνημα της περιόδου. Αυτό είναι και το φυσιολογικό. Μερικές φορές παίζει ρόλο και η σειρά των αγώνων, εάν κατάφερες να πάρεις αποτελέσματα και πόσο βοηθούν στην ψυχολογία της ομάδας. Κάτι κάναμε σε όλα αυτά κι αυτό που θέλουμε είναι μέσα από την δουλειά μας, να παίζουμε όλο και καλύτερα. Και όσο περνά ο καιρός, να διατηρούμε τα καλά στοιχεία του παιχνιδιού μας και να βελτιώνουμε αυτά που επιδέχονται βελτίωσης».

-Είστε ικανοποιημένος από το μπάσκετ που παίζει η ομάδα;

«Κανένας προπονητής δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος. Πάντα θέλει να βελτιώσει αρκετά πράγματα σε άμυνα και επίθεση και για την δική μας την ομάδα είναι σίγουρο ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και στους δύο τομείς. Το θέμα είναι κάτι πόσο θα καταφέρουμε να πετύχουμε αυτή την βελτίωση. Το σίγουρο είναι ότι θα το προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο».

-Σας ανησυχεί το δύσκολο πρόγραμμα που περιμένει την ομάδα με την αρχή του 2013, αφού στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια θα αντιμετωπίσει Πανιώνιο, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό;

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας. Όλες οι ομάδες έχουν κάποια στιγμή ένα τέτοιο πρόγραμμα μπροστά τους. Είναι σημαντικό να μην σε αποσυντονίσει αυτή η σειρά των αγώνων και να μην χάσεις το ρυθμό που έχεις, αλλά και να μην αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζες τα παιχνίδια ως τώρα».

-Για ποια πράγματα είστε περήφανος για τους παίκτες σας και που θέλετε να δουλέψουν περισσότερο;

«Το ότι προσπαθούν πάρα πολύ μέσα στο γήπεδο είναι κάτι που με ευχαριστεί πολύ. Η διάθεση που έχουν και την δείχνουν με τις αντιδράσεις τους μέσα στο γήπεδο είναι κάτι που μόνο ικανοποίηση προκαλεί. Ένα άλλο στοιχείο, πολύ θετικό, είναι το γεγονός ότι είπαμε στην αρχή της χρονιάς ότι θέλουμε να έχουμε μία ανταγωνιστική ομάδα που θα παλεύει όλα τα παιχνίδια και μέχρι στιγμής το έχουμε κατορθώσει. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος στόχος που έχουμε βάλει. Από εκεί και πέρα διαπιστώνω με χαρά και ικανοποίηση ότι οι παίκτες μας έχουν βάλει μεγάλους στόχους και προσωπικούς, πολλές φορές ζητούν μόνοι τους ατομικές προπονήσεις, έξω από το πρόγραμμα της ομάδας, για βελτίωση περισσότερο της ατομικής τους τεχνικής και αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα για τους παίκτες μου. Μέσα από την δουλειά, την ομαδική και την ατομική θα διορθωθούν και αυτά που πρέπει να διορθωθούν».

-Τον Νοέμβριο του 1978 κοουτσάρατε για πρώτη φορά στην Α΄ Εθνική, στο παιχνίδι με την Ελευσίνα συμπληρώσατε 554 παιχνίδια στη μεγάλη κατηγορία, είστε ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Μετά από 35 χρόνια στους πάγκους, τι είναι αυτό που σας κρατάει τόσο ενεργό και με τόσο μεγάλη διάθεση κάθε μέρα;

«Δεν πιστεύω ότι μετά από τόσα χρόνια κάτι έχει αλλάξει πάνω μου. Από την πρώτη μέρα που ασχολήθηκα με το μπάσκετ και σαν παίκτης, αλλά και σαν προπονητής, είχα τρομερή αγάπη και τρέλα με το μπάσκετ. Ασχολούμαι πολύ σοβαρά με το μπάσκετ από την πρώτη στιγμή και είναι πολύ σημαντικό ένας προπονητής να μαθαίνει νέα πράγματα, να διαβάζει, να παρακολουθεί και να προσπαθεί να βάλει νέα στοιχεία του στο παιχνίδι, να τα προσαρμόσει στο δικό του τρόπο παιχνιδιού κι αυτό είναι κάτι που προσπαθώ πολύ να το κάνω όλα αυτά τα χρόνια».

-Τι θέλει ο Σούλης Μαρκόπουλος από την ομάδα του, αλλά και τον κόσμο του ΠΑΟΚ το 2013;

«Θέλω η ομάδα μου το 2013 να συνεχίσει να είναι το ίδιο ανταγωνιστική όπως και την χρονιά που φεύγει. Να είμαστε όλοι μαζί, με το κλίμα που έχουμε τώρα κι αν είμαστε ακόμη περισσότερο συγκεντρωμένοι, να έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Θα ήθελα σίγουρα να είναι περισσότερος ο κόσμος του ΠΑΟΚ που θα έρχεται στο γήπεδο. Καμία ομάδα άλλωστε δεν μπορεί να είναι μεγάλη και να πετύχει πολλά, αν δεν έχει κόσμο στο πλευρό της. Και ο ΠΑΟΚ και πολύ κόσμο έχει και μεγάλο γήπεδο και ομάδα που προσπαθεί και παίζει καλό μπάσκετ. Με την ευκαιρία θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο, καλή χρονιά, με υγεία και καλή δύναμη για όλα όσα θα πρέπει όλοι μας να αντιμετωπίσουμε αυτή την δύσκολη εποχή που ζούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: