Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Φαργκάνης: «Δε θα αφήσουμε να περάσει το μέτρο»

Το μέλος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε, Νίκος Φαργκάνης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για την εφαρμογή του μέτρου περί επιβολής φόρου 10% επί των κερδών των παικτών από το πρώτο ευρώ.

Για την απεργία που θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου και θα είναι επ' αόριστον:

«Για το ίδιο θέμα είχαμε κάνει ξανά απεργία και είχαμε πει ότι δε σταματάμε αν δε δικαιωθούμε. Μόλις πήραμε τις διαβεβαιώσεις ότι δε θα ισχύσει το 10% σταματήσαμε. Πριν 2 χρόνια το παλέψαμε και το διεκδικήσαμε, αλλά το επανέφεραν ξανά.

Την ιστορία αυτή την ξέρουμε εδώ και 10 μήνες αλλά μας είχαν πει ότι θα το τρενάρουν. Δε χάνουμε μόνο από τον τζίρο αλλά και από τα κέρδη. Το μέτρο είναι μείον γι' αυτόν που θέλει να παίξει καθώς παίζει 1 ευρώ και είναι σαν να παίζει 90 λεπτά».

Για τις εταιρίες:

«Είναι πολλά αυτά που γίνονται εις βάρος του ΟΠΑΠ. Οι πράκτορες παθαίνουν πολλά από τις εταιρίες στις οποίες δώσανε πάλι 3 μήνες παράταση και χάνουμε από το τζίρο το δικό μας. Το Ελληνικό Δημόσιο γιατί τις αφήνει χωρίς να πληρώνουν φόρους;»

Για το ότι πρέπει να στηρίξει και ο κόσμος στην απεργία:

«Οι πράκτορες ξέρουν ότι με αυτό το μέτρο είναι σαν να κατεβάζουμε ρολά. Θα φύγουν και οι τελευταίοι μας πελάτες. Θα το τραβήξουμε ως το τέλος. Η απεργία γίνεται για τον κόσμο και πρέπει να μας βοηθήσουν και οι πελάτες μας σε αυτό. Δε θα αφήσουμε να περάσει αυτό το μέτρο. Το επ' αόριστο δυστυχώς θα κρατήσει όσο χρειαστεί. Τα κέρδη του ΟΠΑΠ είναι 1,5 εκατομμύριο την ημέρα δε γίνεται να μπει 10% φόρος.

Μας ήρθε απότομα σε εμάς αλλά και στον κόσμο γιατί είχαν πει ότι θα το τρενάρουν το θέμα. Όσο περνάει ο καιρός θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν πρέπει να περάσει αυτό το μέτρο και να μην παίξει κανείς πουθενά όσο καιρό κάνουμε την απεργία».


πηγή: metrosport.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: