Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Το βασικό θέμα των «εξετάσεων»

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την ανάγκη της Εθνικής να σκοράρει γκολ αν θέλει να πετύχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το βασικό θέμα των «εξετάσεων»
Άλλα τεστ δεν έχει. Ομοίως και περιθώρια για λάθη. Όπως λέμε και στο σχολείο, "ό,τι μάθαμε, μάθαμε". Η εθνική μετράει αντίστροφα για το πρώτο ματς του Μουντιάλ.

Δεν έχει να κάνει παρά μόνο προπονήσεις και να καλή ψυχολογική προετοιμασία για την κόντρα με την Κολομβία. Ούτε άλλα συστήματα, μήτε τίποτα άλλο. Ο Σάντος ξέρει καλύτερα. Και τα καλά και τα άσχημα της ομάδας μας. Τι μπορούμε να περιμένουμε; Το καλό είναι ότι οι χαφ και οι πλάγιοι έδειξαν σε καλή κατάσταση στα φιλικά. Και ανασταλτικά λειτουργήσαμε σωστά και κίνηση υπήρξε από τη μεσαία γραμμή. Ανάλογα με τον αντίπαλο υπήρξε και η απαραίτητη προσαρμογή παικτών και ανάπτυξης. Σίγουρα, η Κολομβία είναι ένας άλλος αντίπαλος. Πολύ διαφορετικός, αλλά η "γαλανόλευκη" ξέρει τι πρέπει να κάνει. Θα ήθελε πάντως να έχει δει την επίθεση να έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Δεν αποτελεί μομφή. Κάθε άλλο. Η ατυχία του Μήτρογλου να προέρχεται από τραυματισμό και η γκίνια του Γκέκα ελπίζουμε να είναι αρνητικά στοιχεία που θα εξαφανισθούν το ερχόμενο Σάββατο. Σίγουρα, όλοι αμύνονται και όλοι επιτίθενται. Ο κάθε παίκτης όμως έχει τη θέση του. Θα ήταν όλα ιδανικά ενόψει πρεμιέρας αν και οι φορ μας ήταν σε φόρμα. Δημιουργία υπάρχει. Το θέμα είναι η εκτέλεση. Σε τέτοια παιχνίδια που οι ομάδες προσέχουν πολύ, δεν σου δίνονται πολλές φορές ευκαιρίες να σκοράρεις. Μια ιδέα περί κλειστού ματς πήραμε κόντρα στην Πορτογαλία.

Οι αγώνες αυτοί πάνε στο ένα γκολ. Το έβαλες; Συνήθως κερδίζεις. Θυμάστε τι έγινε στην Πορτογαλία το 2004, αλλά και στο Euro2012; Η αποτελεσματικότητα είναι το ζήτημα. Το σίγουρο είναι ότι η εθνική μας μπορεί. Έχει την εμπειρία και ξέρει καλά από μεγάλες διοργανώσεις. Η αγωνία για το πρώτο παιχνίδι αυξάνεται όσο κυλούν οι ώρες. Ίσως αυτή τη φορά η μπάλα να πάει μέσα. Να μη μείνουμε το "αχ" στη χαμένη ευκαιρία. Οι καταστάσεις είναι πάντα οριακές και ένα λάθος κρίνει τα πάντα. Η εθνική έδειξε να είναι προσεκτική πίσω και να μην δέχεται φάσεις. Είναι το κλασσικό της στυλ. Δεν είναι όμως μεγάλος όμιλος ώστε ένα λάθος να μπορείς να το διορθώσεις στη συνέχεια. Η νίκη ή τουλάχιστον το να μη χάσουμε, θα μας φέρει σε πλεονεκτική θέση για την πρόκριση. Αυτός είναι και ο βασικός στόχος σε αυτή τη διοργάνωση. Χωρίς γκολ όμως δεν γίνεται. Εκτός κι αν περάσουμε με τρεις "λευκές" ισοπαλίες... Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: