Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Το σωστό (ή λάθος) με τον Τσάβι!!

Ο Γιώργος Καραμάνος καταγράφει τις αιτίες στο πιθανό τέλος εποχής του ηγέτη της Μπαρτσελόνα και τους όρους ενός διαζυγίου που δεν ήθελε κανείς τους. Στη συνέντευξη τύπου κατά την παρουσίαση του, ορισμένες από τις πρώτες κουβέντες του Λουίς Ενρίκε ήταν για το θέμα του Τσάβι. «Είμαστε φίλοι, θα μιλήσουμε και θα δούμε τι θέλει ο ένας και τι ο άλλος», ήταν τότε η απάντηση του. Εκτοτε δεν υπήρξε περαιτέρω πληροφόρηση αναφορικά με την εξέλιξη της πιο καυτής πατάτας που θα έπρεπε με το καλημέρα να διαχειριστεί ο νέος τεχνικός της Μπαρτσελόνα. Ο αρχηγός της ομάδας έφυγε για το μεγάλο ραντεβού της Βραζιλίας και άφησε πίσω του τις φήμες να οργιάζουν.
Στην πλειονότητα τους – για να μην πούμε όλες- θέλουν τον Τσάβι να αποχωρεί από το σπίτι του και να ξενιτεύεται σε κάποιον εξωτικό ποδοσφαιρικό προορισμό όπως η Νέα Υόρκη ή το Κατάρ. Σύμφωνα λοιπόν με την κυριότερη φημολογία που κυκλοφορεί και δείχνουν να την ασπάζονται οι μεγαλύτερες εφημερίδες της Ισπανίας, ο Λουίς Ενρίκε δεν εγγυήθηκε στον Τσάβι θέση βασικού. Εκείνος πάλι με τη σειρά του δεν επιθυμεί με τίποτα να βρεθεί σε δεύτερο πλάνο.
Ο πρώην συμπαίκτης του φέρεται να του ζήτησε να παραμείνει, ώστε να προσφέρει αυτό που μπορεί τόσο στα αποδυτήρια ως ηγέτης όσο και σε κρίσιμα ματς της περιόδου που θα χρειαστεί η εμπειρία και η μεγάλη κλάση του. Αλλωστε οι υποχρεώσεις σε όλα τα μέτωπα θα είναι πολλές και θα βρει αρκετά αγωνιστικά λεπτά. Ωστόσο, ο Καταλανός μέσος έχοντας μάθει να πρωταγωνιστεί σε όλη την καριέρα του, προφανώς δεν... ψήνεται να συμβιβαστεί με τούτο τον βοηθητικό ρόλο.
Αυτό που θέλει ο Λουίς Ενρίκε πάντως μόνο ως λογικό μπορεί να θεωρηθεί. Η δική του επιθυμία είναι να πραγματοποιήσει αρκετές αλλαγές, ώστε να μεταβάλει την κακή εικόνα που εμφάνισε φέτος η Μπαρτσελόνα. Ο Τσάβι λοιπόν που έχει κλείσει τα 34 (τον Γενάρη θα γίνει 35), έχοντας και πρόσθετα το καλοκαίρι και το Μουντιάλ στα πόδια του, είναι δεδομένο πως δεν θα μπορέσει να τραβήξει ο ίδιος το κουπί που θα χρειαστεί στη μεσαία γραμμή σε αυτή τη μετάβαση στη νέα εποχή που οραματίζονται στο «Καμπ Νόου».
Και ο Λουίς Ενρίκε να μη ήταν, αυτό θα συνέβαινε με οποιονδήποτε κόουτς αναλάμβανε. Φαινόταν ότι έρχεται από τη διαχείριση που είχε ξεκινήσει να κάνει ο Τάτα Μαρτίνο. Ναι μεν ο Τσάβι τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, έπαιξε 30 ματς πρωταθλήματος, αλλά ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του που χωρίς να έχει πρόβλημα τραυματισμού, είχε μόλις 19 γεμάτα 90λεπτα, έμεινε εκτός αποστολής σε τέσσερις αγώνες και σε ακόμα δύο στον πάγκο χωρίς να πάρει λεπτό! Το πιο ενδεικτικό όμως ήταν αυτό που συνέβη στα δύο τελευταία παιχνίδια που έκριναν και τον τίτλο της Primera. Στο 0-0 με την Ελτσε μπήκε αλλαγή στο 81' και στο 1-1 με την Ατλέτικο στο 77', χωρίς να προλάβει να κάνει κάτι ουσιαστικό!

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μία δύσκολη περίπτωση που απαιτεί ειδικό χειρισμό και από τις δύο πλευρές, ώστε να μην χάσουν αμφότερες από τον -πολύ πιθανό πλέον- χωρισμό. Η εξήγησηπου του έκανε ο Λουίς Ενρίκε μόνο παράλογη δεν είναι. Το θέμα όμως είναι πως βλέπει τα πράγματα ο Τσάβι. Αναμφίβολα τόσο στη Μπάρτσα όσο και ο ίδιος ο παίκτης, θα ήθελαν να κλείσει εκεί την καριέρα του (σ.σ.: από την ομάδα βγαίνει ότι τουλάχιστον θέλουν να ολοκληρώσει το συμβόλαιο του που λήγει τον Ιούνιο του 2016).
Σίγουρα το συναίσθημα παίζει το ρόλο του σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά σε αυτά τα μεγέθη δεν μπορείς να το διαχωρίσεις από την πραγματικότητα. Και αυτή πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σκληρή, όπως και ο χρόνος που είναι εμφανές πως έχει βαρύνει τα πόδια αυτού του εκπληκτικού ποδοσφαιριστή. Εάν πάλι εκείνος αισθάνεται καλά και θέλει να παίζει ασταμάτητα σε όλα τα παιχνίδια, τότε προφανώς δεν μπορεί να το κάνει φορώντας τα μπλαουγκράνα. Θα πρέπει να κινήσει για άλλες πολιτείες. Εάν όμως μπορέσει να διαχειριστεί στο μυαλό του το ότι τα χρόνια περνούν για όλους, τότε δεν υπάρχει λόγος να φύγει, όπως δεν υπάρχει περίπτωση να μην προσφέρει, έστω και όχι σαν αδιαπραγμάτευτα βασικός.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: