Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Ένα τάλιρο στο τραπέζι!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος παρατηρεί στο blog του στο gazzetta.gr ορισμένα πράγματα σχετικά με τις μεταγραφές του Ολυμπιακού και των άλλων μεγάλων του ελληνικού πρωταθλήματος.
Την ώρα που οι άλλοι διεκδικητές (έστω στα χαρτιά, την τελευταία διετία) του ελληνικού πρωταθλήματος, προσπαθούν να ενισχυθούν «με τα ψέματα», τουλάχιστον απ΄όσα βλέπουμε μέχρι στιγμής, ο Ολυμπιακός ρίχνει πέντε χαρτιά στο τραπέζι για να αποκτήσει σέντερ φορ.
Δεν είναι τυχαίο ότι ένας από τους θεωρούμενους ως ένας εκ των καλύτερων Ιταλών δημοσιογράφων στο μεταγραφικό ρεπορτάζ, ο gianluca dimarzio, έγραψε τις προάλλες για προσφορά 5-6 εκ. Ευρώ στη Φέγενορντ για τον Ιταλό Γκρατσιάνο Πελέ (23 γκολ φέτος στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας). Ούτε ότι η gazzetta dello sport ανέφερε πρόσφατα περί παρόμοιας πρότασης στη Λιβόρντο για τον Βραζιλιάνο Παουλίνιο (15 γκολ φέτος στο Καμπιονάτο). Επαναλαμβάνω ρεπορτάζ από την Ιταλία κι όχι προερχόμενα από τον Ολυμπιακό-γιατί κάποιος κακόπιστος μπορεί να επιχειρούσε να αμφισβητήσει την αξιοπιστία των σχετικών διαρροών.
Όπως δεν είναι τυχαίο ότι η Χέρενβεν, όπως κι ο μάνατζερ του Φινμπόγκασον, έχουν παραδεχθεί δημοσίως ότι ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει προσφορά για τον πρώτο σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος, τον οποίο ο σύλλογός του κοστολογεί 8-9 εκ. Ευρώ. Άρα, εύκολα καταλαβαίνει ο καθένας ότι η πρόταση των πρωταθλητών Ελλάδας δεν μπορεί παρά να είναι μίνιμουμ 4-5 εκ. Ευρώ…
Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός ρίχνει στην αγορά ένα σεβαστό ποσό, όπως έιναι το "τάλιρο" για να αποκτήσει ένα καλό  γκολτζή. Κι από εκεί και πέρα, είναι θέμα να γίνει η καλύτερη επιλογή.
Όπως ο Ολυμπιακός θα ρίξει λεφτά για να πάρει και ένα επιθετικό χαφ (Κασάμι;) και ένα εξτρέμ, αλλά και για να κρατήσει τον Κάμπελ.
Εγώ εδώ δεν θα αναλύσω αν ορθά η, όχι συμβαίνει αυτό που θα περιγράψω παρακάτω, αλλά επειδή υπάρχει η γνωστή…επωδός, «μα ο Ολυμπιακός παίρνει τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ κάθε χρόνο και γι΄αυτό δεν έχει οικονομικό πρόβλημα», να θυμίσω ότι τα έσοδα του Ολυμπιακού δεν είναι μόνο από αυτή την πηγή. Είναι κι από τις πωλήσεις καλών παικτών του, που μέσα από την καλή πορεία της ομάδας και σε συνδυασμό με τις δικές τους δυνατότητες, προκαλούν το ενδιαφέρον συλλόγων που δίνουν πολλά λεφτά για να τους αποκτήσουν (βλέπε Μήτρογλου, Μιραλάς, Φετφατζίδης, Φέϊσα, Βάϊς, Ριέρα, Αμπντούν).
Και στο σημείο αυτό να παρατηρήσω πρώτον ότι τα έσοδα του ΠΑΟΚ από πωλήσεις παικτών του την τελευταία εξαετία (βλέπε Βιεϊρίνια, Σταφυλίδης, Μαλεζάς) είναι-δεν είναι όσα εισέπραξαν οι ερυθρόλευκοι για τον Βάϊς τον Γενάρη, έχοντάς τον πάρει ελεύθερο έξι μήνες νωρίτερα-για να μην πάω πιο μακριά και θυμίσω ότι πριν την εξαετία το μεγαλύτερο έσοδο του ΠΑΟΚ ήταν από την πώληση των Χριστοδουλόπουλου και Μελίσση στον...Παναθηναϊκό (χωρίς σχόλια εδώ)!
Και δεύτερον ότι τα έσοδα του Παναθηναϊκού από πωλήσεις δικών του παικτών (Σισέ, Μαυρίας, Τζιόλης, Τζόρβας, Καρνέζης, Φιγκερόα) εδώ και μία ολόκληρη δεκαετία δεν φτάνουν όσα πήραν οι ερυθρόλευκοι από την παραχώρηση του Μήτρογλου.
Φαντάζομαι ότι δεν είναι κι αυτό ευθύνη του Ολυμπιακού…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: