Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Ο Μπαρτζώκας είναι άνθρωπος και όχι ρομπότ!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, παίρνει ξεκάθαρα θέση υπέρ της παραμονής του στον πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά τονίζει πως μόνο οι Αγγελόπουλοι θα αποφασίσουν και κανείς άλλος. Η οργάνωση και ο σχεδιασμός μίας ομάδας ξεκινάει από τις επιθυμίες του προπονητή. Όταν δε, αυτές ταιριάζουν με την φιλοσοφία των διοικούντων τότε τα πράγματα γίνονται ευκολότερα. Αν όμως δεν υπάρχει διοίκηση ή προπονητής δε γίνεται να προχωρήσει κανείς σχεδιασμός. Ευτυχώς στον Ολυμπιακό υπάρχει διοίκηση και μένει να δούμε αν θα συνεχίσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας στον πάγκο της ομάδας.
Ο Έλληνας προπονητής ο οποίος κατέκτησε πέρυσι την Ευρωλίγκα, δεν είναι ο καλύτερος κόουτς στην Ευρώπη. Το ξέρει και ο ίδιος, αλλά δεν είναι και κάποιος που περνά απαρατήρητος.
Επίσης σημαντική σημείωση... ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι άνθρωπος και όχι ρομπότ. Κάνει λάθη, κάνει σωστά, έχει συναισθήματα.
Στη μία εβδομάδα που μεσολάβησε από την ανακήρυξή τους σε ΘΕΟΥΣ (aka 1-2 στους τελικούς) σε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ (aka 3-2 στους τελικούς) λογικό ήταν να πάρει η μπάλα και τον προπονητή. Απλά ως λαός έφτασαν οι φίλοι του Ολυμπιακού στο σημείο να τον κατηγορούν και για τις καταιγίδες το τριήμερο ή για το χώμα που έβρεξε. Ε λοιπόν, δε φταίει για όλα ο Μπαρτζώκας.
ΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΤΟΥ
Έκανε λάθη. Ειδικά στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό δυσκολεύτηκε δύο χρόνια να βρει αντίδοτο στο «ταμπούρι» των αντιπάλων και στο ματσάρισμα του Γκιστ με τον Σπανούλη. Συμφωνώ 100%.
Άλλο λάθος του ήταν οι κακές επιλογές ορισμένων ξένων παικτών. Κι εδώ θα συμφωνήσω, αλλά...
Ήταν αυτός που έφερε τον Μπράιαντ Ντάνστον και τον Ματ Λοτζέσκι, παίκτες που ελάχιστοι γνώριζαν και οι οποίοι ανταποκρίθηκαν αρκετά καλά για ΠΡΩΤΗ χρονιά σε αυτό το επίπεδο.
Ήταν και αυτός που βρήκε λύσεις τον μήνα που είχε τραυματιστεί ο Βασίλης Σπανούλης και βοήθησε στην πρόκριση στα play offs της Ευρωλίγκας. Ελάχιστοι κόουτς οι οποίοι δε θα είχαν στη διάθεσή τους Σπανούλη, Περπέρογλου και Πρίντεζη (οι τρεις πρώτοι σκόρερ της ομάδας έλειψαν ταυτόχρονα για ένα 15θήμερο) τον πιο κρίσιμο μήνα της σεζόν, θα μπορούσαν να ανταποκριθούν.
Το μπάσκετ που έπαιξε ο Ολυμπιακός μέχρι και τους τελικούς ήταν αρκετά καλό, ειδικά στο 5on5 είδαμε καινούρια πράγματα που δεν είχαμε δει, έπαιζαν με ταχύτητα μετακινώντας τη μπάλα με γρήγορες πάσες, έριξε τον Παπαπέτρου στα βαθιά σταδιακά ως όφειλε αφού ο μικρός δεν είχε την παραμικρή εικόνα από ευρωπαϊκό μπάσκετ. (Σας προλαβαίνω) Ήθελα κι εγώ να τον δω στο παρκέ περισσότερη ώρα στους τελικούς. Πήγε την Ρεάλ Μαδρίτης σε 5 ματς υποχρεώνοντας την σε δύο συνεχόμενες ήττες για πρώτη φορά στη σεζόν. Έφερε τους Καββαδά, Αγραβάνη και Παπαπέτρου κάνοντας προσωπικές ενέργειες.
ΠΕΡΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ
Πολλοί είναι αυτοί που κατηγορούν τον Μπαρτζώκα για τη νευρικότητα που τον χαρακτηρίζει την ώρα του αγώνα, για τον εκνευρισμό του και την συνεχή ασχολία του με τους διαιτητές. Εννοείται πως υπάρχουν φορές που υπερβάλλει και διαμαρτύρεται χωρίς λόγο, ωστόσο από το να έχω προπονητή κάποιον που παίζει με μία βέργα και κάνει πλακίτσα με τον αντίπαλο κόουτς ή κάποιον που κάθεται στον πάγκο, κουμπώνει το σακάκι του και λέει μόνο «υπομονή»... Χίλιες φορές να έχω κάποιον σαν τον Μπαρτζώκα. Βάζω στοίχημα πως αν ήταν ήρεμος, όλοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα γκρίνιαζαν «γιατί δεν τα κάνει λίγο πουτ... και κάθεται ήρεμος».
Το γεγονός ότι οι φίλοι του Παναθηναϊκού ασχολούνται τόσο πολύ μαζί του κάτι σημαίνει και κυρίως είναι σημαντικό να μην ασχολούνται με τους παίκτες του Ολυμπιακού και να τραβάει τα μύρια όσα από την εξέδρα αυτός και κανείς άλλος. Μαγκιά του είναι. Ως κυματοθραύστης λειτουργεί.
Κανένας μα κανένας παίκτης στον κόσμο δε θέλει να γυρίζει το βλέμμα του στον πάγκο και να βλέπει έναν προπονητή ήρεμο, καθισμένο στον πάγκο να δίνει οδηγίες. Θέλει να βλέπει κάποιον που παλεύει μαζί του.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα μείνει ή όχι ο Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό. Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσουν μόνο οι ιδιοκτήτες της ομάδας και ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ. Αν θέλει κάποιος να φτιάξει την ομάδα όπως θέλει, ας παίξει «basketball manager» στο PS4 (δεν υπάρχει αλλά ας θεωρήσουμε πως υπάρχει κατά το football manager) γιατί ο Ολυμπιακός δεν είναι παιχνίδι.
Στη δική μου πάντως ομάδα στο... basketball manager ο Ολυμπιακός του 2014-15 θα είχε τον Μπαρτζώκα προπονητή.
ΥΓ: Δέκα ώρες στο γήπεδο, 365 μέρες το χρόνο. Τα τελευταία δύο χρόνια 24 ώρες το 24ώρο σκέφτεται μόνο πως θα παρουσιαστεί καλύτερος ο Ολυμπιακός.
ΥΓ 2: Αν βελτιώσει τις επιλογές του στους ξένους τότε θα ανέβει επίπεδο.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: