Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ '98: Τι χτύπησε τον Ρονάλντο πριν τον τελικό;

Κανείς πραγματικά δεν ξέρει τι συνέβη με τον Ρονάλντο πριν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1998. Αυτό δεν έχει εμποδίσει την άγρια κερδοσκοπία, από θεωρίες συνωμοσίες, μέχρι φήμες του πεζοδρομίου και ισχυρισμούς συμπαικτών. 
Το μυστήριο στο δωμάτιο...
Κάποιοι παίκτες ισχυρίζονται ότι ο γιατρός της ομάδας, Λίντιο Τολέδο μπήκε κλαίγοντας στο δωμάτιο του Ρονάλντο. Ο Τολέδο το αρνείται αυτό, υποστηρίζοντας πως ο Ρονάλντο είχε τις αισθήσεις του όταν μπήκε, αλλά ήταν γεμάτος σάλια γύρω από το στόμα. Ο παίκτης διακομίσθηκε στο νοσοκομείο για νευρολογικά τεστ και όλοι πίστευαν πως δεν θα παίξει. Ωστόσο, τα τεστ ήταν φυσιολογικά και ο Τολέδο μαζί με άλλον γιατρό και τον κόουτς, Ζαγκάλο αποφάσισαν πως ήταν καλά για να αγωνιστεί. 
Οι ισχυρισμοί του Εντμούντο
Ο Εντμούντο ο οποίος ήταν βασικός στο φύλλο αγώνα ισχυρίστηκε πως είδε τους συμπαίκτες του να μπαίνουν στο δωμάτιο του Ρονάλντο μετά από την κραυγή βοήθειας του Ρομπέρτο Κάρλος. Μετά από αυτό, ο Ρονάλντο κοιμήθηκε πριν πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις. «Υπήρχαν άνθρωποι της Nike εκεί 24 ώρες το 24ωρο, σα να ήταν άνθρωποι του τεχνικού τιμ. Αυτό μπορώ να πω μόνο...» τόνισε ο Εντμούντο ο οποίος κάθισε τελικώς στον πάγκο.  
Νευρικός κλονισμός 
Mια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Βραζιλίας ισχυρίστηκε πως ο Ρονάλντο είχε νευρικό κλονισμό κατά τη διάρκεια του κυπέλλου. Οπως τονίστηκε, ο Ρονάλντο είχε σημάδια κατάθλιψης μια εβδομάδα πριν τον τελικό σπάζοντας ένα ποδήλατο πετώντας το στον τοίχο. Την παραμονή του αγώνα υπέστη νευρική κρίση, ο Τολέδο μπήκε στο δωμάτιό του τον άφησε να κλαίει, αφού δεν μπόρεσε να του δώσει φάρμακα λόγω του κινδύνου για ντόπινγκ. 

Η συνωμοσία της FIFA
Μια από τις πιο βλακώδεις θεωρίες ανέφερε: Ενα mail που έφτασε στην από μια πηγή στην TV Globo τόνιζε πως η Βραζιλία πούλησε το Μουντιάλ για 23 εκατ. δολάρια. Η ιδέα ήταν να αφήσουν τη Γαλλία να κερδίσει το Μουντιάλ, να ευχαριστήσουν τον Σεπ Μπλάτερ και να ξεχάσει ο γαλλικός λαός τα προβλήματά του. Μάλιστα, η FIFA υποσχέθηκε ότι η Βραζιλία θα κερδίσει το Μουντιάλ του 2002 και θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στην επόμενη δεκαετία. Για μισό λεπτό...
Η μοιραία ένεση...
Ο Ρονάλντο έπαθε αλλεργική αντίδραση μετά από ένεση που του έκανε ο γιατρός στο γόνατο. Αυτή η πηγή πάντως δεν είναι τόσο σοβαρή, αφού έχει μεταδώσει και άλλα περίεργα πράγματα...
Το σεξουαλικό σκάνδαλο
Σύμφωνα με δυνατές πληροφορίες (ψίθυροι και φήμες από παμπ και πεζοδρόμια), ο Ρονάλντο «έπεσε» εξαιτίας της σχέσης της τότε κοπέλας του, Σουζάνα Βέρνερ - τώρα σύζυγος του Σέζαρ- με έναν Βραζιλιάνο δημοσιογράφο της τηλεόρασης. 
Το 2000 μια κοινοβουλευτική εξεταστική επιτροπή συστάθηκε για να ερευνήσει τη σύμφωνα της Νike με την Ομοσπονδία της Βραζιλίας, ωστόσο η επιτροπή έκλεισε την υπόθεση χωρίς να βρεθούν απαντήσεις. 
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: