Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Να γιατί πήρε τόσα χρήματα ο Μαυροκεφαλίδης…!

Είχαμε γράψει προ καιρού, όταν δεν έπαιζε και τόσο ο Λ. Μαυροκεφαλίδης, για τα χρήματα, που παίρνει. Χρήματα πολλά, όχι για την δεδομένη αξία του, αλλά για αυτό, που προσέφερε μέχρι τότε.

Να γιατί πήρε τόσα χρήματα ο Μαυροκεφαλίδης…
Γράφει ο Τόλης Κοτζιάς
Μάλιστα, είχαμε αναφέρει στο εν λόγω κείμενο ότι «δεν λέμε αν φταίνε οι προπονητές ή ο παίκτης, η ουσία είναι ότι μέχρι στιγμής η συνεργασία αυτή δεν έχει αποδώσει».

Ο χρόνος κύλησε, ο Αλβέρτης άρχισε να ρίχνει για τα καλά στο παρκέ τον Μαυροκεφαλίδη και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν.
Ο 30χρονος πάουερ-φόργουορντ έκανε την διαφορά στους ψηλούς, έβγαλε μάλιστα τσαμπουκά στους τελικούς του πρωταθλήματος (μέχρι και με οπαδό του Ολυμπιακού ήρθε στα λόγια), και έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του για να πάρει ο Παναθηναϊκός ένα ακόμα πρωτάθλημα. Με αποτέλεσμα τώρα, που έκλεισε η σεζόν, να μπορούμε να πούμε ότι τα χρήματα, που πήρε ο παίκτης, έπιασαν τόπο και με το παραπάνω. Και επαναλαμβάνουμε: δεν ετίθετο θέμα αξίας του παίκτη, απλά ο Παναθηναϊκός δεν έπαιρνε από τον «Μαύρο» αυτά, που έπρεπε να πάρει, έχοντας τον για μεγάλο διάστημα στον πάγκο.
Ο Μαυροκεφαλίδης είναι από τους παίκτες, που θα συνεχίσουν στο «τριφύλλι». Με τον Παναθηναϊκό να αρχίζει σιγά σιγά να χτίζει την επόμενη μέρα, με τον σκληρό Ντούσκο Ιβάνοβιτς να ετοιμάζεται να έρθει να πιάσει δουλειά και το σχέδιο της διοίκησης να είναι ακόμη μεγαλύτερη ελληνοποίηση του ρόστερ. Ο απώτερος στόχος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είναι, βέβαια, η παρουσία του εξάστερου και πάλι στο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας. Τα δύο τελευταία χρόνια οι Παναθηναϊκοί το παρακολούθησαν από τα σπίτια τους…
Ξεκινώντας από τον Ιβάνοβιτς, είναι προπονητής, που ξέρει για τα καλά το υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο, έχοντας δουλέψει σε Μπαρτσελόνα και Ταουγκρές. Δεν είναι ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης, αλλά αξιοκρατικά έρχεται αμέσως μετά από τους πρώτους. Από τον Ομπράντοβιτς, δηλαδή, τον Ιβκοβιτς, τον Μπλατ και τον Μεσίνα. Εχει μεγάλη εμπειρία, γνωρίζει άριστα τον δρόμο της Ευρωλίγκας.
Το θέμα είναι τι ρόστερ θα έχει. Αν μπορέσει ο Παναθηναϊκός να πάρει τον Νικ Καλάθη, θα είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Θα είναι σε καλύτερο, αν καταφέρει και επαναφέρει και τον Ιαν Βουγιούκα. Αυτές οι δύο κινήσεις είναι «κλειδί» για την ολοκλήρωση του ρόστερ. Ειδικά αυτή, που έχει να κάνει με τον Καλάθη. Από κει και πέρα, ξένους και κοινοτικούς δεν είναι δύσκολο να βρεις. Οπως έπαιξαν ο Κάρι, ο Ούκιτς και ο Ράιτ στη μεγαλύτερη διάρκεια της χρονιάς, είναι δύσκολο να μην βρεις τρεις στις θέσεις τους, που θα κάνουν καλύτερη δουλειά.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι ορεξάτος, πήρε δύο νταμπλ συνεχόμενα, αλλά θέλει πολύ την Ευρωλίγκα, όπως και όλοι οι Παναθηναϊκοί. Οι εποχές είναι οικονομικά δύσκολες, αλλά γενικά οι Γιαννακοπουλαίοι πάντα κάνουν τις υπερβάσεις τους. Είναι τέτοια η τρέλα τους για τον Παναθηναϊκό, που πολλές φορές δεν αποφασίζουν με την λογική, αλλά με το συναίσθημα. Ε, οι Παναθηναϊκοί περιμένουν κάτι τέτοιο και την επόμενη χρονιά. Μόνο να το αποκλείσουμε δεν μπορούμε.

Πηγή:superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: