Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΑΡΗΣ - Νέτο: «Εγώ δεν θα ήμουν ψύχραιμος»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Εγώ θα του άνοιγα σίγουρα το κεφάλι». Αυτή ήταν τα πρώτα λόγια του Βραζιλιάνου άσου του Αρη, Νέτο σχετικά με το περιστατικό με την επίθεση που δέχτηκε ο συμπαίκτης του, Μιχάλης Σηφάκης στη σαββατιάτικη αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον Ηρακλή.

«Εκείνη την ώρα έτρεξα για να προστατεύσω τον συμπαίκτη μου. Εν τέλει θα μπορούσα να παρατηρήσω ότι η ψυχραιμία του Μιχάλη ήταν μεγάλη και η νευρικότητα ήταν περισσότερο δική μου», ανέφερε ο Νέτο, που ήταν από τους πρώτους που αντιλήφθηκαν το περιστατικό.

Και συνέχισε: «Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μας φοβίσουν από την αρχή και την είσοδό μας για προθέρμανση, όμως εμείς ήρθαμε για να παίξουμε ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι αυτό το αποδείξαμε. Θα ήθελα πάντως να αναρωτηθώ ότι σε περίπτωση που του ανοίγαμε το κεφάλι όταν όρμησε μέσα στον αγωνιστικό χώρο τι θα γινόταν τώρα; Θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα; ή θα ήταν απλά αυτοάμυνα;

Αυτές οι εικόνες δεν πιστεύω ότι γίνονται σε άλλο μέρος του πλανήτη. Πιστεύω ότι μόνο και μόνο που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο φίλαθλοι, αν γινόταν σε άλλη χώρα θα είχε καταχωρηθεί το παιχνίδι υπέρ της αντίπαλης ομάδας και θα είχαν ένα εξάμηνο αποκλεισμό από την έδρα τους. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για να πάρουμε αποφάσεις.

Φυσικά και ήταν ένα σοκ. Όταν βλέπεις τόσα άτομα να επιτίθονταν στον συμπαίκτη σου δεν θα σοκαριστείς; Θέλω να συγχαρώ τον Μιχάλη γιατί ήταν πάρα πολύ ψύχραιμος και αντέδρασε όπως έπρεπε. Ίσως εγώ να μην είχα την ίδια ψυχραιμία και να του άνοιγα το κεφάλι, κάνοντας κακό βέβαια στην ομάδα μου. Συγχαίρω και πάλι τον συμπαίκτη μου, που η αστυνομία απλά παρακολουθούσε και δεν έκανε τίποτα, ενώ αυτός κινδύνευε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: