Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Κόντης: «Ο Άρης πήρε 600.000 ευρώ «καθαρά» για τον Γιάχιτς, αν ήταν οι οπαδοί μας στο γήπεδο δεν θα γίνονταν τίποτα»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την επόμενη μέρα του ντέρμπι λέγοντας αρχικά: «Δεν θέλω να σχολιάσω θέματα που έχουν αναλάβει οι νομικοί της ΠΑΕ ενώ για την παραχώρηση του Σανέλ Γιάχιτς τόνισε: «Είναι λίγο χαμηλότερη η ρήτρα αυτή, άφηνε η αρχική στην ΠΑΕ περίπου 700.000 ευρώ, τώρα η ΠΑΕ παίρνει «καθαρά» 600.000 ευρώ. Ο λόγος που προχωρήσαμε σε αυτή την κίνηση ήταν η επιμονή του παίκτη να αποχωρήσει, γι’ αυτό και τον πήγαμε στην Αγγλία όπου τα ανταλλάγματα ήταν μακροπρόθεσμα. Θεωρώ ότι πετύχαμε μία καλή συμφωνία με τα δεδομένα που υπήρχαν. Ακόμα και προχθές που του κάναμε πρόταση για ανανέωση, ο Γιάχιτς απάντησε αρνητικά και ήθελε να φύγει. Δεν θα θέλαμε να έχουμε έναν παίκτη που να μην έχει διάθεση να δουλέψει, να σκέφτεται το πότε θα φύγει από την ομάδα. Στην ΑΕΚ αν αληθεύουν τα ποσά που ακούγονται, θα του δίναμε τα ίδια λεφτά. Αν δεν θέλει να μείνει, δεν είναι εύκολο να κρατήσεις έναν ποδοσφαιριστή. Το ετήσιο συμβόλαιο του ήταν περίπου 180.000 ευρώ. Όταν λες ούτε ένα ευρώ κάτω από την ρήτρα, είναι ένα… διαπραγματευτικό ατού. Αν παίξει επίσης στο Μουντιάλ ο Γιάχιτς θα πάρουμε ως Άρης 150.000 ευρώ, έτσι ήταν το νούμερο την τελευταία φορά που είχαμε συζητήσει το συγκεκριμένα θέμα. Ο προπονητής μας ήταν σαφής, αν έφευγαν δύο κεντρικοί αμυντικοί θα παίρναμε έναν παίκτη. Από την στιγμή που έφυγε ένας, τότε κρατάμε αυτούς που έχουμε. Ο Ρομπέρζ υπήρχε περίπτωση να έφευγε αλλά δεν θα γίνει αυτό».
Αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον Ηρακλή είπε: «Ο Άρης για μένα δεν έκανε παιχνίδι, γιατί δεν υπήρχε παιχνίδι. Δεν ήταν κανένας από τους παίκτες σε ψυχολογική κατάσταση να παίξει, ο Ναφτί δεν το πίστευε, δεν μπορούσε να δώσει μία πάσα στα πέντε μέτρα. Έχει βγει μία καινούργια μόδα, να γίνονται τα παιχνίδια σε… αρένες και να υπάρχουν οπαδοί της μίας ομάδας. Αν υπήρχαν οπαδοί μας αυτές οι… βλαχομαγκιές δεν θα γίνονταν. Στα επίσημα τόσα χρόνια δεν γίνονταν τίποτα, φέτος πέταξαν μπουκάλια, σιδερόβεργες και ότι άλλο έβρισκαν μπροστά τους. Αν υπήρχαν οπαδοί του Άρη, μόνο η παρουσία τους θα απέτρεπε τα επεισόδια, γιατί έχουν… μαγικές ιδιότητες. Βγάζουν μία ενέργεια που αποτρέπει τους αντιπάλους οπαδούς να κάνουν επεισόδια. Με εξέπληξε αυτό που έγινε και το πώς το δεχόμαστε απλοικά. Θα σταθώ στο σημείο που τον έπιασε να τον πνίξει τον Σηφάκη, αν πάθαινε κάτι ο τερματοφύλακας μας όλοι θα… κλαίγαμε σήμερα και θα λέγαμε ότι ήταν μεμονωμένο επεισόδιο. Και εμείς πέσαμε κατηγορία για δύο μεμονωμένα επεισόδια, ένας έσπρωξε τον Κατσαμπή και τον άλλο παίκτη του Ηρακλή. Ο Σηφάκης όμως συνέχισε, δεν έκανε τον… καραγκιόζη ούτε εμείς τον πιέσαμε να τον κάνει, θα μπορούσε να πέσει κάτω και να μην παίξει».
Ο Γιάννης Κόντης συνέχισε: «Δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα, δεν θέλω να τιμωρήσω καμία ομάδα. Όταν γίνονται τέτοια περιστατικά δεν θα έπρεπε να γίνει ο αγώνας. Αλλά βρισκόμαστε σε μία… αστεία Ελλάδα που κάποτε ένας διαιτητής διέκοψε έναν αγώνα για επεισόδια και τιμωρήθηκε ο ίδιος».
Για τον Πίτου Γκαρσία είπε: «Δεν θέλω να πω κάτι για τον Γκαρσία. Είναι κοινοτικός αλλά δεν επιθυμώ να πω κάτι άλλο».
Για το θέμα Ρομπερζ είπε: «Η πρόταση για τον Ρομπέρζ δεν μας ικανοποίησε και έτσι τον κρατήσαμε» και για τις ανανεώσεις είπε: «Ο επόμενος θα είναι αυτός που θα δείξει ότι το αξίζει. Ο Κάλβο μας έδειξε ότι αξίζει να μείνει στον Άρη, πρώτα το έδειξαν οι Έλληνες. Δεν βγήκαν δημοσιεύματα περίεργα για τον Κάλβο, συζήτησε τα ποσά που του προτείναμε και είδαμε όλοι μας την αξία του στον αγώνα με τον Ηρακλή. Το καλό που έχει η ομάδα είναι το εξής. Ότι βλέπουμε παίκτες του επιπέδου Αμπρέου και Χαβίτο να είναι εκτός και να καλύπτεται απόλυτα το κενό τους, όπως έγινε με τον Κάμπορα και τον Κάλβο. Δεν ήμαστε ομάδα με έντεκα παίκτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: