Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

«Θα κερδίσουμε τον Άρη»

Αισιόδοξος ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει τη νίκη μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» εμφανίστηκε ο Στέφανος Αθανασιάδης, ενώ τόνισε ότι ο Δικέφαλος δεν είναι το φαβορί στον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό. Αναλυτικά όσα είπε στην TV100 για:

Τα πρώτα του βήματα σε Ιταλία και Γερμανία: "Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία για εμένα. Στην Ιταλία ήμουν σε μια τοπική ομάδα, και δεν είχα δει μεγάλη διαφορά. Στη Γερμανία, στη Χέρτα, διέκρινα μεγάλες διαφορές. Ήταν πολύ προχωρημένοι σε όλα τα θέματα, όμως, ήμουν μικρός, είχα προβλήματα και ειδικά με τη γλώσσα, και τελικά γυρίσαμε πίσω".

Την επιλογή του να πάει στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ:" Ήμουν από μικρός ΠΑΟΚ, όπως και όλη η οικογένεια μου. Ήρθε μια μέρα ο μπαμπάς μου και μου είπε θα πάμε να δοκιμαστείς στον ΠΑΟΚΤελικά με πήρανε και ξεκίνησα προπονήσεις στα τζούνιορ του "Δικεφάλου".

Το αν θυμάται την πρώτη μέρα που πήγε στον "Δικέφαλο": "Βέβαια και τη θυμάμαι. Ήταν ένα συναίσθημα απίστευτο για εμένα. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο και δεν με άφησε να κοιμηθώ το προηγούμενο βράδυ".

Τις στιγμές που τον στιγμάτισαν φορώντας την ασπρόμαυρη φανέλα: "Ήταν το πρωτάθλημα του πήρα με τη δεύτερη ομάδα. Ήταν πολύ καλές στιγμές που θα τις θυμάμαι για πάντα. Μετά ήταν όταν με πήρε ο Σαραφης τηλέφωνο και μου είπε να πάω να υπογράψω το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο. Ήταν το παιχνίδι με τη Λάρισα που πέτυχα τα πρώτα μου γκολ. Κόντρα στη Λάρισα, όλα τα γκολ τα θυμάμαι πάρα πολύ καλά. Τη φετινή σεζόν ήταν η πρόκριση στο Ζάγκρεμπ. Όταν κατάλαβα ότι θα αγωνιστώ άρχισα να φτιάχνω τη ψυχολογία μου γιατί ήξερα ότι είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και έπρεπε να τα δώσω όλα για την πρόκριση".

Το τι ήταν αυτό που είχε ο ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ: "Μπήκαμε αποφασισμένοι να πάρουμε την πρόκριση και από τη στιγμή που πετύχαμε το γκολ ήταν πολύ δύσκολο να χάσουμε το εισιτήριο για τους "32" του Europa League. Κάθε ποδοσφαιριστής που έπαιξε με την Ντιναμό έβγαλε την προσωπικότητα του στο συγκεκριμένο παιχνίδι".

Την πρώτη του συμμετοχή στο παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ: "Δεν περίμενα να παίξω, όμως, από τη στιγμή που ήμουν στην αποστολή ήξερα ότι πρέπει να είμαι έτοιμος γιατί ανά πάσα στιγμή μπορούσε ο προπονητής μου να με χρησιμοποιήσει".

Το τι πιστεύει για τον εαυτό του και αν έχει σίγουρη τη θέση στην ενδεκάδα: "Δεν το πιστεύω αυτό. Σε κάθε προπόνηση δίνω το 100% και ο προπονητής θα κρίνει αν παίξω. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο μπορεί να χρειαστεί να μείνεις και στον πάγκο, όμως, εκεί πρέπει να μην το βάλεις κάτω και να δείξεις ότι αξίζεις τη θέση στην ενδεκάδα".

Το ποιος είναι ο τελικός στόχος στο Πρωτάθλημα: "Θα προσπαθήσουμε σε όλα τα παιχνίδια να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Πιστεύω ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε. Είμαστε μέσα και στις τρεις διοργανώσεις. Βλέπουμε το κάθε ματς διαφορετικά και πιστεύω ότι στο τέλος θα είμαστε χαρούμενοι".

Το θεσμό του  Κυπέλλου: "Δεν πιστεύω ότι είμαστε φαβορί. Πήραμε ένα αποτέλεσμα που πρέπει να το προσέξουμε πάρα πολύ. Αν είμαστε σοβαροί και παίξουμε όπως στο Καραϊσκάκη θα μπορέσουμε να πάρουμε την πρόκριση. Στο Καραϊσκάκη δεν ήμασταν τόσο καλοί, όμως πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε".

Το παιχνίδι με τον Άρη: "Θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, όμως, εμείς θα πάμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και θα το καταφέρουμε. Εμείς θα κερδίσουμε. Είναι ντέρμπι και δεν χωράει πολλά προγνωστικά. Σε τέτοια παιχνίδια παίζει μεγάλο ρόλο η θέληση".

Το ποιος είναι ο πιο σημαντικός στόχος της χρονιάς: "Για εμένα το Κύπελλο είναι πιο σημαντικό. Σίγουρα τα πλέι οφ θα μας εξασφαλίσουν τη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ, αλλά για εμένα στόχος είναι το Κύπελλο".

Το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να αντέξει το βάρος των τριών διοργανώσεων: "Είναι πολύ δύσκολο αυτό το πράγμα. Είναι πολλά τα παιχνίδια και πρέπει ο κάθε ποδοσφαιριστής να τα δώσει όλα για την ομάδα".



Τα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: "Έχει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές η ΤΣΣΚΑ, όμως είναι δύο παιχνίδια. Είμαι σίγουρος ότι θα πάρουμε κάτι καλό. Θα τα δώσουμε όλα και θα διεκδικήσουμε την πρόκριση. Αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι πολύ καλά και πιστεύω ότι θα πάρουμε κάτι από αυτά τα παιχνίδια. Το θετικό για εμάς είναι ότι η ΤΣΣΚΑ ξεκινάει τώρα προετοιμασία και εμείς θα είμαστε σίγουρα πιο έτοιμοι. Σε αυτά τα παιχνίδια όποια παιδιά κληθούν να παίξουν πρέπει να δώσουν το 100%".



Την ενδεχόμενη κλήση του στην Εθνική: "Είναι ένα όνειρο του κάθε ποδοσφαιριστή. Πιστεύω ότι θα έρθει και για εμένα η στιγμή να φορέσω τη γαλανόλευκη. Αν όλα πάνε θα έρθει και αυτή η στιγμή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: