Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Σεβίλλη-Ρεάλ και «Μπάρτσα»-Αλμερία πράξη πρώτη στον δρόμο για τον τελικό

Από τη μέρα που έγινε η κλήρωση του κυπέλλου Ισπανίας (από τη φάση των «16» κι έπειτα), το ενδιαφέρον όλων εστιάστηκε στο ενδεχόμενο να βρεθούν αντίπαλοι στον τελικό, για πρώτη φορά από το 1990, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Μία πιθανότητα που πλέον είναι κάτι παραπάνω από ορατή, αφού οι δύο «αιώνιοι αντίπαλοι» έχουν φτάσει στα ημιτελικά και απέχουν ένα βήμα (ή για την ακρίβεια δύο αγώνες) από το να δώσουν ραντεβού στον μεγάλο τελικό.

Τελευταίο εμπόδιο που πρέπει να υπερπηδήσουν είναι, για τους μεν «μερένγκες» η Σεβίλλη, για τους δε «μπλαουγκράνα» η Αλμερία.

Εκ των δύο, πιο δύσκολο μοιάζει το έργο της Ρεάλ, που την Τετάρτη δίνει στο «Σάντσεθ Πιχουάν» το πρώτο παιχνίδι απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου. Η Σεβίλλη κάνει κακή σεζόν, έχοντας μείνει πολύ πίσω στο πρωτάθλημα και γνωρίζοντας έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, βλέπει το κύπελλο ως μία καλή ευκαιρία να σώσουν το γόητρό τους.

Το κίνητρό των Ανδαλουσιάνων είναι υψηλό, αλλά αυτό ίσως να μην αποδειχθεί αρκετό απέναντι στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, που φιλοδοξεί να κατακτήσει το τρόπαιο για πρώτη φορά από το 1993.

Από την πλευρά της, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται επίσης την Τρίτη στο «Καμπ Νου» την Αλμερία και έχει στόχο να πάρει ένα σκορ ασφαλείας, ώστε να μετατρέψει τη ρεβάνς του «Μεντιτεράνι» σε τυπική διαδικασία.

Οι Καταλανοί είναι φυσικά το απόλυτο φαβορί του ζευγαριού, αλλά θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην υποτιμήσουν την αντίπαλό τους, που δεν έχει να χάσει τίποτα και θα παίξει χωρίς άγχος.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των πρώτων ημιτελικών:

Σεβίλλη-Ρεάλ Μαδρίτης 26/1
Μπαρτσελόνα-Αλμερία 26/1

* Οι ρεβάνς θα γίνουν στις 2 Φεβρουαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: