Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Το πιστεύει η Τσέλσι

Με μία αποστομωτική απάντηση η Τσέλσι πέρασε με σκορ 4-0 από το «Ρίμποκ» σκορπώντας την Μπόλτον και αφήνοντάς την για πέμπτο συνεχές παιχνίδι χωρίς νίκη. Ο Ραμίρες έβαλε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των «μπλε», ενώ σκόραραν επίσης οι Ντρογκμπά, Ανελκά και Μαλουντά με την Τσέλσι να μένει ακόμη ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου.

Ο αγώνας

Α΄ Ημίχρονο

Μόλις στο 3΄ με κεφαλιά ο Ντέιβις λίγο έλειψε να βάλει μπροστά στο σκορ την Μπόλτον, όμως ο Τσεχ μπλόκαρε και αφού η Τσέλσι δεν αιφνιδιάστηκε άρχισε να ανεβάζει σταδιακά ρυθμούς.

Είχε την τύχη μάλιστα να έχει σε καλή μέρα τον Ντιντιέ Ντρογκμπά που δεν χρειάστηκε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει. Στο 11΄με σουτ κεραυνό έξω από την περιοχή δεν έδωσε περιθώρια στον Γιασκελάινεν να αντιδράσει. Με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ και πολλά φάλτσα έδωσε στους «μπλε» το προβάδισμα από νωρίς.

Οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι έμοιαζαν ακόμη πιο απελευθερωμένοι στη συνέχεια και θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους αν ο Ντρογκμπά στο 26’ και κυρίως ο Ανελκά στο 29’ εκμεταλλεύονταν την ευκαιρία που τους δόθηκε.

Στο 31’ η Μπόλτον έκανε την μεγαλύτερη ευκαιρία της στον αγώνα και πάλι με κεφαλιά, αυτή τη φορά του Τέιλορ με τον Τσεχ να είναι και πάλι σε ετοιμότητα και να διώχνει.

Η Τσέλσι συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό της αναμέτρησης και στο 41’ έφτασε στο 2-0. Ο Μαλουντά από πλάγια έκανε το πρώτο σουτ που κόντραρε στα σώματα των αμυντικών, όμως η μπάλα του στρώθηκε ξανά και δεν αστόχησε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα από την κλειστή γωνία των Γιασκελάινεν.

Β΄ Ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «μπλε» μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν νωρίς τον αγώνα και κλείδωσαν το παιχνίδι με ένα τρίτο γκολ στο 56’. Ο Ανελκά βρέθηκε σε καλή θέση και χωρίς να το σκεφτεί σούταρε και έκανε το 3-0.

Στη συνέχεια ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αρκετά με τους γηπεδούχους να μοιάζουν να έχουν αποδεχτεί την ήττα. Η Τσέλσι κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα και χωρίς να δείχνει να επιδιώκει ένα γκολ, αυτό τελικά ήρθε από τον Ραμίρες που στο 74’ σούταρε και σκόραρε το πρώτο του τέρμα με την φανέλα των «μπλε» διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Στα τελευταία λεπτά μάλιστα όχι μόνο δεν αντέδρασαν οι γηπεδούχοι, αλλά οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πετύχουν γκολ. Πρώτα με ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ανελκά στο 83΄ και που έμοιαζε να είναι. Αλλά και στη συνέχεια με δύο ευκαιρίες στο πρώτο και δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με το τελικό σκορ να παραμένει όμως 4-0 από το γκολ του Ραμίρες.

Συνθέσεις Ομάδων:Μπόλτον: Γιασκελάινεν, Στέινσον, Κέιχιλ, Νάιτ, Ρόμπινσον, Πετρόφ (63’ Μορένο), Μουάμπα (63’ Ντέιβις), Χόλντεν (87’ Μπλέικ), Τέιλορ, Ντέιβις, Ελμάντερ
Τσέλσι: Τσεχ, Μποσίνγκουα, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κόουλ, Ραμίρες (77’ Καλού), Εσιέν, Μίκελ (72’ ΜακΈχραν), Μαλουντά, Ντρογκμπά, Μαλουντά

Δεν υπάρχουν σχόλια: