Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Το κατόρθωμα των αδερφών Τουρέ


Κόλο και Γιάγια Τουρέ στον αγώνα της Ακτής Ελεφαντοστού με την  Πορτογαλία Ενας γονιός που βλέπει το παιδί του να αγωνίζεται σε Παγκόσμιο Κύπελλο, "πλημμυρίζει" από υπερηφάνια. Ωστόσο, πολλές οικογένειες ένιωσαν αυτή τη χαρά εις... διπλούν, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που δύο αδέλφια έδωσαν το "παρών" στο κορυφαίο -μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες- αθλητικό ραντεβού. Υπάρχουν, όμως, τέσσερις περιπτώσεις που η χαρά γίνεται... συνήθεια!

Σήμερα, ο Γιάγια και ο Κόλο Τουρέ αγωνίστηκαν στο δεύτερο Μουντιάλ της καριέρας τους με την Ακτή Ελεφαντοστου, κάτι που έχουν καταφέρει στο παρελθόν μόνο τρία ζευγάρια, εκ των οποίων τα δύο αφορούν δίδυμους!

Η αρχή έγινε τη δεκαετία του 1960, όταν οι Τζάκι και Μπόμπι Τσάρλτον σήκωσαν το τρόπαιο "Ζιλ Ριμέ" στο Λονδίνο το 1966 και τέσσερα χρόνια αργότερα αγωνίστηκαν και στη διοργάνωση του Μεξικού.

Αμέσως μετά, αποχώρησαν ταυτόχρονα από την εθνική Αγγλίας, αλλά στα επόμενα δύο Μουντιάλ συμμετείχαν οι δίδυμοι Ρενέ και Βίλι φαν ντε Κέρχοφ με την Ολλανδία, που έφτασε στον τελικό τόσο το 1974 στη Γερμανία, όσο και το 1978 στην Αργεντινή.

Το Κύπελλο, πάντως, κατέληξε και στις δύο περιπτώσεις στα χέρια των διοργανωτών! Η δεκαετία του 1980 πέρασε χωρίς... αδέλφια σε Μουντιάλ, για να έλθουν το 1994 στις ΗΠΑ οι δίδυμοι Φρανκ και Ρόναλντ ντε Μπουρ, επίσης Ολλανδοί, που συμμετείχαν και στη διοργάνωση του 1998 στη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: