Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Λίπι: "Χρειαζόμαστε βελτίωση επιθετικά"

http://www.contra.gr/images/m/lipi_italia001_m.jpgΑπογοήτευση σκόρπισε στις τάξεις της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας, η ισοπαλία στην πρεμιέρα τους στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, απέναντι στην Παραγουάη με σκορ 1-1. Ο τεχνικός των Ιταλών, Μαρσέλο Λίπι, με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του. "Μετανιώνω πραγματικά, καθώς αυτό ήταν ένα ματς από αυτά που έπρεπε να κερδίσουμε. Η Παραγουάη σκόραρε με την πρώτη επαφή με τη μπάλα, κάτι που μπορεί να συμβεί με μία στημένη φάση.

Υπήρξε αντίδραση και κάναμε ένα καλό παιχνίδι, όμως αυτό ήταν ένα ματς που θα έπρεπε να πάρουμε τη νίκη, οπότε χρειάζεται να βελτιωθούμε στην επίθεση.

Η Παραγουάη προτίμησε να κάτσει πίσω και να αμύνεται, χωρίς να δημιουργεί απολύτως τίποτα"
, τόνισε ο εκλέκτορας της "σκουάντρα ατζούρα".

Αναφορικά με την αντικατάσταση του Μπουφόν στο ημίχρονο, τόνισε: "Είχε πρόβλημα με την πλάτη του. Εάν θα είναι έτοιμος ενόψει του επόμενου αγώνα; Το ιατρικό επιτελείο είναι αυτό θα πρέπει να απαντήσει".

Ο Αργεντινός τεχνικός της Παραγουάης, Χεράρδο Μαρτίνο, από την άλλη πλευρά έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του.

"Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια. Ήμασταν πολύ οργανωμένοι. Το ματς ήταν μία χαρά από άποψη εργατικότητας και αποτελέσματος, όχι ως ποδοσφαιρικό θέαμα

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη το μέγεθος του αντιπάλου. Είχαμε υψηλές προσδοκίες και ήμασταν νευρικοί. Για μας το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι παίξαμε καλά απέναντι στους τωρινούς παγκόσμιους πρωταθλητές.

Το να παίξεις τόσο καλά κόντρα σε έναν τέτοιο αντίπαλο είναι ένα καλό σημάδι και μας δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση"
τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: