Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Μέσι: «Μόνος αντίπαλος… ο εαυτός μας!»

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Το μόνο εμπόδιο που χωρίζει την Αργεντινή από το Παγκόσμιο Κύπελλο, σύμφωνα με τον Λιονέλ Μέσι, είναι… η Αργεντινή! Κατά τον άσο της Μπαρτσελόνα, η ομάδα του Μαραντόνα έχει όλα τα φόντα για να στεφθεί ξανά πρωταθλήτρια κόσμου μετά από 24 χρόνια.

«Το μόνο που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο εαυτός μας. Το λέω με απόλυτο σεβασμό για τις άλλες ομάδες, αλλά ξέρω ότι έχουμε ποιότητα και ταλέντο. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και ενωμένοι και να συνεχίσουμε έτσι όπως ξεκινήσαμε».

Ο Μέσι έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη στις επιλογές του Μαραντόνα και του έπλεξε το εγκώμιο, αποδίδοντας σ’ αυτόν την αναμόρφωση της ομάδας. «Είναι τιμή μας να τον έχουμε προπονητή. Ξέρει πώς να σου δίνει κίνητρο. Είναι δίπλα μας, είναι ένας από μας και μας βοηθάει με την απίστευτη εμπειρία του. Αυτός άλλαξε τη νοοτροπία μας και παρουσιάζουμε εξαιρετικά σημάδια βελτίωσης».

Ο 23χρονος «μάγος» αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχονταν οι «γκαούτσος» στα προκριματικά, όπου είχαν αρκετά στραβά αποτελέσματα, αλλά και στο τι άλλαξε από τότε. «Όλα άλλαξαν μετά την προκριματική φάση. Η συμπεριφορά όλων των παικτών έγινε πολύ διαφορετική. Πριν δεν ήμασταν δεμένοι, δεν αποδίδαμε καλά, δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε και δικαιολογημένα δεχόμασταν κριτική. Τώρα είμαστε μια διαφορετική Αργεντινή, προπονούμαστε σκληρά και απολαμβάνουμε τους καρπούς των κόπων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: