Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Βραζιλία-Βόρεια Κορέα 2-1

http://www.contra.gr/images/m/brazil2-1korea_m.jpgΗ Βραζιλία νίκησε (2-1), αλλά η σκληροτράχηλη Β. Κορέα κέρδισε το χειροκρότημα με την εμφάνισή της.Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Το ρολόι έδειχνε 34ο λεπτό όταν είδαμε το πρώτο τακουνάκι των Βραζιλιάνων (από τον Ελάνο, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει). Μέχρι να φτάσουμε σε εκείνο το χρονικό σημείο το μοναδικό πράγμα που βλέπαμε είναι μια Βραζιλία να έχει βραχυκυκλώσει από τους σκληροτράχηλους Βορειοκορεάτες, οι οποίοι είχαν το θράσος (χάριν αστεϊσμού) όχι μόνο να αμύνονται, αλλά και να βγαίνουν στην επίθεση με αυτό το “μηχανάκι” τον Τάε Σε, απειλώντας την εστία του Σέζαρ.

Βέβαια, δεν μας προκάλεσε έκπληξη η εικόνα της Β. Κορέας και το ίδιο πιστεύουμε δεν προκάλεσε σε όσους την είχαν ξαναδει στο φιλικό με την Ελλάδα. Τότε λέγαμε ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η εμφάνισή της και τα προβλήματα που δημιούργησε στην ελληνική ομάδα. Για να αντιμετωπίσει, λοιπόν, η Βραζιλία αυτή την ομάδα χρειάστηκε να δείξει ένα μονόπλευρο παιχνίδι. Η μπάλα πήγαινε στον Κακά, ο Κακά την έδινε στον Ελάνο, ο Ελάνο στον Μαϊκόν και αυτός είτε προσπαθούσε να βγάλει σέντρα, είτε να κάνει μια διείσδυση στην άμυνα των αντιπάλων. Τίποτε από τα δύο κατάφερνε να κάνει.

Βέβαια, μία και καλή το πέτυχε όταν στο 55ο λεπτό δοκίμασε σέντρα σουτ από πολύ πλάγια θέση στα δεξιά και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Στο γκολ φέρει ευθύνη και ο τερματοφύλακας της Β. Κορέας που έφαγε το γκολ από την κλειστή γωνία του, αλλά επειδή παίζει η Βραζιλία αφήνουμε τις δικαιολογίες και εκθειάζουμε κάθε προσπάθειά τους.

Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε. Μπορεί το 1-0 να ήταν εύθραυστο σκορ, οι αντίπαλοι, όμως, δεν έδειχναν να έχουν το σθένος να παλέψουν για την ισοφάριση. Ειδικά μετά το 72', όταν ο Ελάνο εκμεταλλεύτηκε την κάθετη πάσα (από τις λίγες στο ματς) του Ρομπίνιο και με πλασέ έγραψε το 2-0.

Το 2-1 του Τζι Γιουν-Ναμ στο 89ο λεπτό μπήκε για να κερδίσει η Β. Κορέα το χειροκρότημα που δικαίως άξιζε για την εξαιρετική της εμφάνιση. Ούτε οι ίδιοι πίστεψαν ότι μπορούν να κάνουν την επική ανατροπή. Ειδικά με τον λίγο χρόνο που απέμενε. Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Ντούνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Μπάστος, Ζουάν, Λούσιο, Ζιλμπέρο Σίλβα, Ελάνο (73' Ντάνιελ Αλβες), Φελίπε Μέλο (84' Ραμίρες), Κακά (78' Νιλμάρ), Ρομπίνιο, Λουίς Φαμπιάνο
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ (Χουν Γιονγκ Κιμ): Ρ. Μιόνγκ Γκουκ, Γιονγκ Χιόκ, Κουάνγκ Τσον, Τσολ Γιν, Ναμ Τσολ, Γιουν Ιλ, Ιν Γκουκ, Γιουν Ναμ, Γιονκ Γιο, Γιονγκ Χακ, Τάε Σε

Δεν υπάρχουν σχόλια: