Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Μπενίτεθ: "Δεν είμαι ο αντί-Μουρίνιο"

http://www.sport24.gr/ast/cov/ra/rafa_2010_6_15_13_3_44_b.jpgΛίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας του με την Ίντερ για τα επόμενα δύο χρόνια, ο Ράφα Μπενίτεθ παρουσιάστηκε στο Απιάνο Τζεντίλε από την διοίκηση των πρωταθλητών Ευρώπης .Ο πρώην προπονητής της Λίβερπουλ ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του... αντί-Μουρίνιο, εξέφρασε την αισιοδοξία για παραμονή στο "Μεάτσα" μέχρι και οκτώ χρόνια, ενώ υπογράμμισε ότι τον ενδιαφέρει οι ομάδες του να νικούν συνδιάζοντας το αποτέλεσμα με καλό ποδόσφαιρο.

Επιπλέον μίλησε για την πρόκληση των έξι τίτλων που θα διεκδικήσουν φέτος οι Μιλανέζοι, ενώ αναφέρθηκε ονομαστικά μεταξύ άλλων στους Μάικον, Τζέραρντ και Μπαλοτέλι.

Η πρώτη συνέντευξη του Ράφα Μπενίτεθ:

"Θα μιλήσω λίγο ισπανικά, μετά θα προσπαθήσω να μιλήσω και ιταλικά. Σας καλημερίζω όλους, θα ήθελα πάνω απ'όλα να ευχαριστήσω τη διοίκηση που μου έδωσε την ευκαιρία να προπονήσω αυτό τον μεγάλο σύλλογο, αλλά και τους οπαδούς για τον ενθουσιασμό με τον οποίο με υποδέχτηκαν", ήταν τα πρώτα λόγια του Ράφα Μπενίτεθ, για να συνεχίσει:

"Δεν νομίζω ότι είμαι ο αντί-Μουρίνιο. Η πρώτη σκέψη που σου έρχεται για την Ίντερ και την Ιταλία είναι ότι αναπνέει για το ποδόσφαιρο.

Ήμουν διακοπές στη Σαρδηνία όταν άρχισαν να εμφανίζονται δημοσιογράφοι και παπαράτσι, δίνεται μεγάλη σημασία στο ποδόσφαιρο. Εδώ αναπνέουν για το ποδόσφαιρο και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Η Ίντερ έρχεται από μία σχεδόν τέλεια χρονιά. Αυτό που θέλω είναι οι παίκτες να μην χάσουν τη θέληση να νικούν. Πιστεύω ότι η νοοτροπία εδώ είναι ίδια με την ισπανική, υπάρχει πολλή κουβέντα και κριτική.

Εάν νικάμε και παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο τότε όλα θα είναι πιο εύκολα για όλους. Έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε έξι τρόπαια φέτος.

Έχω παρόμοια εμπειρία επειδή με τη Λίβερπουλ έπαιξα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και το Κομιούνιτι Σιλντ. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά επειδή από τον Αύγουστο μας περιμένουν μεγάλες υποχρεώσεις".

Από εκεί και πέρα, ο Μπενίτεθ αναφέρθηκε ατομικά σε ορισμένους παίκτες όπως οι Μάικον (τον θέλει η Ρεάλ Μαδρίτης), Τόρες (σενάρια τον θέλουν να τον ακολουθεί στην Ίντερ), αλλά και Μπαλοτέλι:

"Υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες υψηλού επιπέδου στην ομάδα, ο Μάικον είναι ένας από αυτούς. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι όλοι οι παίκτες που αγωνίζονται στο Μουντιάλ είναι σημαντικοί.

Στην παρούσα φάση είμάστε ευχαριστημένοι γιατί ο Μάικον είναι ένας δυνατός παίκτης και μας ανήκει. Ο Τόρες είναι ένας καλός παίκτης και έφτασε εκεί που έφτασε χάρη στη δουλειά και στον ζήλο που έδειξε.

Ο Μπαλοτέλι είναι ποιοτικός παίκτης και είμαι ευχαριστημένος που τον έχω. Εγώ από την πλευρά μου περιμένω να αγοράσω καλούς παίκτες, επιπέδου Ίντερ: δηλαδή παίκτες τοπ επιπέδου".

Ο 50άχρονος τεχνικός μίλησε επίσης για τα έξι χρόνια που πέρασε στο "Άνφιλντ", για τους Στίβεν Τζέραρντ και Ζοσέ Μουρίνιο, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του ο κύκλος του στην Ίντερ να διαρκέσει αρκετά χρόνια όπως και στη Λίβερπουλ.

"Ήταν δύσκολο να αφήσω τη Λίβερπουλ μετά από έξι χρόνια δουλειάς, αφήνω μία φανταστική ομάδα και έναν φανταστικό σύλλογο, είχα αυτή την ευκαιρία και την άρπαξα επειδή ήταν ώρα για αλλαγή.

Έχω διατηρήσει επαφή με πάρα πολλούς παίκτες, και με τον Τζέραρντ, και ευχηθήκαμε ο ένας στον άλλο καλή επιτυχία στο Μουντιάλ.

Τώρα όλοι είναι συγκεντρωμένοι σε αυτή τη διοργάνωση. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον Μουρίνιο, επειδή είμαι πολύ απασχολημένος εδώ.

Εάν τα πάμε καλά σκέφτομαι ότι μπορεί να μείνω εδώ έξι, επτά, οκτώ χρόνια. Πιστεύω ότι ένας κύκλος όπως εκείνος στη Λίβερπουλ μπορεί να επαναληφθεί εδώ στην Ίντερ.

Τί είναι καλό ποδόσφαιρο; Δεν είναι ξεκάθαρο, όλοι ξέρουμε ότι στην Αγγλία υπάρχει μεγαλύτερος δυναμισμός και παίζουν με μεγάλες μπαλιές, στην Ισπανία γίνονται περισσότερες πάσες σε μικρή απόσταση.

Εξαρτάται από την ομάδα και τους παίκτες που έχεις, εγώ όμως έχω την νοοτροπία να κερδίζω παίζοντας καλά".

Όσον αφορά στην τελευταία ερώτηση, που του τέθηκε αυτή είχε να κάνει με τις διαπραγματεύσεις του με τη Γιουβέντους λίγο καιρό πριν προκύψει η περίπτωση της Ίντερ, με τον Ισπανό να κάνει περίτεχνη... ντρίμπλα:

"Δεν έχω πολύ καλή μνήμη...", ήταν η τελευταία ατάκα του στην πρώτη συνέντευξή του ως προπονητής των Μιλανέζων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: