Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Λαζαρίδης: «Ο Άρης τα έχει όλα»

Λαζαρίδης: «Ο Άρης τα έχει όλα»

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των υποχρεώσεων του Άρη, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου ξεκίνησε, με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ να περνούν τις τελευταίες ημέρες των διακοπών τους. Ένας από αυτούς και ο Νίκος Λαζαρίδης. Το δεύτερο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, περνάει με την οικογένειά του, στην Χαλκιδική, τις τελευταίες ημέρες των διακοπών. Το «Αθλητικό Metropolis» επικοινώνησε με τον έμπειρο αμυντικό, ο οποίος δήλωσε ανυπόμονος για την στιγμή που θα συγκεντρωθεί για πρώτη φορά με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ και τους συμπαίκτες του στον Άρη.
-Οι μέρες που θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση στον Άρη, φτάνουν. Είσαι ανυπόμονος για την στιγμή εκείνη;
«Είναι κάτι το πρωτόγνωρο για μένα. Βρίσκομαι σε μία μεγάλη ομάδα, όπου οι απαιτήσεις είναι περισσότερες. Είμαι όμως έτοιμος να ανταπεξέλθω και θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση του Άρη και τον προπονητή που με επέλεξαν».

-Νίκο, ποια ήταν η αντίδρασή σου, όταν έμαθες για το ενδιαφέρον του Άρη να σε αποκτήσει;
«Όπως θα ήταν κάθε ποδοσφαιριστή, το όνομα του οποίου συζητιέται για τον Άρη. Έτσι ένιωσα και εγώ. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα που ο Άρης ενδιαφέρθηκε να με αποκτήσει. Ήθελα πολύ να έρθω και άκουσα με μεγάλη ευχαρίστηση το ενδιαφέρον».

-Είπες κατευθείαν «ναι» στον Άρη ή μελέτησες και τις άλλες προστάσεις που είχες στα χέρια σου;
«Το συμβόλαιό μου με τον Αστέρα έληγε το καλοκαίρι και όπως κάθε ποδοσφαιριστής, έτσι και εγώ μπορούσα να συζητήσω με άλλη ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι είχαν κι’ άλλες προτάσεις. Η αλήθεια όμως είναι πως δεν μπήκα καν στον κόπο να τις σκεφτώ».

-Αυτό οφείλεται και στην παρουσία του Κούπερ;
«Ο Άρης είναι παραπάνω επίπεδα. Έχει έναν αξιόλογο προπονητή, με τεράστια εμπειρία και αυτό θα βοηθήσει και εμένα. Παράλληλα έχει έναν φανταστικό κόσμο. Δεν χρειάζεται λοιπόν κάτι άλλο για να επιλέξεις μια ομάδα. Ο Άρης τα έχει όλα… κόσμο, προπονητή, διοίκηση».

-Πριν από δέκα χρόνια λοιπόν, βλέποντας τον Έκτορ Κούπερ σε τελικό Champions League, πίστευε ότι κάποτε θα ήταν ο προπονητή σου;
«Η αλήθεια είναι πως όχι. Για να έρθει όμως στην Ελλάδα σημαίνει κάτι. Η παρουσία του είναι μεγάλο βήμα για τον Άρη. Θεωρώ πως αν καθίσει στην ομάδα και τα επόμενα χρόνια, τότε ο Άρης θα κατακτήσει τίτλους».

-Ποιοι είναι οι στόχοι του Νίκου Λαζαρίδη, με την φανέλα του Άρη;
«Στόχος μου είναι να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα, όποτε χρειαστεί. Αν και είμαι 31 ετών, έχω όνειρα και στόχους. Θέλω να φτάσω ψηλά με τον Άρη και γιατί όχι να τελειώσω την καριέρα μου στα κίτρινα. Μεγάλο βήμα παράλληλα στην καριέρα μου είναι και η συμμετοχή στην Ευρώπη. Είναι κάτι το πρωτόγνωρο και πιστεύω να αποκτήσω εμπειρίες από τον θεσμό του Europa League».

-Σίγουρα γνωρίζεις πως ο ανταγωνισμός στην ομάδα θα είναι μεγάλος, είσαι έτοιμος να διεκδικήσεις μια θέση στην ενδεκάδα;
«Έχω μάθει να αγωνίζομαι και να διεκδικώ. Θα δουλέψω σκληρά, αλλά αυτός που θα κρίνει είναι ο προπονητής».

-Με τον κόσμο του Άρη έχεις έρθει… αντιμέτωπος σε κάποια παιχνίδια, πλέον θα είστε… συμπαίκτες.
«Για τον κόσμο του Άρη, δεν χωράνε λόγια. Αυτός ο λαός σε πνίγει από τις εξέδρες. Υπάρχει πίεση και φαντάζομαι το πόσο σημαντικό είναι να έχεις τέτοιο κόσμο πίσω σου και να σε βοηθάει. Νιώθω έτοιμος να ανταπεξέλθω σε αυτήν την πίεση. Στον Άρη οι απαιτήσεις είναι μεγάλες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: