Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Οι μεταγραφικές ανησυχίες της ΑΕΚ

http://www.sport24.gr/ast/cov/du/dusan_2010_5_17_13_44_44_b.jpgΗ προσπάθεια ενίσχυσης αποτελεί προτεραιότητα στην παρούσα φάση για την ΑΕΚ. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επιθυμεί ένα ολοκληρωμένο τουλάχιστον κατά 80% ρόστερ όταν η ομάδα μεταβεί στο Ζέεφελντ για το βασικό στάδιο προετοιμασίας της, ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο δεν μοιάζει και τόσο εφικτό.΄ον χρόνο τον κερδίζεις και όταν τον εκμεταλλεύεσαι σωστά, όχι όταν απλώς τον έχεις για να τον ξοδεύεις. Όχι βέβαια ότι οι υπεύθυνοι για τις μεταγραφικές εξελίξεις κάθονται και περιμένουν, αντιθέτως το σκαλίζουν ενδελεχώς το θέμα και προσπαθούν για τις καλύτερες δυνατές επιλογές βάσει και των οικονομικών δεδομένων της εταιρίας.

Απλώς η υπερβολική δημοσιοποίηση των στόχων από την πλευρά της διοίκησης και ο πήχης που ανέβηκε ιδιαίτερα ψηλά με τις περιπτώσεις Ντιοπ και Ζεοβάνι, ίσως τελικά δεν κάνει και τόσο καλό…

Σκόκο, Τζιμπούρ και πωλήσεις

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι κινήσεις σημαντικές δεν μπορούν να γίνουν αν πρώτα δεν πωληθούν ποδοσφαιριστές. Υπάρχει ξεκάθαρη βούληση για την προσθήκη δύο παικτών, ενός αμυντικού μέσου κι ενός αριστερού μπακ, ανεξάρτητα από το ποιοι και πότε θα αποχωρήσουν από εκείνους που ανήκουν στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών, αλλά δεν υπάρχει φως ακόμα.

Στην ΑΕΚ περιμένουν και ελπίζουν… Ότι θα προκύψουν σύντομα οι επίσημες προτάσεις που αναμένουν από τη Λανς για την αγορά του Τζιμπούρ και τη ρωσική Άνζι για την απόκτηση του Σκόκο (που όμως σύμφωνα με το περιβάλλον του δεν "ψήνεται" να μετακομίσει τόσο βόρεια). Όσο όμως αυτές δεν προκύπτουν, τόσο μεγαλώνει το ενδεχόμενο να παραμείνουν αμφότεροι στην ΑΕΚ και να ξεκινήσει η προετοιμασία με τους δύο παρόντες.

Ο κίνδυνος περυσινών κακών μαντάτων

Στην περίπτωση αυτή η ομάδα θα ξεκινήσει προπονήσεις ενόψει της νέας σεζόν έχοντας ακόμα στις τάξεις ποδοσφαιριστών που ενδέχεται να πωληθούν αργότερα, όπως επί παραδείγματι ο Κυργιάκος τον περασμένο Αύγουστο.

Αν συμβεί αυτό ακόμα ένας αγωνιστικός προγραμματισμός θα έχει τιναχθεί στον αέρα, όπως… κακή ώρα πέρυσι, μετά το Ζέεφελντ. Ο Μπάγεβιτς είχε "στήσει" μια σφιχτή, αμυντικογενή ομάδα γύρω από το δίδυμο Κυργιάκου - Μαϊστόροβιτς και στην πορεία αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει το πλάνο του με την πώληση του πρώτου και την προσθήκη οκτώ ποδοσφαιριστών μέσα στον Αύγουστο!

Να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα

Η συμφωνία προέδρου, προπονητή και τεχνικού διευθυντή στην τελευταία συζήτηση που είχαν προτού ο Μπάγεβιτς αποχωρήσει για το Μόσταρ ήταν να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το ρόστερ της ομάδας που θα ταξιδέψει στο Ζέεφελντ να είναι καταρτισμένο τουλάχιστον κατά 80%.

Τουτέστιν θα πρέπει να είναι ξεκαθαρισμένο ότι όσοι ποδοσφαιριστές μεταβούν στη Αυστρία, θα υπολογίζονται για τη νέα σεζόν και δεν θα προκύψουν προσθαφαιρέσεις της τελευταίας στιγμής.

Συμπεριλαμβάνονται και οι Σκόκο, Τζιμπούρ, Μπλάνκο ανάμεσά τους; Τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι δεν παραχωρούνται οποιαδήποτε πρόταση κι αν προκύψει από το… Ζέεφελντ και μετά. Τουλάχιστον αυτή ήταν η συμφωνία προτού ο προπονητής αναχωρήσει για την πατρίδα του.

Εβδομάδα Ντιοπ, Δέλλα, πλάγιου μπακ

Ο Μπάγεβιτς θα βρίσκεται στην Ελλάδα ως την Παρασκευή για να παρακολουθήσει από κοντά πλέον τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Η ΑΕΚ προσπαθεί να κάνει το μεγάλο κόλπο με την απόκτηση του Πάπα Μπούμπα Ντιοπ και περιμένει από τον ίδιο να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με την Πόρτσμουθ και να απελευθερωθεί.

Από εκεί και πέρα ο Τραϊανός Δέλλας περιμένει το τηλεφώνημα του Σταύρου Αδαμίδη για να μεταβεί στην ΠΑΕ και να υπογράψει την επιστροφή του στην ΑΕΚ και την έναρξη της τρίτης θητείας του με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Η μεταγραφή θα χαλάσει μόνον εφόσον ο Μπάγεβιτς αποφανθεί ότι δεν τον θέλει. Κάτι που δεν προβλέπεται να συμβεί σύμφωνα με το ρεπορτάζ των τελευταίων ημέρων.

Κοντά σε Φγιόλουσον

Εν τω μεταξύ ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Άρναρ Γκρέταρσον θα συναντηθεί την Δευτέρα με τον Γιόν Γκουάνι Φγιόλουσον, προκειμένου να πείσει τον 21χρονο στόπερ να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ.

Μάλιστα το ραντεβού επιβεβαίωσε μιλώντας στην ιστοσελίδα "The Player", ο μάνατζερ του Ισλανδού κεντρικού αμυντικού, Μάγκους Άγκναρ Μάγκνουσον τονίζοντας ότι "έχουμε τη Δευτέρα ένα ραντεβού με τον Γκρέταρσον στο οποίο θα είναι παρών και ο ίδιος ο παίκτης. Θα πούμε περισσότερα αν υπάρχει κάτι ουσιαστικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: