Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Ντρογκμπά, εσύ αποφασίζεις

http://www.contra.gr/images/m/drogba_m.jpgΛίγες ώρες πριν την έναρξη του παιχνιδιού με την Πορτογαλία θα αποφασίσει ο ΝτιντιέΝτρογκμπά αν είναι σε θέση να αγωνιστεί στην πρεμιέρα της Ακτής Ελεφαντοστού στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο επιθετικός της Τσέλσι είχε τραυματιστεί στο χέρι στις 4 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του φιλικού με την Βόρειο Κορέα και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να μπορέσει να διατηρήσει τις ελπίδες συμμετοχής του στο Μουντιάλ. Το τελευταίο διάστημα η πορεία της αποθεραπείας παρουσιάζει θεαματική βελτίωση, σε τέτοιο βαθμό που να υπάρχουν βάσιμες ελπίδες να παίξει κανονικά την Τρίτη. Κανείς όμως δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν τελικά θα το πράξει.

Ούτε ο ίδιος ο Σβεν Γκόραν Έρικσον, ο οποίος ουσιαστικά έριξε το μπαλάκι στον 32χρονο σέντερ φορ, ο οποίος θα κληθεί να αποφασίσει. “Πραγματικά δεν γνωρίζω. Μάλλον θα λάβει την οριστική απόφαση λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα”, τόνισε ο Σουηδός τεχνικός και συνέχισε λέγοντας: “Προπονήθηκε πολύ καλά την Κυριακή, αλλά ο μόνος που μπορεί να πει αν τελικά θα παίξει, είναι ο ίδιος ο Ντιντιέ”.

Στην ερώτηση για το αν θα καταφέρει να αγωνιστεί έστω και σε ένα απο τα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κύπελλο, ο Έρικσον παρουσιάστηκε αρκετά αισιόδοξος: “Νομίζω οτι θα παίξει. Για αυτό άλλωστε και δεν καλέσαμε κάποιον άλλον στην θέση του”, ενώ με κολακευτικά λόγια για τον επιθετικό της Τσέλσι μίλησε και ο Γιάγια Τουρέ: “Τον έχουμε πολύ ανάγκη. Είναι πολύ σημαντικός. Αν καταφέρει και παίξει θα είναι ιδανικό, γιατί η Πορτογαλία έχει καλή ομάδα και δεν θα είναι εύκολο το να την κερδίσουμε”.

Φυσικά, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός των “ελεφάντων” δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του αντιπάλου, λέγοντας: “Η Πορτογαλία είναι εξαιρετική ομάδα, με μεγάλα αστέρια στη σύνθεσή της. Βέβαια, δεν θα είναι εύκολο για αυτούς να μας κερδίσουν. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και επίσης πολύ καλούς παίκτες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: