Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Γκουαρντιόλα: «Τους θέλω δυνατούς»

Κάθε άλλο παρά δυσάρεστα ήχησε στα αυτιά του Πεπ Γκουαρντιόλα η απρόσμενη συμμετοχή του Φαν Πέρσι στην αποστολή της Άρσεναλ για την αυριανή ρεβάνς με την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου». «Μακάρι να παίξουν όλοι, τους θέλω δυνατούς για να γίνει ένα σπουδαίο ματς», εξήγησε ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα», ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες ταλαιπωρήθηκε από ένα πρόβλημα στην μέση και σήμερα πήρε εξιτήριο από την κλινική στην οποία νοσηλευόταν.

«Θα ήθελα να δω τον Σονγκ, ενώ που ξέρετε μπορεί ο Γουόλκοτ να μπει σε ένα αεροπλάνο και να τον δούμε ξαφνικά μπροστά μας», είπε χαριτολογώντας αναφερόμενος στις δύο βασικές απουσίες των «κανονιέρηδων». Και να ‘ταν μόνα αυτά τα προβλήματα του Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλσατός δεν θα έχει επίσης στην διάθεσή του τον Βερμάελεν, την ίδια στιγμή που οι Φάμπρεγας, Γουίλσιρ και ιδιαιτέρως ο Φαν Πέρσι δεν βρίσκονται στο 100%.

«Θέλω η Άρσεναλ να παίξει με όλα της τα αστέρια. Και τον Φάμπρεγας και τον Νασρί και τον Φαν Πέρσι. Όλοι εναντίον όλων προκειμένου να δούμε ένα σπουδαίο ματς. Θα είναι καλό νέο για όλους να αγωνιστεί ο Φαν Πέρσι. Ακόμη όμως και αν δεν τα καταφέρει διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ με παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν το ίδιο καλά σε περισσότερες από μία θέσεις, επομένως σίγουρα θα βρεθεί εναλλακτική επιλογή. Οι αντεπιθέσεις τους είναι φωτιά και θα πρέπει να βρούμε τρόπο να το αντιμετωπίσουμε αυτό».

Έστω και αν δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση η Άρσεναλ, το υπέρ της 2-1 στο “Emirates” της δίνει πλεονέκτημα για την πρόκριση στους «8», ενώ το γεγονός ότι συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες στην Αγγλία είναι κάτι που από μόνο του λέει πολλά. «Ακούω συνέχεια για την εύθραυστη ψυχολογία των παικτών της Άρσεναλ, αλλά δεν συμφωνώ. Μάχεται με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον τίτλο στην Premier League, έφτασε στον τελικό του Carling Cup, σχετικά πρόσφατα στον τελικό του Champions League. Προφανώς και κάτι τους λείπει για να μένουν μακριά από τους τίτλους- μην ξεχνάμε επίσης ότι είναι μια νεανική ομάδα. Όταν γίνει η αρχή, θα αλλάξουν νοοτροπία και θα καταλάβουν πόσο καλοί είναι στην πραγματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: