Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Super 3«Ο πόλεμος δεν τελείωσε»!

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύνδεσμος οπαδών Super 3 γνωστοποιεί πως... ο πόλεμος δεν τελείωσε και άπαντες πρέπει να είναι κοντά στην ομάδα για να συνεχίσει την πορεία της.
Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση:
Όσοι περιμένουν να διαβάσουν «επικήδειο», σε λάθος site έκαναν είσοδο. Όσοι νιώθουν ότι αξίζει στον ΑΡΗ «αυτομαστίγωμα», στην ίδια κατηγορία με τους προηγούμενους ανήκουν. Όσοι πιστεύουν ότι καταθέσαμε τα όπλα και ετοιμαζόμαστε για την καλοκαιρινή «κολεξιόν» από αρχές Μάρτη, κι αυτοί ατύχησαν.

Όσοι είναι λιγόψυχοι και ψάχνουν παρηγοριά, ατυχήσαντες κι αυτοί. Όσοι θέλουν να βγάλουν τα εσώψυχά τους, οι ψυχολόγοι και οι γραμμές κοινωνικής υποστήριξης προσφέρονται, αφειδώς. Όσοι θέλουν να επιστρέψουν σε εποχές προ 5ετίας και να αναβιώσουν το κλίμα των ημερών εκείνων, ανεπιθύμητοι.

Όσοι ένιωσαν ότι είναι η στιγμή της… «επανάστασης» και της «ρεβάνς» τους περιμένουμε με αγωνία και ενδιαφέρον, να μας καταθέσουν δημόσια και με κάθε επισημότητα τις θέσεις τους στο χώρο και στο πεδίο που εδώ και 5 χρόνια καθορίζει τα δρώμενα και το μέλλον της ΠΑΕ ΑΡΗΣ (μέχρι τότε ας αρκεστούν στις αγαπημένες συνήθειες τους να στέλνουν sms, να καλούν εκπομπές ακροατών, να αφήνουν σχόλια σε αθλητικά sites)

Το κείμενο απευθύνεται σε όσους νιώθουν οπαδοί, σε όσους νιώθουν ότι ο πόλεμος δεν τέλειωσε, σε όσους βλέπουν μπροστά τους 5 αγωνιστικές και 15 βαθμούς προς διεκδίκηση. Είναι φυσιολογικό (για την ακρίβεια, ξανάγινε φυσιολογική αντίδραση μετά το 2006) να νιώθουμε στενάχωρα, γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε ένα κεκτημένο. Ένα κεκτημένο της νέας εποχής του ΑΡΗ, βέβαια.

Αν υπάρχουν κάποιοι που θλίβονται περισσότερο για το ενδεχόμενο αυτό, είναι πρωτίστως εκείνοι που αφιέρωσαν τη ζωή τους για να φτάσουμε στο επίπεδο αυτό, που δυστυχώς για χρόνια, μόνο θεωρητικά ήταν ένα (απολεσθέν) κεκτημένο του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ.

Ο πήχης που μετά το 2006 επέστρεψε στα επίπεδα που αρμόζει, κατ' ελάχιστον στην Ιστορία του ΑΡΗ, είναι το «κέρδος» στη διαφαινόμενη χασούρα. Ξεφύγαμε από μίζερες καταστάσεις χρόνων, ο ΑΡΗΣ επέστρεψε στις βαθμολογικές θέσεις που ιστορικά, κατείχε, και η σημερινή κατάσταση μάς κακοφαίνεται και μας εκνευρίζει ταυτόχρονα.

Γιατί, προέκυψε, από το «πουθενά». Σε μια χρονιά που η εκπληκτική ευρωπαϊκή πορεία άφησε άναυδη όλη την Ελλάδα κι έκανε, ακόμα περισσότερο, γνωστό τον ΑΡΗ στην Ευρώπη, δεν περίμενε κανείς ότι θα είχε τέτοιο αντίκτυπο και κόστος στην αντίστοιχη του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η θέση μας είναι ότι συνεχίζουμε να διεκδικούμε το στόχο της εισόδου στην πρώτη 5αδα. Απαιτούμε απ’ όλους όσοι ανήκουν στον επίσημο ΑΡΗ και τον υπηρετούν (διοίκηση, προπονητής, ποδοσφαιριστές) να επικεντρωθούν στις 5 επόμενες αγωνιστικές και να δώσουν όλο τους τον εαυτό για να έρθουν οι νίκες.

Επειδή όμως έχει ανοίξει μια πρόωρη συζήτηση για το μέλλον της ποδοσφαιρικής ομάδας και το μυαλό κάποιον έχει «τρέξει» στο μήνα Μάιο, είμαστε υποχρεωμένοι να παρεκκλίνουμε των θέσεων μας και να κάνουμε μια αναφορά και στο κομμάτι αυτό.

Ο ΑΡΗΣ εδώ και 5 χρόνια έχει αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Να καθορίσει το μέλλον του ο ίδιος ο λαός του (το κομμάτι εκείνο που αποφάσισε να παίξει ρόλο στις εξελίξεις κι όχι να αρκείται στο ρόλο του παρατηρητή και σχολιαστή) και να μην νιώθει αδύναμος απέναντι στις εξελίξεις.

Να μην προσμένει ουρανοκατέβατους «καβαλάρηδες» που με «άσπρο άλογο», θα έρθουν να «απελευθερώσουν» (!) τον ΑΡΗ από την εκάστοτε διοίκηση που θεωρεί ότι δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του, αλλά να γίνει ο ίδιος ένας μικρός «καβαλάρης». Να πάρει την ευθύνη και την κατάσταση στα χέρια του και να κατευθύνει τα πράγματα εκεί που επιθυμεί, στο μέτρο των δυνατοτήτων που έχει ο καθένας, με την ψήφο του.

Αυτή η μορφή άμεσης δημοκρατίας που στον ελληνικό χώρο δεν απαντάται σε καμιά άλλη ποδοσφαιρική ομάδα, θεωρούμε ότι έχει γίνει πλέον συνείδηση σε όλους τους Αρειανούς, ότι τους αφορά. Ο ΑΡΗΣ είναι η μόνη ΠΑΕ που δίνει την αίσθηση στους «μετόχους» της, πως πραγματικά, με τη ψήφο τους στη ΓΣ της διαμορφώνουν το μέλλον της, εκλέγοντας τη διοίκηση της αρεσκείας τους.

Θεωρούμε λοιπόν, ότι «τα του οίκου μας», τα έχουμε λύσει. Καλύτερα, από οποιονδήποτε άλλον οπαδό ελληνικής ομάδας. Το τοπίο είναι τόσο ξεκάθαρο και το πεδίο τόσο ανοικτό που είναι μονότονο να το τονίζουμε εκ νέου.

Δεν αξίζει, όμως, στον ΑΡΗ και δεν θα το επιτρέψουμε να κυριαρχήσει μια ατμόσφαιρα όπου παράκεντρα θα επιχειρήσουν να ρυθμίσουν τις εξελίξεις στην ΠΑΕ. Ξεφύγαμε από τις εποχές όπου τα ραδιόφωνα, οι παραγωγοί, οι δημοσιογράφοι, ένας εσμός ανθρώπων εκτός ΑΡΗ, είχαν αναλάβει το ρόλο του Αρειανάρχη και του διαμορφωτή της κοινής γνώμης.

Τέτοιες «εργολαβίες» και πατροναρίσματα προσώπων από εξωθεσμικά κέντρα είναι μακρινό παρελθόν, που μας δίδαξε… μάθαμε το μάθημα μας και προχωρήσαμε στις επόμενες «τάξεις»

Η έκρηξη Αρειανών (ή και «Αρειανών») μέσων μαζικής ενημέρωσης, μετά το 2009, έδωσε τη δυνατότητα έκφρασης σε πολλά πρόσωπα αμφιλεγόμενης αξιοπιστίας. Θεμιτό, από τη μία, να υπάρχει δυνατότητα έκφρασης και πλουραλισμός, μόνο που ορισμένοι χρησιμοποιούν αυτές τις δυνατότητες που τους δόθηκαν για να ασκήσουν πολιτική στο σύλλογο, αντικαθιστώντας την κατηγορία των ΜΜΕ προηγούμενων χρόνων, από τα οποία, μετά από κόπους, απαλλαγήκαμε.

Κάποιοι ονειρεύονται να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη και να στοχοποιούν πρόσωπα και καταστάσεις, ενδεδυμένοι το μανδύα του «προβάτου», ενώ είναι «λύκοι»! Εμφανίζονται ως σοφοί και παντογνώστες, μόνο που περισσότερο με… μπούφο μοιάζουν παρά με κουκουβάγια !

Όσοι θέλουν να παίξουν με «ροκ» μουσική, καλό είναι να επιλέξουν κάτι πιο «απαλό», γιατί ο ΑΡΗΣ δε θα γίνει το πεδίο εκτόνωσης των απωθημένων που τους διακατέχουν και μοιάζουν αγιάτρευτα. Ο ΑΡΗΣ είναι μια «εσωτερική» υπόθεση. Θα λυθεί εντός της κοινωνίας του ΑΡΗ και χωρίς κραυγές και σίριαλ μηνών. Χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις και άκυρες τσιρίδες. Όπως αρμόζει σ’ ένα μεγάλο Σύλλογο.

Όπως αξίζει στον Ευρωπαίο ΑΡΗ, γιατί για όσους το λησμονούν, ο ΑΡΗΣ μεγάλωσε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο φέτος και κάθε είδηση που τον αφορά «ταξιδεύει» άμεσα σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Όσο μεγάλος είναι πια ο ΑΡΗΣ, τόσο μεγάλοι θα πρέπει να είμαστε κι όλοι εμείς. Σε νοοτροπία και χαρακτήρα. Όσοι βλέπουν πισωγυρίσματα και διάλυση, ας μείνουν στη θλίψη. Όσοι θεωρούν ότι η πορεία του ΑΡΗ προς την διαρκή βελτίωση και πρόοδο συνεχίζεται, ας σπεύσουν να το δείξουν με κάθε ευκαιρία.

Ο ΑΡΗΣ θα γίνει τόσο μεγάλος, όσο αποφασίσουν να τον κάνουν αυτοί που τον αγαπούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: