Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

«Μπάρτσα» για κούπα!

Μετά από ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και κυρίως ένα συναρπαστικό δεύτερο ημίχρονο, η Μπαρτσελόνα νίκησε την Άρσεναλ με 3-1 και προκρίθηκε στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Το παιχνίδι είχε θέαμα, αλλά και αγωνία!

«Μπάρτσα» για κούπα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Οι Καταλανοί ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο ματς και παίζοντας επιθετικά έψαξαν από νωρίς το γκολ. Ωστόσο, η άμυνα των «κανονιέρηδων» ήταν καλά στημένη, με αποτέλεσμα η «Μπάρτσα» να πατάει δύσκολα περιοχή. Βέβαια, το σκορ θα μπορούσε να είχε ανοίξει στο 37’, όταν το σουτ του Αντριάνο από πλάγια θέση σταμάτησε στο δοκάρι ή λίγο νωρίτερα όταν ο Μέσι ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής άφησε το ματς να συνεχιστεί. Τελικά, το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι παίκτες της Άρσεναλ έκαναν… τακουνάκια και έχασαν τη μπάλα έξω από την περιοχή και ο Μέσι δεν τους συγχώρησε. Βρέθηκε τετ α τετ με τον Αλμούνια, πέρασε τη μπάλα από πάνω του και σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο όμως ξεκίνησε ιδανικά για τους Λονδρέζους, αφού μόλις στο 52’, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Μπούσκετς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και έκανε το 1-1. Σκορ με το οποίο προκρινόταν η Άρσεναλ, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είχαν τάσεις… αυτοκτονίας. Στο 56’ αποβλήθηκε ο Φαν Πέρσι με δεύτερη κίτρινη κάρτα, επειδή συνέχισε την φάση ενώ είχε σφυρίξει οφσάιντ ο διαιτητής και το ματς… τελείωσε.

Στην συνέχεια η Μπαρτσελόνα ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του ματς, πίεσε και πέτυχε… μόνο δύο γκολ. Το πρώτο ο Τσάβι στο 69’ με κοντινό πλασέ και το δεύτερο ο Μέσι με εύστοχο πέναλτι στο 71’.

Μπαρτσελόνα(ΠέπεΓκουαρντιόλα):Βαλντές, ΝτάνιΆλβες, Τσάβι, Βίγια(82' Αφελάι), Ινιέστα, Μέσι, Μασεράνο(88' Κεϊτά), Μπουσκέτς, Πέδρο, Αντριάνο(90' Μάξγουελ), Αμπιντάλ

Άρσεναλ: (ΑρσένΒενγκέρ):Στσέζνι(19' Αλμούνια), Ντιαμπί, Σανιά, Φάμπρεγκας(78' Μπέντνερ), Κοσιελνί, Ροζίτσκι(74' Αρσάβιν), Νασρί, ΦανΠέρσι, Γουίλσιρ, Τζουρού, Κλισί

Δεν υπάρχουν σχόλια: