Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Οι 41 ημέρες του «στρατιώτη» Μιχαλήτσου

Παρελθόν αποτελεί για τον Άρη ο Γιάννης Μιχαλήτσος από το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Το διαζύγιο των κίτρινων με τον 54χρονο προπονητή έγινε υπό το βάρος της παρατεταμένης αγωνιστικής κρίσης, με άμεσο σκοπό να προκληθεί «ηλεκτροσόκ» πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος.

Την ώρα, λοιπόν, που ο Άρης περιμένει το «ναι» του Σάκη Τσιώλη, αξίζει να θυμηθούμε τις… 41 ημέρες του «στρατιώτη» Γιάννη Μιχαλήτσου στον πάγκο των κίτρινων.

Ο Μιχαλήτσος προπόνησε για πρώτη φορά την ομάδα στις 19 Ιανουαρίου, παίρνοντας... μετάθεση από το πόστο του σκάουτερ, το οποίο είχε μέχρι τότε. Μια μέρα πριν, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, μετά από περίπου 15 μήνες στον πάγκο των κίτρινων, παραιτήθηκε. Είχε προηγηθεί η ήττα με 2-0 μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης από τον Πανιώνιο, η οποία έσπασε μια παράδοση δεκαετιών!

Ο Θεσσαλονικιός προπονητής παρέμεινε ακριβώς 41 ημέρες στον πάγκο των κίτρινων. Κοουτσάρισε την ομάδα σε εννιά παιχνίδια (σε Ελλάδα και Ευρώπη) και πέτυχε μόλις μία νίκη.

Πήρε μόλις εφτά βαθμούς στο πρωτάθλημα σε επτά αγώνες (μια νίκη τέσσερις ισοπαλίες, δυο ήττες), έχει οπισθοχωρήσει στην δέκατη θέση με 30 βαθμούς με οκτώ βαθμούς από την πεντάδα και πέντε από την επικίνδυνη ζώνη.

Πρεμιέρα έκανε μέσα στο Παγκρήτιο ξεκινώντας με ισοπαλία 0-0 κόντρα στον Εργοτέλη. Ακολούθησαν τα ντέρμπι φωτιά: 0-0 με τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης, η μεγάλη νίκη με 2-1 μέσα στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και η εντός έδρας ήττα με 2-1 από τον Ολυμπιακό. Ακολούθησε το μεγάλο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Σίτι (0-0) στο Χαριλάου, όπου διατηρήθηκε το αήττητο των 43 χρόνων στην Ευρώπη.

Εξίσου πιο δύσκολη η συνέχεια: τρία εκτός έδρας παιχνίδια με Ατρόμητο (0-0), Μάντσεστερ Σίτι (3-0), Λάρισα (2-2), για να φτάσουμε στην εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή με 1-0, η οποία δρομολόγησε την αρχή του τέλους...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: