Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Κανακούδης: «Ήταν ευκαιρία για έναν τίτλο…»

Ο έμπειρος αμυντικός του Ηρακλή, που τα πήγε εξαιρετικά στο παιχνίδι απέναντι στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μίλησε στην εκπομπή Revolution του Αθλητικού Metropolis για τη νίκη στο ντέρμπι, ενώ χαρακτήρισε μεγάλη ανοικτή πληγή τον αποκλεισμό της ομάδας από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας από την Κέρκυρα.
Στην αρχή συζήτησε για την εξέλιξη της καριέρας του, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετώπισε: «Τα πράγματα στην καριέρα μου τα έκανα καλά μόνος μου, δυστυχώς ή ευτυχώς ο δρόμος δεν ήταν καθόλου εύκολος. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει πολύ διαφορετική αντιμετώπιση του Έλληνα με τον ξένο ποδοσφαιριστή, καθώς οι διοικήσεις εκτιμούν πως θα υπάρξει μεγαλύτερο κέρδος μεταπώλησης στον ξένο».
Για τη νίκη επί του Άρη το Σάββατο: «Είχαμε μια τεράστια ευθύνη απέναντι στον κόσμο μας όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα το καλοκαίρι. Αν δεν ήταν ο κόσμος μας τότε, τώρα δεν ξέρουμε που θα ήμασταν. Με τη νίκη αυτή αισθανθήκαμε ότι δώσαμε χαρά στον φίλαθλο του Ηρακλή και τον κάναμε να αισθανθεί περήφανος. Ο Άρης είχε την κατοχή σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και μπορούσε να διαχειριστεί τον αγώνα, αλλά εμείς είχαμε τις πιο μεγάλες ευκαιρίες στο τέλος».
Για την διαφορά απόδοσης στα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια με τα ντέρμπι: «Αν σε κάποια θεωρητικά εύκολα παιχνίδια παίρναμε βαθμούς, θα ήμασταν πιο ψηλά στη βαθμολογία και θα μπορούσαμε να μιλάμε ακόμη και για play-off, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει αν. Ίσως ακόμη δεν έχουμε βρει τον τρόπο να διασπάσουμε πολυπρόσωπες άμυνες, νομίζω ότι με μικρότερους αντιπάλους είμαστε λίγο πιο ανισόρροποι. Στα ντέρμπι βγαίνει περισσότερος εγωισμός, μεγαλύτερο πάθος και τα χαρακτηρίζει κυρίως η δύναμη».
Για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο: «Μας έμεινε μια πολύ μικρή γεύση από το Κύπελλο και ο αποκλεισμός από την Κέρκυρα αποτελεί μια φοβερά μεγάλη πληγή για όλους τους παίκτες του Ηρακλή. Ήταν τεράστια ευκαιρία για τον Ηρακλή να καταφέρει να φτάσει σε έναν τίτλο, έτσι όπως ήρθε η κλήρωση».
Τέλος, για το ματς με τον Παναθηναϊκό: «Δίνουμε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: