Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Πολλά νεύρα στα αποδυτήρια

Tο μεγάλο πρόβλημα στον Παναθηναϊκό, είναι η έλλειψη κινήτρου. Το ακόμη μεγαλύτερο, αφορά τη διαχείριση αυτού του προβλήματος. Ο Φερέιρα προσπαθεί με δουλειά στην προπόνηση και καθαρά αγωνιστικά να το λύσει, ενώ είναι φανερό πως πιο πολύ εντοπίζεται η «πληγή» στον ψυχολογικό τομέα.

Οι παίκτες εμφανίζονται αδιάφοροι, απαθείς και χαλαροί μετά το ντέρμπι των αιωνίων, γεγονός που στοιχίζει στην ομάδα. Το ματς με τον Ατρόμητο, πέρασε κάπως στα μαλακά γιατί ήταν το πρώτο μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τώρα όμως η σφαλιάρα από τη Λάρισα, θορύβησε τους πάντες και ειδικά τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος βλέπει πως εδώ και μέρες «μιλάει, αλλά κανείς δεν τον ακούει». Ο Πορτογάλος προσπαθεί ολομόναχος να μη χάσει το παιχνίδι. Φαίνεται όμως πως δύσκολα θα τα καταφέρει, καθώς η πειθαρχία στα αποδυτήρια αρχίζει να χάνεται, οι παίκτες βλέποντας το γενικότερο μπάχαλο (διοικητικά και όχι μόνο) δεν έχουν την πειθαρχία που απαιτείται και με τον μεγάλο στόχο να έχει πετάξει μακριά, μάλλον χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα παρά καλύτερα.

Γράφαμε και χθες πως ο Φερέιρα είναι καλός και έμπειρος τεχνικός και γνωρίζει το πως θα συμμαζέψει την ομάδα. Τον τρόπο δηλαδή. Βέβαια αποό την θεωρία ως την εφαρμογή υπάρχει μεγάλη απόσταση και δυστυχώς για εκείνον, δεν υπάρχει ένας άνθρωπος στα αποδυτήρια να τον βοηθήσει, μιλώντας με τους παίκτες είτε με τον καλό είτε με τον άγριο τρόπο.

Αυτό πρέπει να το κάνει μόνος του και δεν νομίζουμε πως οι ποδοσφαιριστές, θα δώσουν μεγάλη βάση. Όσα έγιναν στα αποδυτήρια του AΕL FC ARENA μετά το τέλος του ματς, αναμφίβολα προκαλούν ερωτηματικά για την επόμενη μέρα. Ο εκνευρισμένος Νίνης (φέρεται να) έβριζε Θεούς και Δαίμονες, αορίστως όμως, όχι συγκεκριμένα κάποιον. Ο Γκοβού αμίλητος και στον κόσμο του. Μέχρι και ο Σισέ (;) φώναζε και ήταν πάρα πολύ εκνευρισμένος με την ήττα και προφανώς την κακή εικόνα της ομάδας. Για το ματς με τη Λάρισα αρκετοί παίκτες χρεώνουν την ήττα στον προπονητή, λόγω των άστοχων αλλαγών που έκανε και μπέρδεψε πολύ την ομάδα.

Θα μιλήσει με Νίνη και Γκοβού

Η συμπεριφορά του Νίνη, που βγήκε αλλαγή και έβριζε, η επιλογή του Γκοβού να πάει απ' ευθείας στα αποδυτήρια, καταδεικνύουν εκνευρισμό και έλλειψη πειθαρχίας. Αν δεν το μαζέψει γρήγορα ο Φερέιρα, θα τρέχει και δεν θα φτάνει μετά. Γι' αυτό πρόθεση του είναι να μιλήσει σήμερα στους συγκεκριμένους παίκτες, στο περιθώριο της προπόνησης (αν γίνει λόγω καιρικών συνθηκών) και να τους εξηγήσει πως «τέτοια συμπεριφορά στο μέλλον δεν θα γίνεται αποδεκτή». Βέβαια δύο μέρες μετά, όλοι θα εμφανιστούν πιο ήρεμοι και το θέμα λογικά θα λήξει εδώ. Στο επόμενο ματς που θα «στραβώσει» θα δούμε αν πραγματικά τα λόγια του 64χρονου τεχνικού έπιασαν τόπο ή ο έλεγχος έχει χαθεί σχεδόν οριστικά. Ενδέχεται να πραγματοποιήσει γενική ομιλία αν και αυτό δεν το συνηθίζει τον τελευταίο καιρό. Ωστόσο είναι και αυτό ένα μέτρο, σε μια προσπάθεια να τους ταρακουνήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: