Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

«Εκδίκηση στην πρεμιέρα»

blanco-scocco.jpgΤο μεγάλο... κανόνι της ΑΕΚ, ο Ισμαέλ Μπλάνκο, δεν έχει ξεχάσει τον χαμένο τελικό Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό και εμφανίζεται έτοιμος να πάρει... εκδίκηση στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα. Τι είπε στους απεσταλμένους του Τύπου για την νέα ομάδα που χτίζει ο Μπάγεβιτς.


Στα πρώτα δύο φιλικά σε είδαμε να παίρνεις λίγες τελικές πάσες. Βλέπεις και φέτος πως θα κυλήσει έτσι η σεζόν;

«Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για δύο φιλικά παιχνίδια, που είναι πάντα διαφορετικά από τα επίσημα. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τρέχουμε πολύ και δεν ξέρω αν θα συνεχιστεί αυτό. Είναι κάτι που θα δούμε στη συνέχεια».

Πόσο δύσκολο είναι να παίζεις 90’ και να είσαι συγκεντρωμένος στη μία φορά που θα έρθει η μπάλα στα πόδια σου;

«Βρισκόμαστε στη προετοιμασία και έχουμε αρκετή κούραση στα πόδια μας. ελπίζω μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι να έχουν βελτιωθεί τα πράγματα σχετικά με τις τελικές πάσες και είμαι αισιόδοξος γι’ αυτό».

Εχεις βγει δύο σεζόν πρώτος σκόρερ, αλλά η ΑΕΚ έχασε δύο τίτλους σε λεπτομέρειες. Θεωρείς πως ήρθες η ώρα να τα συνδυάσεις;

«Μία μεγάλη ομάδα πάντα έχει στόχο να κερδίζει κάθε ματς. Δυστυχώς, πέρυσι χάσαμε τον τελικό στις λεπτομέρειες. Αυτό που κάνουμε είναι να δουλεύουμε καθημερινά να προσπαθούμε να βελτιωθούμε και να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Ελπίζω σύντομα, να έρθει και η «εκδίκηση» για τον περυσινό τελικό».

Εχεις βελτιώσει πολύ το παιχνίδι σου. Ποιος από τους τέσσερις προπονητές σε βοήθησε περισσότερο σε αυτό;

«Απ’ όλους τους προπονητές που είχα μέχρι τώρα στην καριέρα μου, προσπαθώ να κρατήσω τα θετικά. Από αυτά προσπαθώ να βελτιωθώ και εγώ, αλλά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Ολοι με έχουν βοηθήσει».

Νιώθεις πως απειλείσαι στην πρωτιά των σκόρερ από τον ερχομό του Σισέ στον Παναθηναϊκό;

«Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να βοηθήσω την ομάδα. Να συνεργάζομαι με τους συμπαίκτες μου για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα ως ομάδα. Υπάρχουν πολλοί επιθετικοί στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως ο Παυλής και ο καθένας με τον τρόπο του προσπαθεί να βοηθήσει την ομάδα. Το αν θα βγω πρώτος σκόρερ είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει».

Την πρώτη σεζόν σου στην ΑΕΚ, η ομάδα έπαιζε 4-4-2 με παρτενέρ τον Λυμπερόπουλο, ενώ πέρυσι έπαιζες κυρίως μόνος στη κορυφή. Ποιο σύστημα σε βολεύει περισσότερο;

«Προτιμώ αυτό που αποφασίζει ο προπονητής. Αν εκείνος αποφασίσει να παίξουμε με έναν, δύο ή τρεις επιθετικούς, εγώ θα προσαρμοστώ σε αυτό που ζητά»

Στο προχθεσινό φιλικό, ο προπονητής είχε παράπονα από τη συνεργασία των τριών επιθετικών και πως όλοι θέλουν να παίζουν σέντερ φορ. Εκτιμάς πως έχετε βρει τη σωστή «χημεία»;

«Η αλήθεια είναι πως και οι τρεις είμαστε επιθιτικογενείς. Αυτό που μένει είναι να δουλέψουμε για να έχουμε καλύτερη συνεργασία μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αυτό κάνουμε στην προετοιμασία».

Στον τελικό έβαλες δύο γκολ, αλλά η ΑΕΚ δεν κέρδισε. Για να πάρεις την εκδίκηση σου, μήπως χρειάζονται τρία γκολ στην πρεμιέρα;

«Εβαλα...τέσσερα γκολ στον τελικό (σ.σ. εννοεί και τα δύο πέναλτι)! Αυτό που λέω πάντα είναι πως στο τέλος του παιχνιδιού πρέπει να έχει κερδίσει η ομάδα. Φυσικά, αν έχω καταφέρει και εγώ να βάλω γκολ θα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το πλέον βασικό είναι να βγούμε νικητές από το ντέρμπι, όπως και από κάθε άλλο παιχνίδι».

Διαπίστωσες την πρόθεση της ΑΕΚ να σε επιβραβεύσει με ένα νέο βελτιωμένο συμβόλαιο;

«Θα πρέπει να ρωτήσετε τη διοίκηση. Αυτό που ξέρω είναι πως έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο. Αν γίνει κάποια αναπροσαρμογή αυτό εξαρτάται καθαρά από τη διοίκηση. Εγώ μένω ήσυχος με το συμβόλαιο που έχω μέχρι τώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: