Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Α.Ε.Κ.-Επτασφράγιστο μυστικό...


Από τη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Θανόπουλου..... Κλειστά κράτησε τα... χαρτιά του ο Νίκος Θανόπουλος αναφορικά με τους υποψήφιους επενδυτές. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ αρκέστηκε να πει πως δεν πρόκειται για ένα άτομο, αλλά για μία ομάδα επιχειρηματιών, η οποία αν όλα πάνε καλά θα πάρει το 21% των μετοχών της ΠΑΕ. Τι είπε για τον Μάντζιο, Λεονάρντο, Εντίνιο και Σεϊταρίδη...

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νίκος Νοτιάς...

Για τους νέους επενδυτές: «Όπως είναι γνωστό κλείσαμε την χρονιά με άνοιγμα 14 εκ ευρώ και είπαμε σιγά σιγά να νοικοκυρέψουμε την κατάσταση. Δεν μπορούσαμε απευθείας να πάμε στο μηδέν από άποψη χρεών και ξεκινήσαμε γνωρίζοντας ότι και η φετινή θα είναι μια ελλειμματική για την ΠΑΕ. Δεν κρύψαμε ποτέ ότι θέλαμε κάποιον συμμέτοχο όμως αυτό δεν σημαίνει πως σκοπεύουμε να αποχωρήσουμε. Δεν πρόκειται να συμβεί αυτό.

Υπήρξαν πολλοί που μας χτύπησαν την πόρτα το τελευταίο εξάμηνο ωστόσο ως επί το πλείστον δεν επρόκειτο για σοβαρές προτάσεις. Η συγκεκριμένη ομάδα επιχειρηματιών που μας χτύπησε την πόρτα, μας προσέγγισε εδώ και αρκετό καιρό με σκοπό να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ρώτησε για τους όρους συμμετοχής σε αυτήν και έκανε τους απαραίτητους ελέγχους για να διαπιστώσει ποιά είναι η κατάσταση στην ΠΑΕ. Αν θέλαμε να πούμε κάτι περισσότερο θα το είχαμε πει εδώ και καιρό. Δεν ήταν στις προθέσεις μας να διαρρεύσει το θέμα, δεν είχαμε κανένα λόγο να το κάνουμε αυτό και να προκαλέσουμε αναστάτωση στον κόσμο της ΑΕΚ. Αυτή ήταν και η επιθυμία των επιχειρηματιών με τους οποίους μιλάμε. Δηλαδή οι συζητήσεις και η ταυτότητα των ανθρώπων αυτών θα παραμείνουν κρυφές. Δυστυχώς όταν το θέμα βγήκε στην δημοσιότητα, ξεκίνησε η ακατάσχετη ονοματαλογία. Κάτι που κανείς μας δεν ήθελε. Ναι λοιπόν, είναι αλήθεια. Επιβεβαιώνουμε τις συζητήσεις.

Πρόκειται για μια ομάδα ιδιαίτερα σοβαρών ανθρώπων αλλά τη στιγμή αυτή δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο και τίποτα ανακοινώσιμο. Υπάρχει όντως ένα μνημόνιο συνεργασίας το οποίο συζητείται μεταξύ των δύο πλευρών αλλά τίποτα δεν έχει υπογραφεί ούτε έχουν μπει λεφτά στην ΠΑΕ. Όλα τα άλλα που έχουν γραφτεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Γι' αυτό λοιπόν είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος. Δεν θέλω ξαφνικά, ούτε μου αρέσει κάποιοι ξαφνικά να γράφουν για κροίσους και άλλα τέτοια πράγματα. Στην παρούσα φάση και μέχρι να υπάρξει κάτι το οποίο είναι ανακοινώσιμο, όλα είναι θεωρίες. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι αυτός που παραμένει μπροστάρης στην προσπάθεια μας, έχουμε ήδη πουλήσει 14.000 διαρκείας και δεν υπολογίζουμε ακόμα σε αυτά τις κάρτες διαρκείας που θα πάρουν οι σύνδεσμοι».

Για το πότε θα ολοκληρωθούν οι επαφές και θα πέσουν οι υπογραφές: «Όπως θα έχετε διαπιστώσει μια μέρα που είμαι εδώ, μιλάω διαρκώς στο τηλέφωνο και δεν σας κρύβω πως μιλάω γι' αυτό το θέμα. Είναι πολλοί οι άνθρωποι από τη συγκεκριμένη ομάδα που πρέπει να έρχομαι καθημερινά σε επαφή και προσπαθούμε να φτάσουμε σ' ένα τελικό πλάνο. Πρόκειται για μια ομάδα επιχειρηματιών πολύ σοβαρή, δεν υπάρχει όμως κάποιος μέσα στην ομάδα που να κυριαρχεί. Πρόκειται για μια οντότητα όχι για ένα άτομο. Σε πρώτη φάση μιλάμε για 8,5 με 9 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία θα ολοκληρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατομμύρια ευρώ. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτά τα χρήματα είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό για την ΑΕΚ.

Είναι λοιπόν σαφές ότι με μια χρηστή διοίκηση η ομάδα δεν θα αντιμετωπίσει ξανά προβλήματα του παρελθόντος. Η σωστή οικονομική διαχείριση θα εξασφαλίσει ένα καλό μέλλον για την ΑΕΚ. Γι' αυτό σας λέω ότι τα χρήματα που θα μπουν, εφόσον θα μπουν, δεν θα τα σπαταλήσουμε αλόγιστα για μεταγραφικά παιχνίδια εντυπώσεων. Τα μπάτζετ που διαβάζω στις εφημερίδες δεν υπάρχουν. Πρέπει όλοι εμείς να είμαστε προσεκτικοί στο τι λέμε και εσείς στο τι γράφετε. Δεν πρόκειται να χαραμίσουμε με τίποτα μια τέτοια ευκαιρία, δηλαδή να μπουν στην ομάδα τέτοια κεφάλαια σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο παγκοσμίως. Εμείς αυτό που θέλουμε αρχικά είναι να βγούμε από την οικονομική δυσπραγία».

Για τον Νίκο Νοτιά: «Ο Νίκος Νοτιάς είναι ένας άνθρωπος που σπανίζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για να είμαι πιο ακριβής, διευκρινίζω ότι τέτοιος χαρακτήρας δεν έχει περάσει από το ποδόσφαιρο και ελληνική ομάδα. Γι' αυτό εννοείται ότι θα συνεχίσει να είναι μαζί μας εφόσον προχωρήσει η συμφωνία. Αυτό που χρειάζεται ο συγκεκριμένος άνθρωπος και όσοι είναι δίπλα είναι να πάρει μια ανάσα. Να κάτσει λίγο στον πάγκο και να ξεκουραστεί. Αν αυτοί οι άνθρωποι μπουν στην ΠΑΕ τότε και ο Νίκος Νοτιάς θα έχει μεγαλύτερο όραμα. Και μαζί θα αποτελέσουν μια πολύ ισχυρή ομάδα».

Για τις μετεγγραφές: «Δεν έχω προλάβει ακόμη να μιλήσω με τον προπονητή για τις μεταγραφές που θα γίνουν. Είναι αλήθεια ότι ατυχήσαμε με τις δύο υποθέσεις που θέλαμε πολύ, δηλαδή με τον Σεϊταρίδη και με τον Λεονάρντο και ακόμα δεν έχω ενημερωθεί για το πλάνο που θέλει να ακολουθήσουμε ο προπονητής όσον αφορά τις εναλλακτικές λύσεις».

Για τον Λεονάρντο: «Ο Λεονάρντο είναι ένας παίκτης ο οποίος με την στάση του τίμησε την ΑΕΚ και γι αυτό τον λόγο δεν μπορώ να πω ότι η υπόθεσή του έχει κλείσει. Από την άλλη όμως εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε άλλη κίνηση. Αν ο Λεβαδειακός μας προσεγγίσει για να συζητήσουμε ξανά τότε εμείς είμαστε πρόθυμοι να βρούμε μια λύση».

Για τον Σεϊταρίδη: «Αντίθετα για τον Σεϊταρίδη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το θέμα για μένα θεωρείται λήξαν. Κάναμε μια πολύ καλή και αξιοπρεπέστατη πρόταση και εκείνος δεν μπήκε καν στον κόπο να μας απαντήσει. Συγγνώμη αλλά ως πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ νομίζω ότι μου αξίζει έστω μια απάντηση κι ας είναι αρνητική».

Για τον Μάντζιο: «Η αλήθεια δεν είναι ότι έχει τεθεί θέμα για να αποκτήσουμε επιθετικό. Ο Μάντζιος είναι ένας παίκτης που αρέσει στον Μπάγεβιτς κυρίως λόγο του στυλ με το οποίο αγωνίζεται και των χαρακτηριστικών που έχει ως ποδοσφαιριστής. Αυτά όμως που γράφονται περί συμφωνίας μαζί του δεν ισχύουν. Εγώ δεν έχω μιλήσει ποτέ με τον Μάντζιο. Πάντως θα κοιτάξουμε την περίπτωση του, θα δούμε αν το μπάτζετ που έχουμε αυτή τη στιγμή μας επιτρέπει να μπούμε σε μια διαδικασία συνομιλιών με τον Παναθηναϊκό και θα αποφασίσουμε. Δεν αποκλείω πάντως το ενδεχόμενο να αποκτηθεί ως δανεικός αρκεί ο δανεισμός να τηρεί κάποιες προϋποθέσεις που να θέσουμε εμείς.

Για τον Εντίνιο: «Αυτό που έχω να πω είναι πως απομένουν οι υπογραφές. Έχουμε στα χέρια μας επίσημη πρόταση από την Μάλαγα και έχουμε αποστείλει στην ισπανική ομάδα όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να επισημοποιηθεί η μεταγραφή του. Διαβάζω όμως τις τελευταίες μέρες, ότι ο προπονητής της Μάλαγα δεν έχει αποφασίσει αν τον θέλει ή όχι. Θα είναι μεγάλο πισωγύρισμα για εμάς αν χαλάσει αυτή η υπόθεση και θα δούμε σε μια τέτοια περίπτωση πως θα κινηθούμε νομικά. Και το λέω αυτό γιατί τόσες μέρες η Μάλαγα ουσιαστικά κρατάει τα χέρια μας δεμένα και δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε με άλλους συλλόγους που ενδεχομένως ενδιαφέρονται για τον Εντίνιο. Πάντως επειδή ο μάνατζέρ του, ο Μέντεζ, είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος και πολύ καλός ατζέντης πιστεύω ότι θα έχουμε αίσιο τέλος»

Δεν υπάρχουν σχόλια: