Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Νίκησε και... τα ανθρώπινα λάθη!!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το πέρασμα του Παναθηναϊκού από τα Χανιά κόντρα στον Πλατανιά και τον επόπτη Τσολάκη! Το... παγκόσμιο ρεκόρ του ενός φάουλ από τον Αρετόπουλο.
Δεν είναι η πρώτη. Ούτε και η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός καλείται εκτός από τους ποδοσφαιρικούς του αντιπάλους, να νικήσει και τις αποφάσεις των διαιτητών. Τα... ανθρώπινα λάθη που λέμε και εδώ στην Ελλάδα. Αυτές τις καταραμένες συμπτώσεις. Επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις, βέβαια, αλλά δεν βαριέσαι. Πάνω από όλα η ποδοσφαιρική ανάλυση. Τι σημασία έχει αν κόντρα σε Λεβαδειακό, Καλλονή και Πλατανιά οι κουφοί άκουσαν, οι μουγκοί μίλησαν αλλά μοναχά οι τυφλοί δεν είδαν! Εδώ έχουμε αρχιδιαιτητή και μάλιστα όχι κανέναν τυχαίο, αλλά τον Χιου Ντάλας! Που αυτό το σαββατοκύριακο μας έκανε την τιμή να έρθει στην Ελλάδα, να αφήσει την NOVA και... μόλις την τέταρτη αγωνιστική να διαπιστώσει(;) το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας.
ADVERTISEMENT
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην είναι στα... καλά του φεγγάρια, μπορεί να αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, μπορεί να χρειάζεται χρόνο και εμπιστοσύνη στο πλάνο, αλλά στα Χανιά έκανε μεγάλη ανατροπή και πήρε ένα «τρίποντο» κόντρα σε όλους και σε όλα. Ακόμη και απέναντι στην δική του τραγική αμυντική συμπεριφορά που τον έφερε από ρόλο οδηγού, να κυνηγάει πάλι την ανατροπή! Την έκανε, έβγαλε ψυχή, έβγαλε δουλεμένη στημένη μπάλα με το όμορφο γκολ του κορυφαίου Θανάση Ντίνα, πήρε τέρμα από τον Ζέκα και δεν «γκέλαρε» παρά τα όσα έδειχνε ο επόπτης Τσολάκης και ο Αρετόπουλος.
Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις; Μόνο... τρεις κάλυπταν τον Μέντες που βρέθηκε απέναντι από τον πορτιέρο και έχοντας δύο επιλογές πάσας στο κενό τέρμα στο 2-2. Ο Τσολάκης αφού έκανε την αρχή, έδωσε και συνέχεια όταν «έκοψε» τον Καρέλη που έβγαινε... φάτσα με το 2-4. Στην φάση αυτή καλυπτόταν μοναχά από ένα, οπότε... δικαιολογείται η απόφαση.
Πάντως, όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο του Πλατανιά θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί. Όχι, για τα πέντε γκολ που είδαν, τις ανατροπές και ένα ωραίο ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Σιγά το ποδόσφαιρο, όταν μιλάμε για παγκόσμιο ρεκόρ! Ποιο ήταν αυτό; Δεν το ξέρετε; Σε ολόκληρο παιχνίδι, σε 94 αγωνιστικά λεπτά, ο Παναθηναϊκός και με κατοχή μπάλας 65-35 κέρδισε μόλις ένα φάουλ! Ναι! Ένα φάουλ! Τώρα πως γίνεται αυτό, κανείς δεν μπορεί να δώσει την απάντηση. Εκτός από τον ρέφερι της συνάντησης, τον κ. Αρετόπουλο...
Με αυτά και με αυτά, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Αθήνα με ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο». Κερδίζει χρόνο, ανακτά την χαμένη του αυτοπεποίθηση και με περισσότερη ηρεμία θα μπορέσει στην συνέχεια να δουλέψει για να βελτιώσει τις αδυναμίες του, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Εκτός από τους βαθμούς και την ψυχολογία, το «τριφύλλι» κερδίζει ακόμη έναν ποδοσφαιριστή που αποδεικνύει ότι μπορεί να δώσει λύσεις.Τον Χρήστο Δώνη...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: