Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ανδρέα, για σένα…!!

Μέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα απ' το θάνατο του Ανδρέα Νίκα, η Κέρκυρα έκαμψε την αντίσταση του ΠΑΣ Γιάννινα (2-0) κι αφιέρωσε τη νίκη της στον 19χρονο που έφυγε απ’ τη ζωή. Γκολάρα ο Ζορμπάς!

Ανδρέα, για σένα…
Δεν ήταν και το πιο εύκολα (συναισθηματικά) απόγευμα για την Κέρκυρα.

Με τους παίκτες και τους φιλάθλους να πενθούν για τον άδικο χαμό του Ανδρέα Νίκα (παίκτη της Κ-20), οι πρώτοι κατάφεραν να παίξουν επαγγελματικά και να πάρουν σπουδαία νίκη (2-0) επί του ΠΑΣ Γιάννινα, αφιερώνοντάς την στον άτυχο 19χρονο.

Το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης προήλθε απ’ τον… Μιχαήλ που σκόραρε σε λάθος εστία (στο 29’), ενώ στην εκπνοή ο Ζορμπάς με γκολ-highlight διαμόρφωσε το τελικό σκορ, με τους Φαίακες να κερδίζουν τους Γιαννιώτες για πρώτη φορά σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας!

inner

Το ματς:

Φορτσάτη, φορτσάτη μπήκε στον αγώνα η Κέρκυρα. Με συνεχή πίεση στα πρώτα λεπτά, με το ένα κόρνερ πίσω απ’ το άλλο και σχεδόν… μονότερμα, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να ψάχνεται και να μην αντιδρά και με πολύ σιγουριά (απομακρύνοντας με υπερένταση την προβολή του Μαρκόφσκι). Αφού κύλησε ένα τέταρτο, οι παίκτες του Πετράκη ανέλαβαν τα ηνία του ματς. Είχαν κλείσει στην εστία τους, τους αντιπάλους τους κι έδειχναν πως αυτοί πίεζαν για κάποιο γκολ.

Έλα, όμως, που η μπάλα είναι… ύπουλο πράγμα. Και σε μια αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Κόντος έκανε το γύρισμα και ο Μιχαήλ άθελά του έστειλε την μπάλα στην εστία του για το προβάδισμα των νησιωτών. Ένα σκορ (1-0) που έμεινε ως το τέλος του πρώτου μέρους, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν τόσο… σθεναροί μπροστά.

Η Κέρκυρα πήγαινε το παιχνίδι όπως το ήθελε. Στα μέτρα της. Έχοντας το προβάδισμα, έχοντας τον έλεγχο, έχοντας καλή αμυντική λειτουργία κι έχοντας την… κλεψύδρα να αδειάζει υπέρ της. Ο ΠΑΣ θέλησε να… φορτσάρει, να πιέσει για το γκολ της ισοφάρισης, να δείξει πως έχει… ζωή. Αλλά τα σουτ του Τσουκαλά και οι προσπάθειες των Κοροβέση-Ίλιτς δεν γινόταν να δημιουργήσουν σοβαρούς κινδύνους για την εστία του Σέτκους.

Οι Γιαννιώτες τα έπαιξαν όλα για όλα, με τον Πετράκη να ρίχνει ό,τι είχε απ’ τον πάγκο, αλλά να μην μπορούν να πετύχουν το στόχο τους. Τσάβες (δύσκολο ψαλιδάκι) και Μανιάς (βολίδα που έφυγε λίγο άουτ) ήταν οι τελευταίες απόπειρες του ΠΑΣ για κάτι καλό, αλλά δεν τους ήρθε. Και στο φινάλε, με… buzzer beater για να ‘μαστε ακριβείς, ο Ζορμπάς σημείωσε το γκολ της… ζωής του και διαμόρφωσε το τελικό 2-0!




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κέρκυρα (Μ. Γρηγορίου): Σέτκους, Μαραγκός, Βενέτης, Ρόχας (65’ Ζορμπάς), Γκόμες, Σαμπάτ, Μαρκόφσκι, Κόντος (90’ Ντιμιτρόφσκι), Χαβίτο, Ανδρεόπουλος (75’ Κρητικός), Ντιόγκο,

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Λίλα, Μιχαήλ, Γιάκος (65’ Μανιάς), Τζημόπουλος, Ίλιτς, Τσουκαλάς, Τσάβες, Στρούνα, Κοροβέσης
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: