Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Λέει και ψέματα ο Βενγκέρ...

Σε μια ξαφνική κρίση ειλικρίνειας ο Αρσέν Βενγκέρ παραδέχθηκε πως πολλές φορές λέει ψέματα στους εκπροσώπους του Τύπου προκειμένου να προφυλάξει τους παίκτες του. Και φυσικά έχει ήσυχη την συνείδηση του μετά αφού ότι κάνει το κάνει για το καλό της ομάδας.

Η αποκάλυψη του Αλσατού τεχνικού έρχεται μετά τους ισχυρισμούς του σερ Άλεξ Φέργκιουσον για την κατάσταση του Γουέιν Ρούνεϊ και την απουσία του διεθνή Άγγλου επιθετικού για διάστημα αρκετών εβδομάδων. Σαν αιτιολογία ο προπονητής του ανέφερε τον τραυματισμένο του αστράγαλο αλλά αυτό σύμφωνα με τον ίδιο τον 25χρονο στράικερ δεν υφίσταται.

Αυτή την τακτική χρησιμοποιεί πολλές φορές και ο Βενγκέρ. «Εξαπατά» τα Μέσα θέλοντας έτσι να προφυλάξει τους παίκτες του, ενώ πάντα τους ενημερώνει προτού προβεί σε δηλώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Αν με ρωτάτε αν έχω πει ψέματα στο Τύπο για να προστατεύσω ένα παίκτη τότε σας απαντώ πως το έχω πράξει. Μπορεί να αισθάνθηκα άνετα μετά αλλά έχω καθαρή την συνείδηση μου. Είναι για καλό σκοπό. Αν ρωτήσετε τους ποδοσφαιριστές θα σας πουν πως θέλουν να παίζουν κάθε τρεις μέρες. Αν κάνετε την ίδια ερώτηση και στους προπονητές δε νομίζω να συμφωνήσουν με αυτό, θα προτιμήσουν να ξεκουράσουν κάποιους. Κοιτώντας τα αποτελέσματα της Prozone θα παρατηρήσετε πως οι παίκτες δεν χάνουν την ταχύτητα τους ούτε κάνουν λιγότερα χιλιόμετρα αν παίξουν αγώνα τρεις μέρες μετά τον τελευταίο τους. Αυτό που επηρεάζεται είναι το μυαλό και η πνευματική διαύγεια, αυτό είναι που μεταβάλλεται», παρατήρησε ο 60χρονος τεχνικός των «κανονιέρηδων».

Και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις όμοιες με αυτή που προκλήθηκε στην Γιουνάιτεντ στην περίπτωση του Ρούνεϊ ο Βενγκέρ τόνισε πως: «Δεν πρόκειται να σας δώσω παραδείγματα αλλά όταν ψεύδομαι στο Τύπο συνεννοούμαι πρώτα με τον παίκτη που θα αναφερθώ και του εξηγώ τι πρόκειται να δηλώσω ώστε να ξέρει από πρώτο χέρι τα λεγόμενα μου και να μην βρεθεί προ εκπλήξεως».

Δεν υπάρχουν σχόλια: