Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Κάρατζιτς: «Οι Ιταλοί φταίνε…»!

Η Ιταλία είναι υπεύθυνη για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο «Λουίτζις Φεράρις», όπως δήλωσε ο Τόμισλαβ Κάρατζιτς. Ο πρόεδρος της σερβικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας τόνισε πως οι Ιταλοί έπρεπε να διασφαλίσουν την κανονική διεξαγωγή του αγώνα. Επίσης, αποκάλυψε πως θα ζητήσει από την UEFA την επανάληψη της αναμέτρησης!

«Οι γηπεδούχοι είναι υπεύθυνοι για την οργάνωση. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αυτός που φιλοξενεί ένα γεγονός θα πρέπει να κάνει το καλύτερο δυνατό για να εμποδίσει επεισόδια. Εμείς κάναμε αυτό που οφείλαμε να κάνουμε, επιστήσαμε στους Ιταλούς την προσοχή για τον φόβο των επεισοδίων», τόνισε ο Κάρατζιτς και πρόσθεσε:

«Οι ιταλικές αρχές δεν έκαναν το παραμικρό για να αποτρέψουν τα γεγονότα παρά τις δικές μας προειδοποιήσεις. Δεν έκαναν τίποτα, και ενώ είχαν δει τα επεισόδια που είχαν λάβει χώρα την παραμονή της αναμέτρησης. Είναι αβάσιμες οι κριτικές που έγιναν για απουσία προληπτικού ελέγχου στο Βελιγράδι, κατά την αναχώρηση των οπαδών μας για τη Γένοβα. Οποιοσδήποτε έχει στην κατοχή ένα διαβατήριο, έχει το δικαίωμα να αποκτήσει εισιτήριο και να ταξιδέψει. Στην προκειμένη περίπτωση, για να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Θα μιλήσουμε με τον Πλατινί στις 18 Οκτωβρίου, θα ψάξουμε την καλύτερη λύση. Η πιο τίμια λύση θα ήταν να ξαναπαιχτεί το παιχνίδι, αλλά αυτή τη στιγμή αυτό είναι μόνο δική μας επιθυμία».

Από την πλευρά τους, οι Ιταλοί ενημερώθηκαν για την πρόθεση της σερβικής ομοσπονδίας και απάντησαν μέσω επίσημης ανακοίνωσης: «Η Figc (ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία) παρακολουθεί με ηρεμία τις όποιες εξελίξεις όσον αφορά στην μελέτη της υπόθεσης από την UEFA και πρόθεσή της είναι να συνεχίσει να διατηρεί μία υπεύθυνη συμπεριφορά ακόμα και σε δηλώσεις, όπως έκανε το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου αλλά και τις ημέρες που ακολούθησαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: