Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Δομάζος: "Εκανε λάθος ο Νιόπλιας"

Την άποψη του ότι ο Νίκος Νιόπλιας δεν έκανε καλά που ανακάλεσε την παραίτηση του, εξέφρασε ο Μίμης Δομάζος. Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκό μιλώντας στην εφημερίδα "Αποψη" τόνισε πως πλέον ο τεχνικός των "πρασίνων" θα είναι σε διαρκή αμφισβήτηση. Επίσης αναφέρθηκε στον Γκοβού και την αγωνιστική εικόνα των νταμπλούχων.

Κύριε Δομάζο, θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για τα νυχτοπερπατήματα του Γκοβού και τα σχόλια που ακούγονται. Ποια είναι η γνώμη σας;

"Θεωρώ υπερβολικά όλα όσα ακούστηκαν για τον Γκοβού και για το ξενύχτι του. Σύμφωνοι, ο παίκτης διασκέδασε σε μπαρ μέχρι τα ξημερώματα και ήπιε κάποια ποτά. Αλλά, αν το έκανε καθώς βρισκόταν σε άδεια, δεν καταλαβαίνω που υπάρχει πρόβλημα. Όλοι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και ειδικά παίκτες όπως είναι ο Γκοβού, ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν, να πιουν, στα μέρη που θα πάνε να διασκεδάσουν και το ωράριο που θα ακολουθήσουν. Διότι, εφόσον μέσα στο γήπεδο είναι όπως πρέπει και δεν έχουν επηρεαστεί τότε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Και φέτος, ο Γκοβού, μέχρι τώρα, είναι από τους καλύτερους παίκτες του Παναθηναϊκού. Πιστεύω ότι οι παίκτες είναι επαγγελματίες και ξέρουν καλά οι ίδιοι τι πρέπει να κάνουν".

Αναφορικά με την τιμωρία που επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό και το γεγονός ότι το αποψινό ματς με τον ΠΑΟΚ θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ποια είναι η άποψή σας;

"Θεωρώ υπερβολική την τιμωρία του Παναθηναϊκού. Δεν είναι ωραίο για τους παίκτες να παίζουν μπροστά σε άδειες κερκίδες. Πιστεύω ότι η καλύτερη λύση ήταν να επιβληθεί κάποιο πρόστιμο. Έτσι και αλλιώς, θεωρώ ότι αυτές οι ποινές δεν βοηθούν στην καταπολέμηση της βίας, όπως έχει φανεί μέχρι τώρα. Στο μόνο πράγμα που κάνουν ζημιά είναι στο ποδόσφαιρο".

Θα θέλαμε να μας κάνετε και το σχόλιό σας για τον Νίκο Νιόπλια και για το θέμα της παραίτησής του;

"Πιστεύω ότι ο Νιόπλιας έκανε λάθος που δεν επέμεινε στην παραίτησή του. Διότι, όταν παραιτείσαι και μετά αλλάζεις την απόφασή σου για οποιοδήποτε λόγο, είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα σε 'φάνε'. Έπρεπε να επιμείνει στην παραίτησή του από την στιγμή που το ανακοίνωσε επίσημα στην συνέντευξη Τύπου. Πλέον, θα βρίσκεται σε διαρκή αμφισβήτηση και θα έχει μία μόνιμη πίεση και ένα μόνιμο άγχος".

Την αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού πώς την κρίνετε;

"Ο Παναθηναϊκός δεν αποδίδει καθόλου καλό ποδόσφαιρο στα τελευταία παιχνίδια. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απειθαρχία που έχουν οι παίκτες μέσα στο παιχνίδι. Δεν κρατάνε τις θέσεις τους, δεν συνεννοούνται όπως θα �πρεπε και πολλές φορές δεν συνεργάζονται σωστά. Αυτά πληρώνει ο Παναθηναϊκός και αυτό είναι το κομμάτι που πρέπει να βελτιώσει άμεσα".

Ποιο είναι το σχόλιό σας για την αγωνιστική εικόνα του Μπουμσόνγκ;

"Ο Παναθηναϊκός έψαχνε από την περυσινή σεζόν να αποκτήσει ένα στόπερ, ένα "Ηummer", από το πρώτο ράφι. Ο Μπουμσόνγκ είναι πολύ καλή περίπτωση, αλλά από το δεύτερο ράφι. Είναι καλός, αλλά δεν αποφεύγει τις γκέλες. Πρέπει να γίνει περισσότερο προσεκτικός και να βρει καλύτερη χημεία με τον στόπερ που παίζει μαζί. Είναι μια καλή λύση ο Μπουμόνγκ, αλλά ο Παναθηναϊκός, πιστεύω, θα μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο, ώστε να "καθαρίσει" μια και καλή το πρόβλημα που έχει με την άμυνα".

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ανέβει και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα;

"Φυσικά. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλή ομάδα. Αν βελτιώσει τα στοιχεία που είπαμε, θα έχει πολλές πιθανότητες. ’λλωστε, έρχονται και τα ντέρμπι τώρα και θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τα κεκτημένα του".

Την Τετάρτη είναι και το ματς κόντρα στην Καζάν για το Τσάμπιονς Λιγκ. Πώς το βλέπετε;

"Είναι ένα ματς όπως είναι όλα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τελικός. Η ομάδα έχει ξεκινήσει με δύο ήττες αλλά ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Με νίκη επί της Καζάν αναπτερώνει τις ελπίδες του. Είναι πολύ σημαντικό ματς και πρέπει να το κερδίσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: