Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

«Ο Κάτσε μου είπε γιατί φόρεσε την φανέλα»

Ο προπονητής της Εθνικής Αλβανίας αποκάλυψε την συνομιλία που είχε με τον Έργκους Κάτσε για την μπλούζα του UCK που προκάλεσε... σάλο και εξήγησε για ποιον λόγο προέβη σε αυτή την κίνηση ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ.
Ο προπονητής της Εθνικής Αλβανίας Τζιάνι Ντε Mπιάσι, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Arenafm για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την φωτογραφία του Έργκους Κάτσε, λέγοντας αρχικά τα εξής:
«Ξέρω τα πάντα για το θέμα, απλά θέλω να σας διαβεβαίωσε ότι δεν ήξερε την πολιτική σημασία της φανέλας που φόρεσε, δεν ήθελε να δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα και πραγματικά επειδή μίλησα με τον παίκτη δεν ήξερε τίποτα για την οργάνωση και γενικότερα για το θέμα.
Είναι πάρα πολύ στενοχωρημένος για όλο αυτό που προκάλεσε. Είναι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ και δεν ήξερε ότι θα δημιουργήσει τόσο μεγάλο πρόβλημα με αυτήν την μπλούζα η οποία ξανά λέω ότι δεν ήξερε τι σήμαινε. Ο Κάτσε ζει πολλά χρόνια στην Ελλάδα, και δεν ξέρει πολλά πράγματα που γίνονται στην Αλβανία, όπως δεν ήξερα και εγώ για αυτήν την οργάνωση. Την μπλούζα την έβαλε γιατί παίζει με την εθνική Αλβανίας και ήθελε να βάλει μια μπλούζα με τον χαρακτηριστικό αετό που είναι το έμβλημα της χώρας.
Δεν ξέρω αν φοβάται, είναι ένα παιδί 20 χρονών, πρέπει να του δώσουν την δυνατότητα να εξηγήσει όλα αυτά που σας είπα. Ήταν μια αψυχολόγητη ενέργεια με την οποία δεν νιώθει καθόλου καλά. Είναι ένα μικρό παιδί πρέπει να τον συγχωρέσουν και να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία, κανένας δεν είναι αναμάρτητος. Για μια επιπολαιότητα δεν πρέπει να τον σταυρώσουν, δεν είχε την πρόθεση και δεν ήξερε την πολιτική σημασία της μπλούζας που φορούσε».
Για το παιχνίδι με την Σλοβενία και αν θα είναι βασικός ο Κάτσε:» Παίζουμε με μια ομάδα η οποία θέλει να ανακάμψει αλλά εμείς πάμε να κερδίσουμε , ο Έργους είναι κανονικά στην ενδεκάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: