Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Μετά το Καραϊσκάκη χτίζει παλάτια!!

Χρυσές δουλειές με τον Σεΐχη ασπό το Κατάρ έχει ξεκινήσει ο αρχιτέκτονας που κατασκεύασε το 2004 το γήπεδο του Ολυμπιακού. Διαβάστε τί ξετρύπωσε ο σκύλος... Ένα μεγαλόπνοο έργο αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά στο Ιόνιο πέλαγος και τη νήσο Οξυά, η οποία αγοράστηκε (4.200 στρεμμάτων αντί περίπου 5 εκατ. ευρώ) από τον παραιτηθέντα εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Τάνι! Αρχικά είχε διαρρεύσει ότι ο Άραβας Κροίσος είχε σκοπό να μεταμορφώσει το άγονο νησί σε μεγαλοπρεπές εξοχικό παλάτι. Απ' ότι φαίνεται όμως έχει αλλά σχέδια! Παλάτι θέλει να χτίσει, αλλά όχι με τη μορφή που έχουμε όλοι στο μυαλό μας!
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής», ο Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Τάνι σχεδιάζει να το μετατρέψει σε ένα παγκοσμίου εμβέλειας «art island». Δηλαδή σε ένα νησί... παλάτι της τέχνης, του πολιτισμού και της φιλοξενίας το οποίο θα είναι σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο.
Το κόνσεπτ του έργου έχει αναλάβει η κόρη του Άραβα και ήδη οι αρχιτέκτονες έχουν πιάσει δουλειά αρχίζοντας τις μελέτες.
Ξέρετε ποιος είναι επικεφαλής της ομάδας η οποία θα κάνει τις μελέτες για ολόκληρη την επένδυση; Είναι ο Στέλιος Αγιοστρατίτης, ο οποίος έχει βάλει την υπογραφή του σε σημαντικά κτίρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Στους φιλάθλους του Ολυμπιακού σίγουρα κάτι θα λέει το όνομά του. Είναι ο αρχιτέκτονας του νέου γήπεδου «Καραϊσκάκη». Το νέο σπίτι των “ερυθρόλευκων” κατασκευάστηκε χάρη σε αυτόν σε χρόνο ρεκόρ την περίοδο 2003-2004 (14 μήνες) και το έργο παραδόθηκε τον Ιούνιο του 2004.
Τώρα λοιπόν ο Αγιοστρατίτης έχει βάλει μπροστά να δώσει σάρκα και οστά σε ένα άλλο μεγάλο έργο, για το οποίο, λένε οι πληροφορίες, θα έχει προϋπολογισμό της τάξης των 250-300 εκατομμυρίων ευρώ και θα προσφέρει τουλάχιστον 200 θέσεις εργασίας.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: