Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Εδώ είναι το… σπίτι της!!

Δεν αποδείχτηκαν καλοί… οικοδέσποινες για τους Ισπανούς οι Σλοβένοι, καθώς τους νίκησαν 78-69, με τους διοργανωτές να κάνουν το 2Χ2 στον τρίτο όμιλο.

Εδώ είναι το… σπίτι της
Ε όχι να της την… έκαναν και στο σπίτι της.

Οι Ισπανοί ήθελαν τη νίκη, προσπάθησαν, αλλά οι διοργανωτές Σλοβένοι δεν υπήρξαν καλοί… οικοδεσπότες και επικράτησαν των «φούριας ρόχας» 78-69, για την δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Ευρωμπάσκετ. Η Σλοβενία έκανε το 2Χ2 στην διοργάνωση με κορυφαίο της παίκτη των Γκόραν Ντράγκιτς, ο οποίος πέτυχε 18 πόντους, με άξιους συμπαραστάτες του τον Νάχμπαρ με 14 και τον Ζόραν Ντράγκιτς με 12.

Από την πλευρά των ηττημένων Ισπανών, κορυφαίος ήταν ο Μαρκ Γκασόλ με 17 πόντους.

Οι Ισπανοί ξεκίνησαν δυνατά και θέλησαν από την αρχή να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό στους Σλοβένους, που έπαιζαν μπροστά στο κοινό τους. Ωστόσο, και δύο ομάδες έπαιξαν καλή άμυνα και το παιχνίδι είχε χαμηλό σκορ. Οι «φούριας ρόχας», όμως ήταν καλύτεροι και προηγούνταν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου 14-9. στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Ισπανοί ήταν και πάλι καλύτεροι, με τους Σλοβένους να προσπαθούν να ακολουθήσουν στο σκοράρισμα, αλλά να μην μπορούν πλησιάσουν. Το ημίχρονο «έκλεισε» με την Ισπανία να βρίσκεται στο +8, 33-25.

Στο τρίτο δεκάλεπτο όλα άλλαξαν. Οι Σλοβένοι και με την βοήθεια του κοινού τους έσφιξαν την άμυνα, βρήκαν περισσότερες λύσεις στο σκοράρισμα με τον Γκόραν Ντράγκιτς και κατάφεραν πάρουν το προβάδισμα από τους Ισπανούς. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να παίζουν πολύ καλό μπάσκετ και έκλεισαν την τρίτη περίοδο μπροστά στο σκορ με ένα πόντο, 52-51. Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ, δίχως κανένας από τους δύο να μπορεί να πάρει προβάδισμα… ασφαλείας. Η αγωνία ήταν στο κατακόρυφο, καθώς ένα λεπτό πριν το τέλος οι Σλοβένοι ήταν στο +3, 72-69. οι Σλοβένοι πάτησαν… γκάζι στο τέλος και άνοιξαν τη διαφορά στο +9, φτάνοντας τελικά στη νίκη 78-69. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη των διοργανωτών στο Ευρομπάσκετ, απέναντι σε μία πάντα πολύ δύσκολη Ισπανία.

Τα δεκάλεπτα: 9-14, 25-33, 52-51, 78-69

Σλοβενία (Μάλκοβιτς): Σλόκαρ 2, Λάκοβιτς 7, Μπάλαζιτς 3, Γιοκσίμοβιτς, Μούριτς 6, Μπλάζιτς, Νάχμπαρ 14, Γκ. Ντράγκιτς 18, Ζ. Ντράγκιτς 12, Λόρμπεκ 5, Βίντμαρ 5, Μπέγκιτς 6

Ισπανία (Ορένγκα): Αγκιλάρ 5, Φερνάντεθ 5, Ροντρίγκεθ 7, Ρέι 3, Καλντερόν 14, Ρούμπιο 6, Κλαβέρ 3, Σαν Εμετέριο 3, Γιούλ 2, Μ. Γκασόλ 17, Γκάμπριελ, Μούμπρου 4

3ος Όμιλος

1 Σλοβενία 4
2 Γεωργία 3
3 Τσεχία 3
4 Ισπανία 3
5 Κροατία 3
6 Πολωνία 2
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: