Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

«Ή τους σκοτώνουμε ή τους γιατρεύουμε…»

Την ευκαιρία να… σκοτώσει την Τουρκία έχει η Εθνική στο αυριανό ματς, σύμφωνα με τον Αντρέα Τρινκιέρι. «Αναντικατάστατος ο Σπανούλης, όλοι όμως μπορούμε να καλύψουμε το κενό του», τόνισε.

«Ή τους σκοτώνουμε ή τους γιατρεύουμε…»
Να θέσει εκτός μάχης από νωρίς την Τουρκία θα έχει η Εθνική το Σάββατο, όπως δήλωσε ο Αντρέα Τρινκιέρι. Ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός στάθηκε στις δυσκολίες του αγώνα, αναφέρθηκε στην πιθανή απουσία του Βασίλη Σπανούλη που ταλαιπωρείται από διάστρεμμα, ενώ χαρακτήρισε υγιή τη δική του ομάδα.

Για την πολύ πιθανή απουσία του Βασίλη Σπανούλη και πώς θα καλυφθεί το κενό, τόνισε: «Αυτό που με βοηθά πολύ να νιώθω αυτοπεποίθηση είναι πως το ιατρικό μας τιμ δούλεψαν όλο το βράδυ με τον Σπανούλη. Κι όταν λέω όλο το βράδυ, εννοώ όλο το βράδυ. Έκαναν απίστευτη δουλειά. Δεν είναι κάτι σοβαρό, ένα διάστρεμμα είναι, αλλά βάσει της φιλοσοφίας μου ποτέ δεν πιέζω έναν παίκτη από σεβασμό απέναντί του. Στο μυαλό μου έχω εναλλακτικά πλάνα δράσης. Η ομάδα είναι έτοιμη να καλύψει το κενό ενός από τους καλύτερους παίκτες της Εθνικής, αλλά και στο Ευρωμπάσκετ. Είναι μεγάλη απώλεια, αλλά δεν μου αρέσει να παραπονιέμαι, γιατί τα παράπονα φέρνουν αρνητική ενέργεια. Δεν υπάρχει αντικαταστάτης, αλλά θα πρέπει τη δουλειά του να την κάνουν όλοι οι υπόλοιποι.

Αναφερόμενος στο ματς του Σαββάτου, τόνισε: «Η Τουρκία είναι μία ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Είναι απλό τι μπορεί να συμβεί: μπορούμε είτε να τους σκοτώσουμε, είτε να τους κάνουμε να γιατρευτούν. Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση γιατί πιστεύω πως οι Τούρκοι θα κάνουν το καλύτερο παιχνίδι τους. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Έχουν μεγάλα κορμιά, σε αναγκάζουν να παίζεις ένα διαφορετικό μπάσκετ και έχασαν από δύο ομάδες που παίζουν διαφορετικά από μας. Από δύο ομάδες γρήγορες και κοντές, κάτι που δεν είμαστε εμείς. Θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά για να κερδίσουμε αύριο. Ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς είναι σπουδαίος προπονητής, που έχει το σεβασμό σε πολλές χώρες. Τον σέβομαι απεριόριστα, αλλά σαν αντίπαλοι αύριο δεν θα δείξουμε έλεος».

Ερωτηθείς για το τι κρατά από τις δύο πρώτες μέρες του Ευρωμπάσκετ, απάντησε: «Το καλό είναι πως είμαστε υγιείς μέσα στην ομάδα. Υγιείς στα πρόσωπα των παικτών… Είναι δύσκολο να κάνεις επιλογές. Χθες δεν ήθελα να ρισκάρω παίζοντας με ψηλά σχήματα απέναντι στη Ρωσία κι έτσι θυσίασα έναν καλό παίκτη σαν τον Μπουρούση. Σήμερα κοίταξα τον Γιάννη στο πρόσωπο και ξέρω ότι κατάλαβε την επιλογή μου. Αύριο θα είναι το δικό του παιχνίδι απέναντι σε μεγάλα κορμιά. Στα σχέδιά μου είναι και ο Καββαδάς, θα χρειαστούμε τη δύναμή του. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Είμαι ικανοποιημένος με τους παίκτες που έχουμε, γιατί πάντα προσπαθούν».

Παράλληλα εξέφρασε κάποια παράπονα και για τη διαφορετική φιλοσοφία στα σφυρίγματα. «Βλέποντας πώς πηγαίνει η διοργάνωση ανησυχώ λίγο. Βλέπω πολλές επαφές που δεν επιτρέπονται στην Ευρωλίγκα. Οι διαιτητές δεν δίνουν το στίγμα τους για τον τρόπο που θα σφυρίξουν από την αρχή. Δεν παραπονιέμαι, αλλά προσπαθώ να βρω την ισορροπία για να πω στους παίκτες μου πώς θα αντιδράσουν», τόνισε.

Τέλος, για την εντυπωσιακή παρουσία της Ιταλίας ως τώρα, είπε: «Η Ιταλία παίζει πολύ καλά, βάζει πολλά σουτ, έχει πολύ θετική ενέργεια και θα δούμε… Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για την Ιταλία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: