Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Νέτσιντ: «Δεν σκέφτομαι να φύγω τον Ιανουάριο»

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ τον χειμώνα, αν και υπάρχει σχετικός όρος με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, παρουσιάζεται ο Τόμας Νέτσιντ.

Νέτσιντ: «Δεν σκέφτομαι να φύγω τον Ιανουάριο»
Ικανοποιημένος από την οργάνωση που έχει συναντήσει στον ΠΑΟΚ δήλωσε ο Τόμας Νέτσιντ, μιλώντας στη SportDay.

«Το κλίμα είναι ιδανικό ώστε κι εγώ να φθάσω στο επίπεδο που θέλω για να δώσω ό,τι περισσότερο μπορώ», τόνισε ο Τσέχος επιθετικός, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ειδική ρήτρα που υπάρχει ανάμεσα στους Θεσσαλονικείς και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία προβλέπει την πιθανή αποχώρησή του τον Γενάρη:

«Ούτε που σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Ξέρετε κάτι; Μετά από όσα έπαθα δεν θέλω να κάνω μακρόπνοα σχέδια».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Τόμας Νέτσιντ στη SportDay

Αυτή η σεζόν ξεκίνησε όπως την περίμενες;

«Νομίζω ότι ξεκίνησε καλά γιατί με τα προβλήματα που είχα τον περασμένο χρόνο ζω κάτι διαφορετικό. Προσπαθώ κάθε μέρα στην προπόνηση, αλλά και μέσα από τους αγώνες να βρω τον ρυθμό που πρέπει».

Ποιος ο βασικός λόγος που σε έκανε να έρθεις στον ΠΑΟΚ; Το όλο κλίμα που βιώνεις μέσα στην ομάδα δικαιώνει την επιλογή σου;

«Ναι, γιατί ήρθα στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. ΠΑΟΚΑΡΑ (το λέει και το φωνάζει στα Ελληνικά). Ολα όσα βρήκα εδώ φανερώνουν ότι πρόκειται για έναν οργανωμένο σύλλογο με πολύ ωραία ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, αλλά και στο γήπεδο. Πραγματικά, ο ΠΑΟΚ μού προσφέρει όλα όσα χρειαζόμουν για να παίξω ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου μετά από αρκετό καιρό. Το κλίμα είναι ιδανικό ώστε κι εγώ να φθάσω στο επίπεδο που θέλω για να δώσω ό,τι περισσότερο μπορώ».

Μπορείς να μας πεις, αυτή η απόδοση που βλέπουμε στα ματς τι ποσοστό αντιπροσωπεύει από τον πραγματικό και καλό σου εαυτό;

«Πρέπει να ομολογήσω ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή είμαι περίπου στο 50% με 60% των πραγματικών δυνατοτήτων μου. Νιώθω όμως ότι είμαι στον σωστό δρόμο για να ανακάμψω πλήρως».

Πρέπει να σε ρωτήσουμε κάτι που γράφτηκε στη Ρωσία: υπάρχει περίπτωση να φύγεις τον Δεκέμβριο αν σε ζητήσει η ΤΣΣΚΑ;

«Ούτε που σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Ξέρετε κάτι; Μετά από όσα έπαθα δεν θέλω να κάνω μακρόπνοα σχέδια. Μετά τους τραυματισμούς παλεύω κάθε μέρα για να είμαι καλά στην προπόνηση και προσπαθώ να σκέφτομαι μόνο κάθε επόμενο ματς».

Αυτή τη στιγμή Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης έχουν τον πρώτο λόγο στην επίθεση και είναι βασικοί. Ποια η άποψή σου για την αξία τους;

«Ο "Σάλπι" και ο Κλάους είναι πραγματικά καλοί παίκτες. Εχουν καλά στοιχεία και, το πιο σημαντικό, βρίσκουν εύκολα δίχτυα. Το πιο θετικό απ' όλα είναι ότι η ομάδα διαθέτει τρεις καλούς επιθετικούς. Αυτό ισχύει και σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες».

Μετά τις περιπέτειες υγείας που είχες ποιο είναι το ποδοσφαιρικό σου όνειρο;

«Θέλω να φθάσω στο επίπεδο που ήμουν. Να βάζω πολλά γκολ, να δίνω ασίστ και να ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο. Δεν σκέφτομαι κάτι άλλο πέρα από το ότι είναι ευλογία το γεγονός ότι κάθε μέρα βρίσκομαι στο γήπεδο και προπονούμαι δυνατά».

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να φθάσει γρήγορα σε μεγάλες διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη;

«Στην Ελλάδα δύο ομάδες διεκδικούν το πρωτάθλημα. Εμείς πρέπει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε μία ομάδα η οποία θα πιέσει τον αντίπαλο για το πρωτάθλημα, αρκεί βέβαια να μην έχουμε εμφανίσεις όπως αυτή με τον Παναιτωλικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: