Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Με Μαραντόνα ή Πελέ στο ξεκατίνιασμα;

«Ντου στα Αποδυτήρια» για το μεγάλο ξεκατίνιασμα διαρκείας μεταξύ των δυο θρύλων της μπάλας. Η φωτογραφία του γυμνού Πελέ, η δήλωση που έριξε λάδι στην φωτιά και το… δίλημμα. Ένας θεός ξέρει πότε θα σταματήσει αυτό το πράγμα. Το ξεκατίνιασμα, δηλαδή, που γίνεται μεταξύ των δυο κορυφαίων ποδοσφαιριστών που έχουν βγει ποτέ σ’ αυτό τον πλανήτη.
Όποτε βρίσκει ευκαιρία ο Πελέ εδώ και χρόνια υποτιμάει τον Μαραντόνα. Δείχνει, δηλαδή, ότι δεν τον γουστάρει. Κυρίως για την εξωγηπεδική του συμπεριφορά. Ακόμα, όμως, και σαν ποδοσφαιριστή τού βρίσκει κουσούρια.
Από την άλλη ο Μαραντόνα δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Κι απαντάει σχετικά. Συνέχεια κοροϊδεύει τον Πελέ και τον θεωρεί άνθρωπο του κατεστημένου.
Του γυμνού Πελέ
Πες ο ένας, πες ο άλλος και γίνεται χαμός κάθε τρείς και λίγο. Γίνεται τώρα το συνέδριο των παικτών για την ανάληψη δράσης κατά της ηγεσίας της CONMEBOL και ο Μαραντόνα βρίσκει την ευκαιρία να δείξει την φωτογραφία του γυμνού Πελέ με τον Κάιζερ στα αποδυτήρια. Από το 1970.
Και δώστου να αφήνει υπονοούμενα ο Ντιέγκο για το πόσο προικισμένος είναι ο ένας και πόσο προικισμένος δεν είναι ο άλλος (εννοείται ο Βραζιλιάνος). Και ο Πελέ αύριο μπορεί να βρει κι αυτός μια παρόμοια φωτογραφία του Ντιέγκο για να πάρει κι αυτός σβάρνα τα κανάλια.
Λάδι στην φωτιά
Είναι πράγματα αυτά; Δυο κολοσσοί της μπάλας να ρίχνουν τόσο το επίπεδο; Και, βέβαια, κανείς δεν φταίει λιγότερο ή περισσότερο. Και οι δυο όποτε βρούνε ευκαιρία ρίχνουν λάδι στην φωτιά. Με συνέπεια να γίνονται ρεζίλι σε όλα τα ΜΜΕ της γης.
Το… δίλημμα
Το θέμα, δηλαδή, δεν είναι να πεις «καλός ο Πελέ», «κακός ο Ντιέγκο» ή «καλός ο Ντιέγκο», «κακός ο Πελέ». Εγώ, για παράδειγμα, τον Ντιέγκο πρόλαβα να δω, αυτόν γουστάρω περισσότερο. Ο Πελέ, όμως, ήταν σούπερ παικταράς. Κι όσοι τον ζήσανε λένε ότι αυτός ήταν ο καλύτερος. Το ότι μπορεί να θεωρείς κορυφαίο τον έναν, δεν αναιρεί την αξία του άλλου. Όλοι το καταλαβαίνουν αυτό, εκτός από τους ίδιους τους δυο πρώην ποδοσφαιριστές.
Αιώνιος ο πόλεμος
Το ζήτημα είναι άλλο, λοιπόν. Ότι κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα. Το οποίο δεν βγάζει πουθενά. Στο φινάλε, όποιος θεωρεί τον Πελέ ή τον Μαραντόνα κορυφαίο, δεν πρόκειται να αλλάξει άποψη από κάτι τέτοιες φωτογραφίες ή κάτι άλλα που κάνουν στον μεταξύ τους… αιώνιο πόλεμο.
Ας σεβαστούν το όνομά τους
Και οι δυο χάνουν, λοιπόν. Τα έχουνε κάνει μαντάρα, άλλωστε. Και για τους δυο υπάρχουν ράμματα, δηλαδή. Δεν είναι δα και τα καλύτερα παιδιά. Οπότε από το να φέρονται έτσι, χίλιες φορές να κρατάνε το στόμα τους κλειστό και να διαφυλάξουν όση σοβαρότητα τους έχει απομείνει. Ας σεβαστούνε, δηλαδή, το όνομά τους και το ταλέντο τους.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: