Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Δικό μας θέμα!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει στον sportdog για τον πανικό που προκάλεσε ο Κάτσε και εξηγεί γιατί το θέμα αυτό αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ. Η Χρυσή Αυγή, ο Αντετοκούμπο και οι πρόγονοι της Πόλης. Ήταν από τα θέματα που ήθελα να ασχοληθώ όταν θα καθόταν κάπου η μπίλια. Όταν θα κατέληγε κάπου η παράνοια και θα είχαμε μία εικόνα του τι συμβαίνει. Ο Εργκούς Κάτσε, το καλύτερο προϊόν των ακαδημιών μας στη …τρέχουσα φουρνιά, κινδυνεύει να τελειώσει πολύ πρόωρα την καριέρα του στον ΠΑΟΚ και ίσως εντός των συνόρων.
Δεν θα μπω στη διαδικασία να πω πως δεν έκανε λάθος ή πως δεν το ήξερε. Είναι ξεκάθαρο πως "έφαγε" από τη γελοία προπαγάνδα φανατικών, είναι ξεκάθαρο πως διάλεξε έναν κύκλο ανθρώπων που ήθελαν να τον εκμεταλλευτούν. Στη ζωή όλων μας, ότι μαλακία κάναμε τη βρήκαμε μπροστά μας και κάτι ανάλογο θα συμβεί με τον μικρό.
Αμορφωσιά, δύσκολη παιδική ηλικία, ξαφνική παρουσία στην πρώτη γραμμή προβολής, όταν προσθέσεις όλα αυτά αντιλαμβάνεσαι πως δεν είναι μία εύκολα διαχειρίσιμη κατάσταση.
Θεωρώ το θέμα αυτό, εσωτερικό του ΠΑΟΚ. Αυτός πρέπει να το λύσει γιατί απλούστατα πρόκειται για ένα παιδί που ο ίδιος δημιούργησε. Στις ακαδημίες του γαλουχήθηκε και κάπου εκεί έχασε κάποιες από τις βάσεις που θα μπορούσε να έχει αποκτήσει έτσι ώστε να θωρακιστεί απέναντι στη βλακεία.
Αυτό που με εκνεύρισε πραγματικά πλην του παίκτη, είναι οι αντιδράσεις των άλλων. Και κυρίως των πολιτικών κομμάτων που ασχολήθηκαν με την υπόθεση. Το να μου κάνει υποδείξεις η Χρυσή Αυγή και να αναφέρεται στο DNA μας, αποτελεί προσβολή πρώτου βαθμού. Όπως και οποιοδήποτε κόμμα εμπλακεί σε εσωτερικό μου θέμα.
Να ενημερώσω λοιπόν τους επικοινωνιολόγους του συγκεκριμένου κόμματος, πως ο παίκτης περίμενε μία υπουργική απόφαση για να γίνει Έλληνας περίπου έναν χρόνο. Υπήρχαν εισηγήσεις από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς, υπήρχαν κινήσεις από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όμως η ελληνική κυβέρνηση δεν έδωσε εντολή για την ελληνοποίηση του Κάτσε γιατί ξαφνικά θυμήθηκε τους τύπους. Ξέχασε την παράγραφο του κοινού συμφέροντος – συμβαίνει συχνά για έναν αθλητή – και άφησε τον παίκτη να πάει στην Αλβανία. Κάτι που δεν έγινε με τον αθλητή που δεν μπορώ να γράψω γιατί δυσκολεύομαι, από τη Νιγηρία.
Θυμίζω επίσης πως την ώρα που η ΕΠΟ και η κυβέρνησή μας το σκεφτόντουσαν, οι γείτονες την έπεφταν στον παίκτη χαρακτηρίζοντάς τον προδότη, τον απειλούσαν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και του τον επισκέπτονταν στη Θεσσαλονίκη για να τον πείσουν να πάει εκεί.
Και επειδή έγινε αναφορά στο DNA μας, τους ενημερώνω πως αυτό διαθέτει όλες τις τάσεις. Γύρω από τη σημαία του ΠΑΟΚ μεγαλώσαμε μαζί σκυλάδες, μεταλάδες, αναρχικοί, εθνοσοσιαλιστές, άντρες, γυναίκες, μορφωμένοι, τελειωμένοι. Είναι μαγεία να μπορείς να το ζεις αυτό, ενημερωτικά. Θα μπορούσα να μεταφέρω εικόνες, αλλά δε χρειάζεται. Τις έχουν αυτοί που της έζησαν.
Επειδή λοιπόν εμείς δεν είμαστε γιαγιάδες στον Αγ. Παντελεήμονα να μας περνάτε τους δρόμους, θα ήταν καλό να γίνεται λίγο πιο προσεκτικοί. Και το ίδιο ισχύει για όλα τα κόμματά μας, αυτές τις παρωδίες που προσπαθούν με το μυαλό τους να σώσουν τη χώρα.
Τέλος, διακρίνω μία εσωτερική ένταση στον σύλλογο η οποία με αφορμή την υπόθεση Κάτσε μπορεί να εκτραχυνθεί. Αυτό που έχω να επαναλάβω είναι πως στον ΠΑΟΚ όλες οι τάσεις συνυπάρχουν. Και θα πρέπει να συνεχίσουν να συνυπάρχουν. Όταν οι πρόγονοί μας εκδιώχθηκαν από την Πόλη, δε νομίζω να σφάζανε μόνο τους φτωχούς ή μόνο τους πλούσιους, ούτε μόνο τους δεξιούς και όχι τους αριστερούς. Αυτά…
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: